Gå til innhold
  • Bli medlem

t0bbE

Aktiv medlem
  • Innlegg

    345
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av t0bbE

  1. Heisann godtfolk.

    Tenker å kjøpe meg et liggunderlag type oppblåsbart fra Exped. Er selv en voksen bamse på 105 kg så begynte å tenke på om det er noen vektbegrensing på disse liggunderlagene? Har noen erfaringer med dette? Er litt redd for at det skal si "BANG" og så ligger jeg der, midtfjells uten liggunderlag som har revnet. :)

  2. Finnskogenbuksa er flott den, men kan som du sier bli litt varm på de fineste høstdagene. Nå spesifiserer du ikke om lydløshet er et must, men om det ikke er det kan jeg anbefale Forelhogna Flex 1 buksa. Har denne selv og er storfornøyd til fjelljakta på høst og turbruk generellt. Er softshell, så den er ikke vanntett slik som GT, men puster mye bedre, tørker fortere og er bedre å gå i. Kan ihvertfall anbefales!

  3. Jeg har Bora 95 og er storfornøyd med den. Det er viktig å kjøpe riktig rygglengde for å bli best mulig fornøyd. Er selv aktiv jeger og brukes mye pakkrammesekk, men til de turene hvor jeg ikke risikerer å få en reinskalv i sekken er Boraen et suverent valg. Den takler fint vekter opp mot 30kg++. Stoffet i selve sekken er svært slitesterkt og veldig vannavvisende. Pakker selv i pakkposer og impregnerer sekken, så regntrekk er ikke veldig nødvendig for min del. Anbefales!

  4. Har ME Kongur og ikke fornøyd med denne.

    - Den har delaminert flere steder. Ikke store felt, men små blærer her og der.

    - Medfølgende plaststrammeknotter (eller hva det nå egentlig heter) er ikke sterke nok til å holde strikken på plass slik at de sklir opp, særlig nederst.

    - De ytre frontlommene er laget slik at ting sklir ut hvis de ikke er lukket når man bøyer seg fremover.

    - De indre frontlommene har en lang kanal ned langs glidlås som potensielt samler opp vann.

    - Det mye stoffet som er lagt på innsiden av hakekanten hekter skjegget mitt og gjør det ubehagelig å bruke jakka helt lukket.

    Selve jakken kunne vært super. Som vinterjakke har den nydelig lengde og perfekt passform i mine øyne. Glidelåsklaffer i front og alt man kan ønske, men desverre ikke like perfekt i praksis. Trodde jeg hadde funnet drømmejakken, men må nok ut på jakt igjen. Savner finishen og kvaliteten fra tidligere Arcteryx, men liker egentlig Kongur "filosofien" bedre.

    Tror jeg havner på nye Arcteryx SV som kommer i løpet av høsten. En mer robust utgave enn Theta AR med samme hette som tidligere Alpha SV, skikkelig solid glidelås i front, lang og god. Bare veldig synd at den ikke har klaff foran glidelås, ellers tror jeg det er lite å utsette på denne. Og selv om Kongur har dobbel klaff i front har den bare noen spinkle glidelåser og ingen klaff under armene. Her har mine tidligere Arcteryxer vært mer robuste. Men synes det er håpløst at det er så få produsenter som tilbyr modeller med klaff over frontglidelås.

    Ellers tror jeg Norrøna har gitt opp Dri3 og er tilbake med Gore-Tex proShell på sin Trollveggen. Da er vel det en het kandidat for deg!

    EDIT:

    På Norrøna sine sider er trollveggen oppgitt med Dri3, men bakpå siste Fjell og Vidde er det en annonse fra Sportsnett der det står at de har en ny Trollveggen med ProShell. De har også en ProShell Trollveggen på hjemmesiden sin, men den matcher ikke bildet med den i annonsen og ser ut som en eldre modell (pre Dri3?)

    Er det slik at det kommer en ny Arc`teryx Alpha SV i løpet av høsten? Hvor har du sett\hørt det? :)

  5. Vet flere som har vasker membranklær med ingenting annet enn Milo hele tiden, flere mener bl.a. at det er rett og slett bortkastet penger å kjøpe disse "spesialvaskemidlene". Har prøvd begge deler, og merker ingen forskjell. Foretrekker dermed Milo, da den er billigere. Har nettopp gått til anskaffelse av disse skoene selv til å bruke på løpeturer i marka, og så på lappen at det sto spesifikt "ikke vask i maskin". Hadde jeg vært deg så ville jeg heller ha lagt disse skoa i enten Biotex-vann eller vann med Milo, kanskje over natten i en 10l bøtte. Dette burde få tatt knekken på det verste av møkka. Gjenta heller prosessen om det trengs. Denne måten er ihvertfall mye mer skånsom mot skoa.

  6. Min 8'' Strømmeng med søringvern - også kjøpt på Vargheim - funker som juling. Den er med på alle turer hvor en kan risikere å måtte fyre opp bål. Den er nok litt for stor til mange oppgaver, som t.d. sløying av fisk, men ellers er den grei.

    NB! Slira er elendig - borrelåsen gikk etter kort tid - så jeg har modifisert litt her & der.

    Hvordan har du modifisert den da? Kan også se for meg at denne borrelåsen kan gå til h..... etter en stund ja, så ville kanskje vært en ide å få satt på en knapp eller lignende? Ingen av dere som har hatt problemer så langt med rust?

  7. Heisann godtfolk.

    Er på utkikk etter en samekniv, da jeg ennå har til gode å bruke en av disse på tur i en lengre periode. Har alltid prioritert en vanlig kniv og øks istede, men er nå litt nyskjerrig på samekniven. Har funnet ut at den som blir utdelt til jegertroppene i forsvaret ser grei ut. Er det noen her inne som har erfaringer og meninger rundt denne kniven? Ser at det ligger noen erfaringer her ute fra før, men er interessert i å høre om det er noen flere her inne på FF som har erfaringer med denne?

  8. Kan fortelle at jeg har kjøpt disse for en stund siden og prøvd de både på jakt og på banen. Konklusjonen er at de gir veldig god følelse med både ammunisjon, avtrekker osv. De er faktisk også forholdsvis varme og tørker greit fort. Negativt med de er at de kan fort bli litt "slappe" når de er bløte og at de strekker seg litt slik at de ikke sitter som klistra på fingertuppene. Da mistes litt av den "fingerspitzgefuhlen" som jeg forventer av en god skytehanske. Kjøpte nettopp nå et par hansker på magasinet som visstnok skal brukes av spesialstyrker innen forsvaret, de kostet 150,- og satt godt på hånden. Jeg kjente godt at de ble klamme innvendig, men om de sitter bra så er jeg villig til å godtta det. Varme er de helt sikkert ikke, da de består av "kunstskinn" inne i håndflaten, men de har neoprene på baksiden. Kan komme tilbake med tilbakemeldinger etter å ha testet dem på banen noen ganger. Mistenker nemlig at de har dårlig slitestyrke da jeg ser det litt på sømmene at de virker svake der. Men, vi får se... Noen andre med tips til gode skytehansker?

  9. Har søkt litt og ser dessverre ikke ut til at den er å få tak i her til lands gitt, ihvertfall ikke som jeg kunne se ved et raskt sveip gjennom nettsteder. Hva med Arc`teryx sine sekker i Blade-serien? Noen med erfaringer\meninger om denne serien? Ser jo ut som kurante sekker, ligger bl.a. videoer ute på youtube også.

  10. Heisann godtfolk! Lurte litt på hva folk og fe har av erfaringer med en sekk som er fin å bruke til skole- og jobbsammenhenger. Finesser som bør inngå er da selvfølgelig rom til PC, en god del plass til matpakka, nøkler, lommebok og en del bøker. Volumet bør vel da være minst over 20 liter? Kansje 30, 40? En annen faktor er jo selvfølgelig bærkomfort og at det er en sekk som kan slenges på ryggen og sykle ivei uten at den føles for ustabil.

    Anyone? Erfaringer? Gode som dårlige mottas med takk!:-)

  11. Dagens røver på sportsnett er Alti Greenland jacket. For de som tenker på å kjøpe ny tykk dunjakke for neste vinter, er dette tiden å gjøre det på. Ca halv pris, netsatt fra 4999 til 2599.

    Jeg hadde selv tenkt å kjøpe jakka da den var nedsatt med 30%, men etter å ha prøvd den fant jeg ut at de dunjakkene jeg har nå fungerer bra nok. Helt sikkert en kanonjakke, men jeg hadde trodd Greenland var tykkere enn den var. Dessuten var ikke XXL så stor som jeg vil ha en slik jakke, den bør nesten være mulig å ta utenpå en f.eks. en skalljakke.

    Er selv en relativt stor mann på 191cm og 115kg, vil da XXL bli for smått altså?

  12. Bare gi Snøhetta opp :lol: Her er det mange negative kommentarer og da bør det ringe en bjelle :idea: Kjøp heller norrøna, arcterycx eller så brukt. Da har du knallklær i mange år :wink:

    Når det er et par stykker som har klaget vil jeg ikke si at det er mange, dessuten så har jeg en del Bergans-bekledning fra før og har generellt gode erfaringer. Så gir nok ikke opp så lett :) Fortsatt interressert i erfaringer fra andre her inne. :)

  13. Jeg har buksa og kan ikke anbefale den.

    Jeg hadde tenkt å bruke denne på en kryssing av Hardangervidda i desember og er veldig glad for at det ikke ble noe av. En kald dag i januar stoppet jeg for å justere buksa litt og når jeg dro ned glidelåsen på det ene benet (for å lukke den) gikk hele "hodet" av og hele benet spjæret opp til livet igjen. "Hodet" stopper bare mot noe myk gummi og tar man litt hardt i så dytter den vekk gummien og glir av. Det var 15 minus og litt vind så dette kunne vært full krise men jeg var heldigvis bare noen hundre meter fra hytta så jeg kom meg hjem i god behold. Fikk ikke gått mer på ski den helga. Testa med andre benet også og det samme skjedde der når jeg tok litt i.

    Forferdelig dårlig løsning!

    - Ingen lommer.

    - Veldig vid nederst, sikkert bra for slalom eller randonee men vanlige fjellskisko er den for stor og vid til. Det blir en stor klump som bare er i veien.

    - Lang og smal. Ikke noe for de som er litt kraftige.

    Såpass ja, det virker som om kvaliteten generellt er dårlig altså. Men er kvaliteten på Snøhetta-serien generellt dårligere enn resten av Bergans sin kolleksjon da? Bergans har jo flere faste tilhengere som skryter av både pris og kvalitet!

    Noen med erfaringer med Snøhetta-jakken?

  14. Ser at denne kolleksjonen ble hardt kritisert her, men er likevel litt nyskjerrig på om det er noen andre her som har erfaringer med denne? Tenker da spesielt på jakka. På produktbeskrivelsene fra Bergans og DNT virker det da som helt kurante plagg, men det som betyr noe er da hvordan de fungerer ute i praksis. Er det da noen andre her som har erfaringer med disse plaggene? :)

  15. Fallkniven U2 i lomma stort sett hele tiden... Genial liten sak :)

    Ofte med Mora 2000 på tur...

    Vurderer også å gå til anskaffelse av denne lille saken. Er det slik at den er like skarp og hendig i "real life" som mange skriver rundt omkring? Er ikke stålet vanskelig å sette opp igjen? Og hvordan ligger den egentlig i hånda til en voksen kar?

    Ble mange spørsmål dette, men håper du svarer fordi. :D

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.