Gå til innhold

Implisitt

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Implisitt

  Problemer med primus omnifuel...

  Har vært på to fisketurer der primusvarmet middag har vært nytt sålangt denne uken... Har byttet til renset bensin og Primusen har ikke blusset opp en eneste gang... Kan med letthet gi litt guffe på'n også. Nå skal det sies at det har vært vindstille og 20+ grader, men det er meldt kaldere til helgen så da får bli den virkelige testen. Men jeg tror problemet skal være løst i og med at oppblussingen har forekommet i vindstille varmt vær før (men ikke likke hyppig). Skal si det var digg å kunne ta noen kast med stanga istede for å ligge å skru på ventilen mens maten ble varmet opp Kan komme med en ekstra rapport etter helga dersom det blir litt endring i bruksforholdene. Takk for meget nyttige innspill!
 2. Kan anbefale en bok: "Climbing in the Magic Islands" Flott bok med mye bilder. Kan få selv en som meg som er vokst opp 50 meter fra stien opp til Svolværgeita hekta
 3. Implisitt

  Problemer med primus omnifuel...

  Takk takk for mange informative svar! Nå gjenstår det bare å prøve! Burde ha nok info til effektiv feilsøking nå Takk igjen!
 4. Jeg har hatt lit problemer med min primus omnifuel. Av og til flammer den opp. Ikke mye men bare rundt kjelen. Dette gjør at jeg hele tiden må ligge ved siden av primusen og finstille på ventilen. Noen som vet hva som kan være årsaken til dette? Rent logisk virker det som om tilførselen av drivstoff blir for stor slik at det ikke fordamper før det når dysa. Kan det være at jeg burde gå vekk fra å brenne lampeolje? Kan det være fordi primusen ikke står helt i vater? Fint hvis noen hadde tips eller erfaringer å dele...
 5. Implisitt

  Kjøp av Turutstyr fra Utlandet

  Takk for svar! Virker som om det er rimelig greit å kjøpe fra utlandet. Men det problemet jeg har møtt er at alle nettbutikkene som har gode tilbud ikke leverer utenom United Kingdom.... Noen som vet om gode nettbutikker (utenom Field & Trek) som også leverer tenom UK?
 6. Implisitt

  Kjøp av Turutstyr fra Utlandet

  Hvor mye ekstra (toll/avgifter) må en regne med å betale ved kjøp av sekk/telt etc fra england?
 7. Implisitt

  Telt: Terra Nova Laser

  Noen som har noenerfaringer med Terra Novas Laser? Vet at deres Quasar modeller er noe av det mest solide og vindstabile på markedet, men det er jo en helt annen produktkategori. Men jeg er ute etter et lite lettvektstelt som er større en ett 1-manns telt, slik at man til nød kan ligge to stykker i det. Bruken av teltet vil være vår-sommer-høst, på vidde, høyfjell, ved sjøen, skog og mark. Teltet er farlig billig, men jeg er mest skeptisk til at ytterduken ikke er "lukket" slik at det nermest blir som et godt gammelt "hustelt" som ble flittig brukt på speiderleire i min ungdom. Produsenten mener selv at det er et 3-sesong telt. Kan få tak i dette teltet til rundt 2000 kroner. http://www.terra-nova.co.uk/terra/lightweight.shtml (IKKE Laserlite) Hvis noen har erfaringer med THe North Face Mountain Marathon 1-manns telt, er jeg også veldig interessert i å høre. Imp
 8. Implisitt

  Dårlige knær - forebygging

  Ifølge fjellmedisinsk forum avlaster staver ben og korsrygg med ca 30%. På flat mark... Men hey...tror det kommer til å gå minst 30 år før du ser meg med et par. Armene skal henge i skulderremma på ryggsekken Imp.
 9. Implisitt

  Dårlige knær - forebygging

  Hei Svein. Hadde selv samme problemet som deg for noen år siden. Fikk det som etter en periode med mye sykling da jeg gikk over til løping. Fikk faktisk så vondt i kneet at jeg ikke kunne løpe mer enn 50 meter før kneet sviktet under meg. Gikk til en fysioterapaut som spesialiserte seg på idrettskader og han mente jeg hadde fått noe som visstnok kalles langdistanse kne (en av lårmusklene på yttersiden er festet litt nedpå kneet og når denne blir for stram ligger den og gnager over kneet som fører til at kneet blr vondt og sårt). Da dette hemmet meg såpass at jeg i en alder av 20 ikke var istand til å gå i nedoverbakke eller ned trapper måtte jeg gå til behandling hos fysioterapauten en måneds tid. Fikk følgende råd for å ungå dette i fremtiden: -Bruk Sorbothan såler i løpesko/fjellsko -Bruk en knevarmer (helt ufarlig for kneet da problemet ligger i en overspendt muskel som lettere utvider seg når den er ordentlig varmt) -Bruk tid på å strekke denne muskelen...mye tid. Han sa at det var spesielt viktig å strekke denne muskelen godt etter å ha trent på sykkel siden sykkling fører til meget kompakte muskler i lår og legger. Etter å ha fulgt fysioens råd har jeg ikke hatt problemer overhode siden jeg avsluttet behandlingen. Men såklart vil en alltid ha litt såre knær etter lange fjellturer der en har bært tungt og gått mye i nedoverbakke. mvh Imp.
 10. Implisitt

  Sykkelforbud i Oslomarka...

  Nå tror jeg begeret er fullt. Det er bra det er lenge til påske for jeg tror vitterlig ikke verden står til da... http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/oslo/article820034.ece Grøss og gru Imp.
 11. Implisitt

  Igjen: sekk

  Hvis du bestemmer deg raskt. Har Sportsnett.no tilbud på Arc`Teryx Bora 75 W´s. Dagens røver. 2500 kronasjer (3999 kronasjer fullpris). Meeeget god sekk. Bor du i oslo er det bare å stikke innom dem å prøve den i Parkveien. Tilbudet gjelder både åp nettbutikken og i butikken deres i Parkveien. Imp.
 12. Hei hopp! Dette med sekk er vanskelig. Hver sin smak. Men siden du er jente vil jeg anbefale en sekk på 60-70 liter. Er selv veldig stor fan av Lowe Alpine sekker. De er smale som gjør at sekken har et meget behagelig tyngdepunkt og de har fiffige løsninger for det meste. (kompresjon, fester for isøks, lommer for å feste på ski, og bra drikkesystemer) Hvis du befinner deg i et ommråde der de har velassorterte sportsforretninger (eg. Olso sportslager) anbefaler jeg deg å stikk einnom å prøve. Finn noe som passer din kropp. Husk også at det ofte vil være verd å legge noen ekstra kroner i å finne en sekk som som har en komfortfaktor som kovergerer mot det perfekte Imp. ---------------------------------------------------------------------------
 13. Implisitt

  Hvor tung er sekken din på tur?

  Pack light, freeze at night imp.
 14. Implisitt

  Jerven fjellduk til overnatting?

  Noen som vet hvor de selger fjellduken i Oslo? Imp.
 15. Implisitt

  Rondetoppene

  Hva er den mest utfordrende av Rondetoppene? Imp.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.