Gå til innhold
 • Bli medlem

ST

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hvilke planer har dere for fjellturene i sommer? Jeg har i hvertfall disse: - 7 dagers i Jotunheimen i begynnelsen av juli. - Overnatting på Tjørnholstind i midten av juli. - Femundsmarka i midten av juli. - Dovrefjell/Hardangervidda/Trollheimen i august. I tillegg en rekke andre topper. Det er bare å sende inn svar.
 2. Skal på hytta i Ringebu og der blir det vel noen skiturer til for eksempel Jammerdalsbua. Har også tenkt å bestige Heidalsmuen på ski hvis det er vær.
 3. Områdene ved Spiterstulen er ikke de beste når det gjelder fiske. Selve fisket i Jotunheimen er ikke bra generelt. Det eneste stedet hvor jeg vet at det er noenlunde greit med fisk er ved Gjendesheim og Gjendebu i hver sin ende av Gjende.
 4. ST

  Innerdalen...

  Innerdalsvannene sentralt i Innerdalen er det fisk og det er også muligheter for utleie av båt ved Renndølssetra (som forøvrig er verdt et besøk i seg selv). I Innerdalsvannet skal det sies at det er en del smått, men har du god tid så er det muligheter at dere får noen større fisk. Av dagsturer i området vil jeg anbefale Bjøråskardet der det er flott utsikt. Turen dit går på T- merket sti, men det er 700 sammenhengende høydemetre så det gjelder å ha god tid og flott vær. Innerdalstårnet er jo et mer luftig og viltert alternativ. Selve toppen er svært bratt og det gjelder å ha tørt væ
 5. Er jo som noen har nevnt flere muligheter, som for eksempel Nordmarka, men jeg vil også anbefale Skrimfjella i Kongsberg og Vassfaret nord for Hønefoss. Det er fine områder som passer både hvis dere skal overnatte i hytte eller i telt. Toppturer er også mulig. Vil anbefale Styggmann i Skrim og Vikerfjell/Jøranfisen i Vassfaret. I Skrim så er det snøbart i begynnelsen av mai. I Vassfaret er det snøbart kanskje noe senere.
 6. Besseggen er best å gå i slutten av juni og begynnelsen av juli. Da er det forholdsvis varmt i været og mindre trafikk. Trafikken på Besseggen begynner når fellesferien begynner.
 7. Besteg Trollhetta fra Trollheimshytta i 06 og det var en ganske tung tur med mange høydemetre. Spesielt den første timen i skogen var svært kjedelig. Bortsett fra dette så er det en fin tur som anbefales i godt vær. Anbefaler også å ta en tur øst for hovedtoppen på 1614 m.o.h for å se på det spennende Litlhelvete. Snota 1668 m.o.h på motsatt side er også en fin topp. Da er høydemetrene kanskje litt bedre fordelt en til Trollhetta der man får 1100 meter sammenhengende. Til Snota fra Trollheimshytta går man først ca. 300 høydemeter før det flater skikkelig ut. Etter ca. 1 time på flaten så
 8. Ville anbefalt ruta om Kongshellern og Geiteryggshytta. Du slipper også større høydeforskjeller på denne ruta. I tillegg er ruta fra Geiteryggshytta til Finse en fin tur. Været bør også ha litt å si for været skifter veldig fort i disse områdene.
 9. Har hytte rett ved siden av Trolløypa og Trolløypa er vanligvis preparert fra Venabufjellet og sørover forbi Måsåplassen og Vetåbua til Goppolen. Videre derfra så er det også preparert ned til Hafjell og Sjusjøen. Kjøp et kart over området der vinterløypene er inntegnet. Har du lyst til å gå i løyper uten preparering så er det også staker i noen partier som for eksempel mellom Jammerdalsbua og Vetåbua.
 10. 1. Sindre Tørfoss 17 år fra Askim. 2. Første topp jeg har vært på var Muen på Ringebufjellet. Min første 2000 meter var Vinjeronden i 2002. 3. Har vært på bare 14 topper over 2000 meter, men veldig mange topper mellom 1500 og 2000 meter. Lista jeg følger er Norges topper over 2000 meter. I tillegg er målet å være på alle de 100 toppene i bøkene Kremen av Topper der toppene er under 2000 meter. Har vært på 68 topper av de 100 i boka. 4. Det er vanskelig å si hvilken topptur som har vært best siden det er ekstremt mange, men kan nevne topp 5. 1) På ski i pinsen 08 til Kalvehø
 11. Hadde egentlig bare lyst til å lage en tråd for nattbestigning siden det ikke fantes en. Har i allefall tenkt til å overnatte på Tjønnholstind til sommeren når det er varmt i været. Det blir nok litt av en opplevelse.
 12. Har alltid hatt lysten til dette, men har aldri fått anledning. Mange her som har erfaring med dette?
 13. Snøheim fungerer selvfølgelig best når veien innover åpner, men det er en god stund til.
 14. Reinheim er det beste utgangspunktet. Dit kommer du fra øst via Kongsvoll eller litt lenger sør. Fra Reinheim så er det jevn stigning og en fin skitur til topps, men du bør ha godt vær og sjekke snøforholdene fordi Dovrefjell kan være utsatt for lite nedbør.
 15. Toppene øst for Valdresflya vandrerhjem bør være også gode å bestige på den tiden. Du starter svært høyt på ca. 1400 meter og det er stor mulighet for at det fortsatt er mye snø. Toppene som er aktuelle er Vestre Kalvehøgda, Østre Kalvehøgda, Mugna og Rasletinden. I fjor besteg jeg alle de tre Kalvehøgdene på ski i midten av mai og det var ca. 2-3 meter snø. Kalvehøgdene er også veldig lette topper å bestige, men er det kjempevær så blir du ikke alene på toppene.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.