Gå til innhold
  • Bli medlem

TURUT

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om TURUT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Helsport oppgir komforttemperatur og ekstremtemperatur etter ALLE tabeller på sine hjemmesider. Det er å anbefale å gjøre litt research selv, før man kjøper sovepose. -Eller gå til en butikk hvor du faktisk kan forvente å få riktig veiledning. Folk er forskjellige. At enkelte her i denne tråden uten videre "dømmer" en pose som kald, uten å oppgi sammenligninger, det syns jeg har liten verdi. Jeg selger selv Helsport soveposer, og har ikke problemer med å rettlede en kunde ved å stille de rette spørsmålene for å finne ut hva kunden trenger. Alta er en meget god 3-sesongs sovepose. Det er IKKE en vinterpose! Det gir den seg heller ikke ut for å være. Er du en frysepinn og skal bruke soveposen seint på høsten, så velg en enda varmere pose og aksepter den ekstra vekten/prisen. Værre er det ikke. Til sammenligning så har jeg ligget ute i -14C, ikke i telt men under åpen himmel, med Helsport Alta. -Og under samme forhold (dagen før. Bytta pose...) Med en Nanok-pose som Heimevernet har gitt meg. Den er merket med -25C, stort og synlig utenpå. Vel, Helsport Alta var klart varmest. Uten at det er den posen jeg ville solgt for bruk under slike forhold.
  2. Nei, jeg blander ikke sammen med bensin til motorsag (2-takt). Akylatbensin er ikke det samme som heptan. En 4-taktsmotor må ha noe slags smøring til ventilene. I "gode" gamle dager ble det brukt bly. Hvis du vil kan du jo kjøre gressklipperen din en sommer på heptan, og se hvor mye gress du får klippet.
  3. Bra det er noen med innsikt til å se at det er bortimot umulig å drifte en nettbutikk med 100% sanntids lagerbeholdning publisert på nett. Små butikker har ikke alltid mulighet til å holde seg med dyreste nettbutikkløsning som er koplet til egen database. Dette kan kanskje være greit hvis man bare driver nettbutikk, men selges et par sko i butikken så skal det noe til at man også kan være "på" og justere beholdningen i nettbutikken i sanntid. -Eller i det hele tatt, hvis man ikke er store nok til å ha nettsalget som en dedikert heltidsoppgave for en eller flere ansatte... Jeg sitter selv og venter på programutviklere som skal lage til en nettbutikkløsning som henter info fra samme database som vi bruker i datakasse i butikken på dagtid. Det har ikke vært helt enkelt, for å si det sånn. Så nå er vi vel ca 5 mnd forsinket. Hvis du får beskjed innen vettug tid så må det vel være greit syns jeg. Hvis produktet ikke kan skaffes så må jo bare ordren kanselleres. Hva ellers kan man gjøre??
  4. Jeg syns det er ille å komme over slik feilinformasjon som dette her. Dette er direkte feil, og kan i verste fall få noen der ute til å gjøre feil som i verste fall kan medføre skade og til og med livsfare. White Gas er IKKE det samme som 4-takts "grønn" miljøbensin. Gressklipperbensin inneholder tross alt en del smøremidler til ventilene i motoren. "Eksos" fra slik bensin inneholder helt klart en del grums som ikke bør innhaleres. Bruk gjerne "grønn" bensin utendørs, hvis du har et stort forbruk (utendørs??) og må telle på krona hver gang du fyrer opp. Bare husk å bruke lokk på kjelen, slik du også bør gjøre når parafin benyttes. Til bruk i telt bør kun "white gas", eller (norsk) renset bensin/heptan, benyttes.
  5. TURUT

    Rypemassakre

    20 ryper pr mann på 10 dager er ikke noe å mase om. Det går med minimum 2 ryper pr person til en god middag. I en familie på 4 blir dette altså 2 1/2 middag. Men siden man gjerne sparer godteriet til en kveld man har gjester så blir det jo fort redusert til 1 eller maks 2 middager dette! Vi som jakter har en ansvar overfor hverandre om å frem de flotte opplevelsene til opinionen slik at ikke urbansamfunnet går i vranglås og nekter fremtidige generasjoner de samme opplevelsene. Jeg har ikke sett bildet. Men jeg forestiller meg at bilder av jegere med hund og et par fugler ved kaffebålet gir en bedre fremstilling av vårt livs store lidenskap enn det som er beskrevet her.
  6. Duer er duer og gås er gås. Ikke strekk skuddholdet på gås, uansett patroner! Og blyforbudet hjalp i allefall ikke... -Tror jeg går over til rifle på gås heretter, hvis bare almenningsbestyrer'n til slutt skjønner at GÅS og AND ikke er SKOGSFUGL!!! (Det er forbud mot riflejakt på skogsfugl her omkring. Problemet er at enkelte i ledelsen muntlig mener at det "selvsagt" også gjelder på gås også, fordi den kanskje er i skogen...)
  7. Vær oppmerksom på at Alfa har sendt på markedet et stort parti B-vare av M77. Disse selges for typisk rundt 900,-, hvilket ikke ville vært mulig med 1.sort. Bruksmessig er de helt greie støvler, men når de selges uten at det opplyses at de har småfeil blir det jo ikke fair. Har selv funnet villedende annonser fra konkurrenter og gitt beskjed om det til Alfa uten at det akkurat har fått konsekvenser, så det er visst ikke "så farlig"...
  8. Ja se det var jo en annen pris! Du kunne jo kanskje NEVNT den linken i ditt ovenstående innlegg, all den tid det var henvist til en annen nettbutikk hvor prisen jo faktisk var 149 daler uten flaske! Her må det dreie seg om en utgående modell. Prisen henger ikke på greip overhodet. Som det er kjent har Kovea for lengst introdusert en oppgradert utgave som er vesentlig mer stillegående. Den første utgaven vi fikk støyet ganske mye. Det er vel nærliggende å anta at de vil sirkulere litt på lageret sitt her, og det er det jo bare å benytte seg av hvis man vil! Hvis du insinuerer at vi har en tusenlapp i "påslag" så er du sannelig morsom!
  9. Aller først tror jeg du må slipe kalkulatoren din, for den høgger litt ujamt! 150 dollar er i dag(!) ca 800,-. I tillegg kommer "sales tax", alt etter hvor du handler i USA, hvis du handler i USA da... Den varierer fra stat til stat, men merk deg at den som regel ikke er tatt med i prisen du først får oppgitt. For deg vil vel norsk MVA være mer interessant, og det får du også oppå frakt og ekspedisjonskostnaden. Nå er dollaren på sitt laveste på mange tiår, og det er ikke automatisk slik at alle varer i USA blir mye dyrere der borte, bare fordi dollaren svekker seg mot den norske krona, eller generelt. Men det blir billigere for oss der og da. Hvor lenge dollaren holder seg lav får vi vel bare vente og se. De fleste varer jeg holder oppsikt med koster gjerne 10X USA-pris (dollar mot kroner). Og da er jo norsk MVA på 25% tatt med i det regnestykket. Tendensen er at amerikanske varer solgt i Norge i allefall er på vei ned i pris men det går sakte. Det er neppe oss forhandlere som skummer fløten av lav importpris, for å si det sånn... Kovea Booster +1 får du for tiden for 1.590,- NOK (i Norge), komplett med flaske. Merk også teksten til Brunton om brenneren: * Steel construction * Weight: 16oz. * Up to 9600 BTUs * Fuel types: isobutane/white gas * Burn time: 70 min * Includes: carry case * Limited lifetime warranty Nei skulle du sett! Flaska er ikke med gett!
  10. Hvis lengde/bredde øker proporsjonalt med nevnte høyde vil det neppe medføre et stort problem. Derimot blir det problemer med alle telt hvis man ikke lager vindmur i lo. Hvis vinden er sterk, og dertil snur, ja så er det ut å bygge vindmuren på andre siden i stedet. Husk å bygge vindmuren KUN på lo side og ikke rundt hele hvis det er snø. -Ellers blir det fokk oppå duken så det holder. Har ellers lagt merke til en oppgradering på stengene nylig, til røde stenger som har større diameter. Verdt å nevne! hvis man er flere er det i seg selv greit med to innganger. Den største fordelen er imidlertid hvis det blåser opp "feil vei", så man kan krabbe ut i le uansett retning.
  11. Eh... Forsøkte å snike meg inn på gås forrige dagen (Tangen). Da var det 9 gjess + 18 ender NESTEN innafor skuddhold! Pokker ta de nye fisepatronene... Da de reiste, for det gjorde de jo brått, så letta hele jordet med den nevnte 9 gjess + 18 ender + 250 duer som satt rett bak jordetoppen 40 meter fra buskene mine som jeg jo ikke hadde sett! Trudde jeg skulle gjøra på meg da jeg...
  12. Det ser slik ut. -Med mindre de kun har rappa bildet... Brunton har egne brennere også, så det virker som de kun kjører rebranding på denne fra Kovea i så fall. Skal sjekke nærmere. Det er Silva Norge som blir distributør på Brunton. Jeg er ikke så sikker på at den da blir veldig rimelig, men det får vi vel se snart.
  13. Prisene er faktisk svært lave i forhold til innkjøpsprisen! jeg forstår godt butikker som tar 79,- og 89,- pr middag da dette er angitt "veil. pris" fra leverandør, og selv da med en temmelig lav fortjeneste i forhold til andre varer med tilsvarende rullering.
  14. TURUT

    ørret og røye

    Røya gyter på grunner med sand eller fin grus. Vet man hvor disse ligger kan man enkelt høste av overskuddet uten å ødelegge ørretbestanden i vannet såfremt man gjør det til rett tid (seint på høsten) og unngår for stor maskevidde. Røya har en lei tendens til å bli overtallig og småfallen, så dette er godt fiskestell i de fleste tilfeller. Men sjekk nå de lokale forhold og sørg for å ha tillatelse!
  15. TURUT

    s/s eller o/u

    Min neste halge blir helt klart en sideligger med engelsk skjefte! It's all about feelings my dear friend...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.