Gå til innhold
  • Bli medlem

naboen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om naboen

  1. http://www.fisking-i-valdres.no/ Her har du kart og informasjon.. Lykke til og god tur..
  2. Vi var på Steindalsnosi Søndag 26 Mai. Veldig bløtt og varmt. Gikk fint å gå på ski, men tror ikke det varer lenge. Har vel også vært mildt i området siden. Hadde gått et par "skavl-ras" i flanken opp mot platået. Fin slush tur ned igjen. Legger ved et par bilder. Et fra toppen og fra flanken.
  3. Kan bekrefte at turen opp til Mugnetind ikke er lange turen på ski. Fra bommen i Hensrauddalen følges veien opp til utløpet ved Fleinsendin og derifra en rimelig direkte linje opp til Mugnebotten. Fra Mugnebotten er det flere alternativer, men sommerruta er vel grei hvis det ikke er rasfare. Lett tilgjengelig og fantastisk tur med fet utsikt i fint vær. Kjørte dere flanken/renna direkte fra toppen ned i Mugnebotten Coni? Har aldri turt selv, men den ser kul ut... /Naboen.
  4. Webcam Beitostølen + Flya: http://www.avisa-valdres.no/beitostoelen/sider/webkamera.aspx Har gått endel "senhøst" (topp) turer de siste årene rundt Valdresflya, og 21 Oktober 2012 er i så måte rekord i forhold til snømengde/Skiforhold. Men.., en liten høststorm så er mange partier blåst "rene"... Krysser fingrene for en god lang og passe kald vinter...
  5. Var det du jeg traff like under toppen da..? Returen for min del var noe feig.. Slitne bein og forhistoriskt utstyr.. Men det funka bra oppover.. /Naboen.
  6. Vi gikk over ryggen (Uranostraversen) og retunerte( i tau!) over breen for et par år siden og hadde da flere gjennomtråkk..!! Kjempetur.. /Naboen.
  7. Ikke sikkert det hjelper, men her er et par turrapporter fra området denne sesongen..: http://peakbook.org/tour/26546/DNT+Valdres+fellestur.html http://peakbook.org/tour/27210/Flott+romjulstur+til+H%C3%B8gdebrotet.html
  8. Har desverre ikke tid til lengre turrapport, (kommer vel fra Helgesen etterhvert) men her kommer noen ord + link til en liten videosnutt: Fra Helgedalen opp Gjertvassbreen.. snaut 14 timer på tur, desverre skylag rundt toppen, men kjempetur allikevel.. fine snøforhold både opp og ned. Spenstig på snøeggene bort til Vesttoppen. Sikret opp hammeren. Skal nok tilbake dit en annen fin vårdag, og da får vi håpe på sikt fra toppen. Det skifter fort i hurrungene. Det fikk vi erfare.. Youtubeklipp: http://peakbook.org/tour/15136/Styggedalsryggen.html /naboen.
  9. Valdres tur og fjellsportslag (DNT Valdres.. hadde Skaget på turprogrammet i Mars. Turen skulle gå etter åpen-dato prinsippet, så yr.no og pent.no ble regelmessig besøkt i forkant. Yr meldte sol fra skyfri himmel Lørdag 19. Mars, og da ti turglade fjellfanter møtte opp på vinterparkeringen et par kilometer forbi Yddin fjellstue kl 9 på morgenen, var det et flott skue opp mot Skaget og ikke en sky på himmelen.. Vi fulgte skiløypa mot Kjølastølen et par kilometer før vi tok av mot Vesleskaghøgdi og til venstre for denne. Vi sikta oss inn mot det laveste skaret mellom Svarthahamaren og Skaget: Skagstrøni. Veldig lite snø iår, men snøen var vindpakka, så det gikk jevnt og greit opp til Skagstrøni. Der var det tid for drikkepause og montering av feller. Noen valgte hel-feller og andre halv-feller. Opp skaret og opp flanken til der det bratner til nedenfor toppen, ble det stor spredning i feltet. Utsikten var fantastisk og der det bratner til mot toppen var vi samlet igjen. De fleste tok av seg skiene og gikk siste biten mot toppen, men undertegnende var på skitur og da skal helst skiene være på beina helt til topps... Å komme til toppen på Skaget en senvinterdag og få 360 graders kongeutsikt var hel rått. Hadde det ikke vært for en litt sur vind, kunne vi ha sittet der i timesvis.. Etter fotoseanse og litt leik og hopping fra varden, gikk vi ned til skiene. Der hadde vi en laaang og god matpause, og toppdrammen ble tatt her.. Da vi startet på returen, var vi to som hadde lyst til å prøve å kjøre ned flanken som ligger nærmest skaget. Men vi kom ikke langt ned før jeg utløste et lite overflate skred. Vi bestemte oss for å gå opp igjen og kjøre ned sammen med de andre. Klokt valg tror jeg. Det var brattere lengre nede i flanken. Returen gikk så det suste nedover flyene, og snart var vi ved skiløypa. Det var ti fornøyde skiløpere, og 2 slitne hunder.. , som ankom vinterparkeringen etter en fantastisk tur. Planlegging av neste tur var allerede igang... Takk for turen. Mer info og bilder: http://peakbook.org/tour/11275/VTFL+fellestur+til+Skaget+19.+Mars+2011.html
  10. Kjedele å måtte halde se før nasin når en ska eta fisk so held på å dett ifrå hinan... E lika nok bere å eta fisken me ein gong, istadn før å legge'n i ein boks i fleira måna.. Men.., lefse, potet, smør, løk, øl, masse akevit og ikke minst sosial omgang med andre mennesker er jo kos da... trur jaggu detta vart offtopic.. /naboen.
  11. Ski er best, fuck the rest.. Skal ikke mye snø til før jeg finner fram skia nei.. Men nei.., det ble ikke mindre riper i sålen av denne turen... Når det gjelder Rakafisken skjønner jeg ikke hvorfor det har blitt så "inn" å eta "røtin fisk".... Det lufta jo drit tå'n.. Men å drive rundt i Fagernes drita full, det er jeg ferdig med ja... /naboen.
  12. Rå tur, kul film... (mumle, mumle.. Dere er ikke snaue.., må vel ha vært litt adrenalinfylt opp fra vestre? /naboen.
  13. http://fjelltopper.no/tour/3653/%C3%85rets+f%C3%B8rste+Skitur+til+Steinflytinden..html
  14. Ja, det var en KONGE tur.. Godt å komme unna rutinelivet litt... Bra ikke yr var ør denne dagen.. Legger ved et bilde av hammerne nedenfor bakerste Skagsnebb mot skagsnebb. Hadde lyst til å klyve ned den til høyre, (sett nedenifra) men ga opp.. Etter å ha rundet hammerene, så jeg at det kunne være mulig å klyve usikret den til venstre (på bildet). noen som har prøvd..? /naboen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.