Gå til innhold
  • Bli medlem

greygoo

Passivt medlem
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av greygoo

  1. Tenkte å kjøpe en Norrøna Recon Pack 125l i morgen, men så leser jeg på: http://zenbackpacking.net/Backpacks.htm

    External packs make poor carry-on baggage (airplanes, busses, trains, taxis, hitched rides, etc) and the frame and straps may get damaged if checked in at airports if your backpack isn't protected with a layer of cardboard.

    Har noen erfaring med dette? Jeg planlegger å ta en del buss med den sekken, og ble litt bekymret nå.

  2. Etter å ha lest Exped sin brosjyre fra perm til perm ser jeg at de har noe de kaller "complete sleeping system" som går ut på at man kan plassere en syntetisk pose innerst, så en dun pose og med en eVent bivy bag ytterst. Flere av soveposene deres er produsert med dimensjoner for at de skal få plass inni hverandre. Waterbloc posene deres er ikke inkludert i dette systemet, men så lenge man har en eVent bivy er vel ikke WB et must.

    Dem varmeste kombinasjonen tror jeg du vil få hvis du kjøper en Globo (syntet, nedre komfort for menn på 0) og en Swan (dun, nedre komfort for menn på -9). Ytters har du en bivy bag som senker komfort temperaturen med 7 grader. Tilsammen vil dette veie 1400g + 1550g + 755g = 3705g. Altså vesentlig lettere enn tempelfjorden, men jeg finner ingen informasjon om hva som blir nedre komfortgrense på en slik kombinasjon. Dette kan kanskje exped svare på hvis man sender de en mail.

    Hilsen Mads

    Takk for tilbakemeldingen.

    Det høres interessant ut!

    Vet du hvor Exped soveposer selges? Hver Oslo Sportslager eller Sportsnett har dem. Marius Fjellsport har Exped soveposer, men lite utvalg.

  3. Heisann.

    Helsport har posen tempelfjorden som består av to poser som du kan bruker om-/i- hverandre. Dette gir en del muligheter til å få forskjellige temperaturgrenser. DEn veier imidlertid 4,7kg så du må kanskje ha pulk til vinteren..

    http://www.helsport.no/helsport/productgroup.aspx?t=x-trem&containerid=23111&parentid=23108&entrypage=true&guid=1&lnodeid=3&pageid=5006

    Hilsen Mads

    Ah, tusen takker :D

    En Norrøna Recon Pack burde kunne bære den. Passe dyr sekk hehe, 2990 kroner.

  4. Det skjønner jeg er vanskelig å lage, men jeg skulle ønske det fantes. Jeg skal flytte i telt i morgen og bo i telt resten av sommeren, så høst, vinter, vår og sommer igjen. Kjøper jeg en 3-sesongspose nå vil jeg måtte kaste den når jeg trenger en vinterpose da jeg ikke har noen plasser å lagre sommerposen.

    Vil en 3-sesongspose med fleece innlegg og ytterpose være nok til vinterbruk?

    Takk for svar.

  5. fra greygoo:

    Er ikke helt enig i dette, handlet der flere ganger.

    Fått bare god hjelp og service.......................

    Men nå har jeg vært i butikken da, kanskje det har noe å si??????????

    Må ha det, for jeg håpe, fordi den tilbakemeldingen jeg fikk var ikke særlig god. Kun et "Ja", og ikke noe annet. Ikke et "Med Hilsen" en gang så jeg vet ikke hvem av de som jobber der som påstår det. Det hadde vært normalt å forklare litt nærmere hvordan det kan festes.

  6. Står i dag mellom valget av Alpinist og Para Ranger. Har blitt litt skeptisk til Alpinisten nå. Ser ikke ut som det er så mange festemuligheter utenpå den sekken nei. Dårlige greier. Ser bedre ut på Para Ranger. Også er det sidelommer da, Para Ranger sine er ca 16 liter pr stk tror jeg, men det er ikke oppgitt på Alpinisten.Noen som vet hvor store sidelommene på Alpinist 110 er?

    Så også at Alpinst var teste i Friluftsliv, fikk toppkarakter dog det var gammel modell som har flere festemuligheter(ser det ut som ihvertfall).

    Fikk tilbakemelding i fra Magasinet. "Ja". Var alt de skrev i mailen, så da går det kanskje da... Para Ranger koster 4299,- ca. på XXL. Litt skeptisk til den etter at festet til den ene skulderreima røyk for en her inne, etter han løftet sekken i den.

    Skrev forresten en mail til Bergans også, hvor jeg spurte om det samme. Om man kan feste liggeunderlag på utsiden av Alpinist. Tidligere har jeg fått en rask tilbakemelding vedr. et annet spørsmål, men ikke denne gangen. Kanskje ferie...

    Edit: Mente ikke å skremme deg Kongle vedrørende Para Ranger. Var bare det at en skrev her inne at skulderreima røk pga. det, men han fikk også tilbakemeldinger på at man skal aldri løftr en sekk etter skulderreima når sekken er lastet.

  7. Hei!Noen som har erfaring med denne?

    http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=74&prodid=4229

    Kan være et alternativ i forhold til Hilleberg sine tarp som koster det dobbelte. Litt usikker, men det hadde vært artig å prøvd.

    Føler på meg at et innhogg i lommeboka nærmer seg.........

    Magasinet usj... Sendte en mail med spm. om man kunne feste liggeunderlag utvendig på Bergans Alpine. De lovte meg svar innen 48 timer, nå har det gått 72 timer og fremdeles ikke noe svar. De er ikke særlig seriøse.

    I fjor bestilte jeg en 90 liters Dovresekk, gjett hva jeg fikk, jo en 70 liters av samme merke. De må skjerpe seg.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.