Gå til innhold

Axel

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Axel

  Volkl Gotama

  på http://www.telemarktalk.com/phpBB/viewtopic.php?t=8715&highlight=volkl+gotama finner du en del, ellers anbefaler jeg deg bare å søke på http://telemarktips.com og da særlig under "Community Ski Reviews". Lykke til...
 2. Mountain Equipment Kongur Jacket mener jeg har mange av de samme spesifikasjonene som trollveggen. De er begge av de mer "klassiske" fjell-jakkene, med klaff over glideleås, romslig snitt, dekker baken, og andre funksjonelle detaljer. Sikkert og visst er det i hvertfall at Mountain Equipment Kongur jakka holder svært god kvalitet! Du finner den på sportsnett.no Vel, det var nå den første jakka som poppet opp i hodet her.... -Axel
 3. Godt å se det er flere «Bombsheltere» der ute! Jeg er også utrolig fornøyd. Det eneste som trekker litt ned (i tillegg til prisen...) for min del (gjelder primært under vinterbruk) er størrelsen på forteltene. De fungerer godt til oppbevaring av bagasje, men jeg synes selv det største forteltet blir i minste laget når man skal kokkelere...Men, det får man leve med siden resten av teltet er ypperlig! Lett, står fjellstøtt, blafrer ikke i vinden, og god plass innvendig i teltet!
 4. Jeg vil føye meg i rekken blant de som anbefaler en stor sekk. Det er bedre å ha plass til alt man skal ha med, og spesielt om vinteren, da det meste tar mer plass (mer mat, fuel, klær etc). Personlig bruker jeg primært en Gregory Denali Pro. Den har jeg brukt de siste 10 årene og er utrolig fornøyd. Helt uslitelig sekk (har flere år hatt 100+ bruks dager pr.år). Jeg ødela hoftebeltet - MEN det var min egen feil (sekke ble kraftig klemt under transport). Tok kontakt med greogry i USA, fortalte hvor fornøyd jeg var med sekken, at den nå var ødelagt og vips, så fikk jeg helt nytt bæresystem, pluss en testmodell av en Alpinisto 35 som kommer i butikkene snart! Ikke dårlig! Jeg har også en Osprey Crecent 110 som jeg også er veldig godt fornøyd med. Den har litt flere små-rom, og fancy løsningner sammenlignet med den litt enklere Gregory Denali Pro, men det ender likevel med at jeg som regel bruker Denali Pro når jeg drar ut på tur. Uansett, Kjøp deg en stor og god sekk, og ikke spar på pengene. Her får du som regel det du betaler for. Og kjøper du kvalitet kan du fint ha sekken i 15-20 år! Da blir ikke sekken spesielt dyr... Lykke til!
 5. - Bibler Bombshelter (er det noen andre "bombsheltere" her?) - HelSport Rago 4 m/storm-matter - The North Face Solo 12 - REI Half-Dome - HelSport Porsanger Lavo
 6. Oslo Sportslager selger både Varg Isogaisa og Rastegaisa. Jeg kjøpte min Rastegaisa der for et par år siden. Bra service og fantastiske sko. Lykke til!
 7. Sitter ikke med detaljerte fakta akkurat nå, men vet av egen seilerfaring at Gore-Tex lenge har vært brukt i klær spesialdesignet for bruk i/ved sjøen /havet - altså saltvann. Når flere av "de store" seileklær-merkene bruker Gore-Tex i sine dyreste modeller (fult sett koster lett 15 000 NOK) så har jeg alltid tenkt at da må det vel funke der også. Hvorvidt de har behandlet membranen på en spesiell måte e.l vet jeg ikke noe om. Men min erfaring er i hvertfall at Gore-Tex også fungerer fint ved bruk i/rundt/ved saltvann. (men, vet jo også at andre mener og har erfart motsatt).
 8. Kosefyring er jo viktig, og skal ikke undervurderes Det er klart, har jeg mulighet til å ta med såpass med fuel, så er jo det en ønskesituasjon
 9. 1/5-1ltr pr. pers/pr.dag syntes jeg hørtes veldig mye ut....Men kommer jo ann på hvor mye du skal fyre "ekstra"... Vinterstid regner jeg ca 2dl miljøbensin per dag, per person. (bruker MSR XGK II, og MSR DRAGONFLY) Det holder til frokost, lunch og middag, inkl vannsmelting. "Kosefyring" er altså IKKE tatt med i beregningene, men vet av erfaring at hvis man er en gruppe sammen så vil 2dl per pers rekke til litt kosefyring også (tenker da hvis man 3-4 pers i samme telt).
 10. Håper du hadde en fin tur i helga! Hvor havnet du til slutt? Turrapport
 11. Har akkurat overtatt hytta til farmor og farfar (hytta ligger rett ved Sluten Seter) og har ikke rukket å bli veldig bevandret i området enda, spesielt ikke vinterstid. Var på hytta en del i sommer og høst, bla. opp til Berdalseken. Flott sted! Skal opp dit hele uke 8, på en liten "bli-kjent-tur" vinterstid. Har du tenkt å tusle oppover slutedalen og så opp til Berdalseken, eller har du en annen "inngangsport"? Og hvor tenker du å kjøre ned? 900 høydemeter sier du, (har ikke kart, og husker ikke terrengformasjon 360grader rundt Berdalseken) er det 900 høydemeter totalt, eller greier du å presse inn 900 m nedkjøring.....??? I såfall har jeg gått glipp av noe Spør rett og slett fordi jeg er nysgjerrig! Under en tur til hytta i midten av november dro vi på noen "rekogniserings" turer - på jakt etter fine nedkjøringer nærme hytta, og det er nok veldig fint å kjøre ned fra toppen som ligger rett øst for sluten seter. Altså den "toppen" du har på din høyre hånd når du står ved setra og ser oppover "elva" og opp mot slutedalen. Du får ca 360 vertikale. Pass riktig nok på, øverste del er 30+ grader, så sjekk snøforhold. Ellers så er det en fin "bolle" som også gir rundt 400 vertikale m, som ligger på venstre side av veien oppover mot Valdresdalen. Det letteste (i stedet for å gå opp bollen...) er å gå langs veien, til du kommer til det første vannet på venstre hånd. Kryss vannet rett ved utløpet (steiner) eller annet trygt sted...Følg så et lite "søkk" som går oppover. Stå på ski tilbake, via "bollen" ned til myrene som ligger mellom sluten seter og nedre smedalsvatn.... Aner ikke om dette er noe du har gjort før, eller som kanskje er populære steder å dra for kortere turer, har som sagt ikke vært der om vinteren (forrige gang var påsken 1988, og var da en liten gutt på 6 år og hadde enda ikke fått øynene opp for fine nedkjøringer! ) Hadde vært veldig spennende å få en liten tur-rapport i etterkant!!
 12. Tenker du på Berdalseken ovenfor Slutevatni på Filefjell?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.