Gå til innhold
  • Bli medlem

masaker

Passivt medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. takk for fint innspill og fine bilder... er nok forberedt på både mye og stoore mygg, men det er august måned vi skal reise.. hvordan tror du det er med mygg da..? når du gikk i september antar jeg det var blitt mørkt igjen på natta.. frykter den midnattsola på det værste.. var forøvrig i oslomarka i helgen og nå skjer det ting veldig fort.. ikke lenge til isen går nå...!!!!
  2. Planlegger 3 ukers tur m ally kano gjennom Pasvik dalen.. Vil unngå å bare følge Pasvikelva nedover, og skisserer her opp ruta vi har tenkt.. Jeg setter ut aleine, men blir kjørt til Grensefoss som er startsted. Blir også henta på riksvei 885 ved turens slutt. Om vi ikke når så langt som vi hadde håpet, beveger vi oss paralelt m riksveien hele veien og er aldri mer enn en bæring eller to unna. Dette gir en trygghet m tidsaspektet at man ikke på død og liv trenger å komme frem til et bestemt endepunkt. Start dag 1-2: -Grensefoss, bæring på ettermiddag forbi Treriksrøysa og ned til Ellenvannet. Neste morgen tilbake, hente kano, evt avvente padling til neste dag. Dag 3-9: Padling over Ellenvannet & Svartbrysttjørna og videre mot Holmenkoia. Herfra, padling, sleping & bæring forbi Høvasskoia mot Lille Føllvannet. Her møter jeg 2 kompiser som kommer gående opp fra Vaggatem og vi fortsetter 3 mann m 2 kanoer i 1 uke Dag 9-16: Fra Lille Føllvannet beveger man seg nord-østover, padling, sleping & bæring via Bjehkanjavrrit mot Lille Spurvvatnet, over Stor Spurvatnet & til Stor Oksvatnet. Her forlater 1 av oss turen og går ned til riksveien. Vi fortsetter 2 mann m 2 kanoer i 1 uke til. Dag 16-23: Fra Store Oksvatnet, padling & sleping via Lille Oksvatnet, Okselva ned til Lille Sametti. Herfra følges en Samttielva, merket som kanoløype på kartet, helt ned til riksveien. Setter pris på konstruktive innspill og tilbakemeldinger...!! Folk med erfaring fra nevnte områder oppfordres til å legge igjen noen tanker..!!!
  3. takk for tilbakemeldinger.. er jo ikke noe å lure på lenger.. må skissere opp en ny rute.. har ikke lyst til å begi meg ut i forbudt område og pådra meg en bot.. kan sette en solid demper på hyggen..
  4. takker for innspill så langt.. jeg tar det dere sier til etteretning, jeg får studere kartet nærmere og skissere opp alternativer, men ønsker og komme litt utenom vanlig allfarvei og ikke nødvendigvis velge den minst strevsomme ruten.. vurderer å øke turen til oppimot 3 uker for ikke å behøve stresse så mye.. da jeg (tydeligvis) ikke er helt utskolert når det kommer til å velge ruter utifra kartet lurer jeg på hva det er i ruten fra Midtre & Nedre Muggsjøen via Svartsjøen og Langeggtjønnan og til Roasten som gjør det uegnet for padling..? Er det for bratt terreng, for steinete eller for lite vann i bekkene til å ta seg frem med kano..? Eller kanskje litt av alt? Ønsker å lære mer om det å kunne lese kartet og se hvilke muligheter man har å ta seg fram.. takk igjen for hjelpen..!!
  5. Skisserer her opp et mulig rute forslag for langtur i området Rogen og Femundsmarka. Er veldig spent på tilbakemeldinger, innspill og erfaringer fra andre. Planen er å parkere ved Kjärringsjöen og padle vestover mot Öster-Rödsjon & Väster Rödsjön. Herfra bæres det over til Skedbrosjön som man padler til sin ende. Ny bæring på ca 1,5 km nordover på sti til sydenden av Dalstenshån. Denne padles nordover til sin ende og man følger bekk & elv gjennom myr og små vann til man kan bære ca 500 meter vestover inn i Övre Muggsjön. Herfra padler man vestover gjennom Nedre Muggsjön, inn i Norge og Midtre Muggsjøen, følger Mugga til Nedre Muggsjøen. Fra Nedre Muggsjøen følges Mugga nedover, men man svinger etterhvert sydover i elveleiet som leder inn i Svartsjøen. Etter å ha padlet Svartsjøen til sin ende følger man Svartsjøbekken inn i og gjennom Litlsvartsjøen. Man følger da en bekk som renner syd-øst til elven slutter. Herfra bæres det ca 1 km gjennom terreng og myr til ny bekk som renner rett sydover og inn i Langeggtjønnan. På vest siden av Langeggtjønnan følger man elv rett sydover som går inn i Roastbekken og siden Nedre Roasten. Fra Nedre Roasten går turen helt opp til Rogen, evt m avstikker inn til Revsjøen og Styggsjøan. Fra Rogen tilbake til Kjärringsjön og bilen... Jeg har aldri vært i dette området før så jeg er veldig interessert i mulige hindre underveis og all slags tips jeg kan få med meg på veien. Har skjønt at jeg må belage meg på en god del bæring oppover Roasten, er det flere steder jeg har nevnt der jeg må belage meg på å bære mye? Tar imot råd med stor takk. Har satt av 14 dager til turen, regner med det burde holde..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.