Gå til innhold
  • Bli medlem

norpixx

Aktiv medlem
  • Innlegg

    110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av norpixx

  1. ...han fisker så gjerne. Nå har vi vært rund forbi noen vann på Beisland(Grimstad) uten hell. Noen som har tips om noen virklig gode vann gjerne med litt kjøring. Han må jo få seg fisk før han reiser igjen. Tenker mest på ørret. Har lest på internett at de fleste vann i Grimstad er temmelig død. Pleeeaaaasssseeeee!!!!!!
  2. Idag har jeg vært på Skåldalsnipa på Espeland. Været var kanonbra.
  3. norpixx

    Cicada sluk

    Hei, noen som vet hvor jeg kan kjøpe Cicada sluk i Bergen? Takk
  4. Skal vi se, her kommer noen bilder.
  5. Heisann, alle veier er åpnet og det gikk veldig bra med Kjeragturen. Noen få snøplasser men ellers bart og varmt. Det er bare å ta turen. Kjempebra.
  6. Planlegger tur til helgen og lurte på om Kjerag er snøfri ihvertfall lite. Noen som vet?
  7. Nå har jeg snakket litt med dama i kveld og vi ble enige om at vi skal ha campingtelt når hele familien er på tur. Kjøper heller et telt for to når jeg skal på fjelltur. Det blir Norheim Valhall 6. Vi skal nok ha et stort telt i tilfelle det regner så ha vi god plass.
  8. Tur idag også. Vi snublet ut av huset og rett opp til Åleskjæråsen med utsikt over Beislandsvatn. Etterpå gikk vi en liten del av Kjørkevegen. Unger og pappa og ikke minst bikkja er fornøyde. Ingen bilder dessverre.
  9. Vi skal ikke bære så langt. Så vekten er ikke avgjørende. Viktig er at alle trives i det. Jeg så på Gimle family men fant ingen informasjon om hvor mye vann teltet tåler.
  10. Jeg var på tur med ungene og bikkja i Setesdal fra i går til idag. Vi overnattet i telt på Sanden Såre. Veldig koselig men teltet er nok ikke beregnet for regnværet. Men vi koste oss. Det ble Bacon til frokost og etterpå en kjøretur blandet med fottur gjennom Setesdalen. Stemningen var jo naturromantisk. Etterpå ble det dyreparken i Kristiansand. Noe som jeg kunne har spart meg. Millioner av mennesker. Men man kan ikke forvente noe annet på gulldagen. Ungene syntes det var gøy. Og det er det som teller!!!
  11. Vi leter etter vanntett telt for en familie på 4 pluss hund. Det er stortsett for bilturer og eventuelt kortere fjellturer. Gjerne med fortelt og fin høyde. Det skal være moro å bo i telt selv om det regner ikke minst for ungene, ja ok også for dama. Har nesten ingen erfaring med telt i den størrelsen. Gleder meg på tips og anbefalinger.
  12. Rett og slett friheten! Og å være fornøyd med minst mulig i livet og dra heller ut på eventyr i norsk natur.
  13. Tusen takk for deres meninger og viten. det ga meg mye å tenke på. Skulle ikke provosere men jeg skulle forstå jakta. Veldig fint at dere skrev med mye poeng. Nå vet jeg mer om dette temaet og kan leve med det mer enn før tror jeg.
  14. Der med å spise kjøtt er jeg helt enig ned deg , Jegerjente. Men hvorfor drivjakt? Så engang noe på NRK om Tone Jorunn Tveito som jakter alene. Synes det kan jeg mye bedre forsvare og akseptere enn at mange mennesker bare bråker og skremmer dyrene. At noen lever fra naturen og med naturen er noe helt annet enn å komme fra byen og ta seg det man trenger og så forsvinner de igjen. At dyr dør for oss er en helt annen sak. Hvorfor jakter man ikke uten drivere? Hvis dyret respekt før man skyter. Jeg selv fisker gjerne men bare for å spise fisken. Fisker ikke med garn lenger synes det er uverdig å død på den måten. Jeg er ikke mot jegere men måten å jakte på (drivjakt).
  15. Ikke bestemt, jeg har bare denne meningen men jeg vil gjerne ha andre synspunkter.
  16. Heisann, igår begynte elgjakta. Jeg selv bor i indrebygda og er ikke jeger. Jeg stor elsker naturen rund meg og behandler dem med respekt. Men jeg liker ikke at folk kommer fra byene skyter dyr og så forsvinner de igjen. Noen av de kommer bare til skogs for å hente noe. Men hva gi de tilbake til naturen? De mater ikke dyr om vinteren? Det gjør de f.e. I Tsjekkia. Drivjakt er i mine øyne ikke jakt. Å drive dyr i jegernes arm og den sitter på sin post og må bare skyte. Hva har det med jakt å gjøre? Da kommer folket opp til skogen å bråker og skriker og de tar det de fikk lov til og så er det gjort. Så tar de med barn for å vise hvordan jakta fungerer men først mener jeg skulle man lære dem moral og respekt for naturen og at man skal være takknemlig for det. Kan dere hjelpe meg å forstå det?
  17. Har to soveposer fra før. Begge er fra McKinley. Den ene heter Nanook 750 og har komforttemp. på >0grader, Tolerance >-5grader og Extreme >-21grader. Har fryst på +7grader i den. Altså jeg tenker da nesten jeg trenger ordentlig liggeunderlag. Så har jeg en til som heter Denali Light. Comfort >4grader Extreme >-4grader Den siste nevnte er grei for sommeren.
  18. Den skal transporteres i sekk. Ja dun må det være. Skal bruke den også om høsten, men da jeg lett fryser så tenker jeg heller på vinterpose. Den skal ikke koste mer enn 3000kr.
  19. God kveld, jeg skal kjøpe sovepose for vinter. Hva anbefaler dere?
  20. Da er turen over. Besseggen var kanonbra og været var strålende, ikke vind. Halvparten av maten tok jeg med ned igjen. Takk for tipsene.
  21. Takk for svarene. Dette blir sikkert bra. Alt er ordnet og avreise er i morgen. Håper værgudene holder det de lover.
  22. Heisann, lurer på hva dere har i sekken når der skal på tur som Besseggen.
  23. jeg har lite klær på meg, ingen bukser, kun ullsokker, t-skjorte underbukser for å være nøyaktig. Har prøvd med ullundertøy i bilen men uten underlag, kun noen fleecetepper. Der begynte jeg å fryse og. Kan det hende at kroppen ikke produserer nok varme?
  24. har en sovepose fra McKinley Nanook 750. Men etter noen timer fryser jeg. Hva bør gjøres?
  25. Ja Telemark er fint. Ett godt valg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.