Gå til innhold
  • Bli medlem

pålis

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av pålis

  1. Elsker min samekniv, en 9" fra Buljo. Skjeftet ble riktignok løst, så jeg tok det av og la inn noen horninnlegg og limte det på igjen. Men ok, den henger mest på veggen, sammen med en liten kniv fra Kero. Synes den er en fin kniv til ferdsel i fjellbjørkeskogen. På langtur med forskjellig terreng/natur er kanskje en fulltange kniv bra. Har blitt så mange knivtradisjoner etter hvert, store kraftige kniver, fulltange, fyrstål i sliret, kløyve ved m kniv osv, det meste av dette er vel inspirert av amerikansk survival/bushcraft tradisjon. Jeg har en par kniver fra fallkniven, en ontario sk 5, et beist av en browning, gode kniver, men blir de brukt, foroldsvis lite, er for det meste ufornuftig bruk av penger. Kniven jeg liker mest er faktisk en latterlig billig morakniv companion mg, sinnsyk god å spikke med pluss masse annet.
  2. Telt er vrient, tror aldri jeg kommer til å finne et telt jeg blir helt fornøyd med. Det perfekte familieteltet finnes neppe heller. Men, takhøyde er så absolutt et stort pluss for komforten sin del, og minus når det gjelder vindstabilitet. Man må prioritere, er man hovedsaklig på fjellet, er det godt å vite man har et telt som står støtt. Jeg har blitt glad i telt med rimelig god takhøyde og enkelt oppsett etterhvert. Hadde sett på bergans wiglo 4, som nevnt lengre opp. Og bestilte det usett på nett. Det var et fint telt med god plass innvendig, men jeg syntes det var litt kronglete å sette opp med 3 sidestenger og en midtstang. Sendte det derfor tilbake. Har også vurdert exped pegasus som nevnt ovenfor, men har endt opp med tentipi zirkon 5 light. Det er en lettvekts "lavvo" som er rimelig vindstabil til høyden, 2,3m, men hadde kansje ikke gått for det midtvinters langt inne på fjellet. Veier rett over 4 kg uten bunn/innertelt, innertelt veier ca 2 kg. Det er god plass til 2 voksne og 2 barn. Prisen er litt stiv, ligger gjerne på over 7000,- uten innertelt, jeg kjøpte mitt for 5800,- som også er stivt nok spør du meg. Har ikke selv innertelt, men bunn, vil heller sy noe selv. Er så langt fornøyd med dette valget, enkelt å sette opp, men krever mer plass enn et tunneltelt da. Pluss man har mulighet til å fyre inne. Lykke til med valg av telt.
  3. ¤ Helsport Børgefjell 3 camp ¤ Helsport Varanger 8-10 med innertelt og bunn ¤ Exped Andromeda II extreme ¤ Tentipi Onyx 7 bp ¤ Golite Shangri-la 3 med mesh innertelt Kronologisk rekkefølge Fornøyd med alle sammen Er litt overkill med 2 lavvoer, så lurer litt på å selge Varanger'n, men vet jeg sannsynligvis kommer til å angre på det. Har også hatt Exped auriga, som jeg solgte, men skulle gjerne hatt det igjen. Er jo egentlig litt tullete med så mange telt, dyrt og lite miljøvennlig, men er man hekta så.... Snuser også på Bergans Wiglo lt4 til familieturer.
  4. Ser ut som et godt telt. Ligner litt på Kiva og Golight shangrila 3 (som jeg selv har). Ganske god plassutnyttelse med den ringen i toppen vil jeg tro.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.