Gå til innhold

REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 782
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  74

REs vant dagen sist Juni 4

REs hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om REs

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. REs

  Allværsjakke - DIY

  Ser vi konturen av en liten bedrift eller er det bare hobby?
 2. REs

  Netthandel og personvern

  Jeg kjenner ikke til Klarna, men jeg kan ikke se at det skulle være noe i veien for at de som bruker klarna eller andre avbetalings- eller kredittinstitusjoner skulle kunne få seg et vanlig kredittkort, visa eller master card, fra banken sin eller en eller annen seriøs kredittinstitusjon. American express, Diners club etc. Disse er vanligvis helt greie å bruke og hvis dette kortet kommer fra en bank man har et forhold til så har man vel rimelig oversikt over hvilke opplysninger de sitter inne med.
 3. Legger du deg med klær på? Jeg trodde bare det var deltagerne i 71 grader nord som krøp ned i soveposen fult påkledd. Jeg synes det er mye bedre å våkne opp om morgenen og ta på tørre klær i stedet for å starte dagen med et antrekk som er gjennomtrukket av svette etter en lang natt. Derfor tar jeg av meg de klærne jeg har brukt om dagen og tar på f.eks. et sett ullundertøy. Klærne som er brukt og som sannsynligvis skal brukes neste dag blir med ned i soveposen. De legges mellom innerposen og soveposen og da er de som regel tørre og fine neste dag.
 4. REs

  Valg av turkjøkken!

  Kanskje jeg missforsto da jeg tolket "turkjøkken" og "Skal bæres i sekk både på overnatting og dagsturer! ( så vekt og volum blir prioritert)" til å bestå av mer enn bare en brenner. Jeg synes alltid at det er greit å ha med noe å sette på toppen av brenneren for ellers blir det smått med både varm mat og kaffe.😉 Jeg ser at forslaget ditt bare var til brenner og man må bare være enig i at dette sikkert er et bra valg. Så er det bare å shoppe rundt å finne de delene som trengs i tillegg, og der finnes det jo også mye fint å velge i.
 5. REs

  Valg av turkjøkken!

  Siden du allerede har handlet så er det kanskje ikke så interessant lenger, men poenget er at du ikke alltid trenger å kjøpe et ferdig sett fra en leverandør. Du kan lett kombinere brenner og kokekar etter behov og ende opp med noe som passer deg bedre enn om du kjøper et dyrt sett fra en leverandør. Her er et eksempel fra mitt eget lager av kokeutstyr, et lager som i årenes løp har blitt fylt opp med mange rare ting som aldri blir brukt.
 6. REs

  Retyre eller vinterdekk

  Da er saken klar. Jeg fikk en melding fra en venninne som jeg har hjulpet med mange ting og spørsmålet var om hun skulle kjøpe slike dekk til sin elsykkel. I utgangspunktet var jeg skeptisk basert på min egen erfaring, men nå er jeg sikker. Det får bli vanlige piggdekk til henne så slipper jeg med å legge dem på om høsten og ta dem av igjen om våren. Alternativet hadde vel vert en melding på telefonen hver eneste helg på grunn av at vi her vest har et veldig skiftende vær hele vinteren. Hun gjør nesten ingen ting selv og derfor har hun meg som sin private "vaktmester".
 7. REs

  vannflaska - en bakteriebombe!

  Min eldste sønn ble tatt med keisersnitt 11 uker før termin og har ingen tegn på verken allergi eller intoleranse selv om moren hans slet med både pollen allergi og allergi mot katt da hun var liten. Han er i dag 23 år og studerer ved NTNU. Men han er kanskje unntaket som bekrefter regelen. Jeg er ikke i tvil om at det er mer allergier, astma og intoleranse blant de som vokser opp i bye i forhold til de som vokser opp i mer naturlige omgivelser. Selv om jeg kjenner en gutt som var odelsgutt på en bondegård og som hadde pollenallergi, eller høisnue som de kalte det den gang, og som i dag er bonde, så endrer ikke dette noe som helst. Det som vel er sannheten er at det er veldig stor usikkerhet rundt hva som er og hva som ikke er en risikofaktor. For noen kan f.eks. en katt føre til at de utvikler allergi mot katt, men for andre har dette motsatt effekt. Men det kan se ut som arv spiller en stor rolle. http://www.naaf.no/AllergivitenSite/hoved-kategorier/allergi/ http://www.naaf.no/AllergivitenSite/Overfolsomhet/okning-hvorfor/ http://www.naaf.no/AllergivitenSite/presseklipp/ny-side/ http://www.naaf.no/AllergivitenSite/Allergi/BakteriemangelHygieneteorien-om-allergiforebygging/
 8. REs

  Retyre eller vinterdekk

  Jeg tok tiden på å skifte fra sommerdekk til vinterdekk på en av syklene mine og det tok 6 min. per hjul pluss av og på montering. Ser heller ikke vitsen med denne typen dekk, men nyheter er jo alltid litt interessante. Det største problemet var å få den delen av glidelåsen som skulle sitte fast mellom dekket og felgen til å sitte der. Den hadde en lei tendens til å hoppe ut når dekket ble pumpet opp. Når jeg endelig fikk den til å sitte på plass så viste det seg at banen ikke var lang nok til å nå helt rundt så det ble en 2 cm bred åpning ved skjøten. Jeg er redd for at hvis man bruker dette systemet og ender opp med litt lavt lufttrykk så risikerer man at hele greia vrenges av i fart, noe som sikkert ikke vil være så hyggelig.
 9. REs

  Retyre eller vinterdekk

  Er det noen som har erfaring med det nye glidelåssystemet "Retyre" som skal erstatte vanlige piggdekk. Jeg jobbet i over en time for å få montert denne typen "hurtgdekk" på et hjul og min konklusjon er at hvis du kjører med litt lite luft så er det stor fare for at dekket løsner. Er det bare jeg som ikke kan, kanskje det var feil dimensjon eller er det virkelig så vanskelig.
 10. REs

  Vannkoker

  Noen som vet hva denne vannkokeren heter og hvor den selges? Ja for det er vel en vannkoker som fyres med rødsprit?
 11. REs

  Hva har du i lommelerka?

  Jeg er litt av og på når det gjelder whisky. En periode kan det være en eller annen mørk eller kraftig whisky som står fremst i skapet, gjerne en Islay, men andre ganger er det helst Cognac. På tur blir det helst Cognac. Hvorfor vet jeg ikke, kanskje bare en vane som har innarbeidet seg. Jeg fikk et par flasker whisky av noen pensjonerte engelske politifolk som jeg tok med til Kjerag i fjor sommer, og det var heavy stuff, spesielt Ardberg. Men til de som ikke er så oppegående på Cognac og går for vinmonopolets anbefalinger for nordmenn, Bache Gabrielsen eller Braastad som visst nok skal være tilpasset Nordmenns smak, så vil jeg anbefale å heller prøve Camus VSOP, De Luze XO eller til og med en rom Zacapa. Disse får du ofte til en svært god pris i norske tax free butikker. Men dette er selvfølgelig ikke en oppfordring til uvøren omgang med disse sakene. Tar man store risker i fjellet kan resultatet lett bli en større eller mindre katastrofe, og det gjelder også Cognac.
 12. REs

  For stor sekk

  Det undrer meg ikke at XXL selger deg en sekk som ikke passer. Du er heldig hvis du treffer betjening hos XXL som vet noe om det de selger, og egen erfaring med det utstyret de selger er enda sjeldnere. Ut fra bildet på profilen din så vil jeg anta at den sekken du har fått er alt for stor til deg. selv om produsenten påstår at sekken kan tilpasses alle brukere og oppgir Brukerhøyde: 155 – 200 cm så kan du ikke stole på at dette stemmer. Samme sekk bare 75 L Lady er en mindre sekk, men oppgir samme brukerhøyde som 95 L. Innenfor et så stort sprang i høyde så finnes det utallige typer kroppsbygning, det er ikke bare høyden det kommer an på. En ryggsekk er som et par sko. Den skal passe deg og bare deg, og derfor bør den ha så lite justeringsmuligheter som mulig. Den skal tilpasses en gang for alle, og det bør betjeningen i butikken være i stand til å hjelpe deg med. Jeg har slitt ut to sekker fra Carrymore med alle de reguleringsmulighetene du kan tenke deg, og turene bestod stort sett i å justere sekken i ett sett uten å få den til å passe 100%. Nå har jeg en 80 liter Arc´teryx Bora sekk, ( http://www.turliv.net/utstyr/files/e9f43a9f6a0027bb4256a933cf46caf3-5.html ) som ble justert i butikken og har passet meg uten justeringer i flere år. Det eneste negative jeg kan si om denne sekken er at den er litt for tung, men det kommer av et ganske avansert bæresystem. (Ja og så brakk jeg foten første gang jeg brukte den, men mange vil vel påstå at dette ikke er sekkens feil, men det har aldri skjedd med noen av de andre sekkene jeg har hatt så jeg vet ikke jeg .) Det finnes flere steder på nettet som viser hvordan du tilpasser sekken og hvis ikke sekken lar seg tilpasse i henhold til dette så er det feil sekk til deg. Forsøk på å modifisere en sekk som er for stor er dødfødt. Du risikerer bare å ødelegge sekken og ende opp med en sekk som ikke passer til noen. Denne fra Oslo Sportslager er ganske grei.
 13. Jeg tar ferie neste uke. Vet du hvor høyt man kan gå før det blir snø. Lenge siden jeg har vert innover til Taumevatn og Heibergtunet ved Storevatn. Eller kanskje jeg bare skulle ta en tur til Blåfjellenden?
 14. Dette har jeg vert med på å gjøre, under kontrollerte forhold, på et av oljeindustriens sikkerhetskurs. Ikke så veldig skremmende når det foregikk utendørs, men inne i et lukket rom ville jeg vert litt mer skeptisk. Jeg husker fra min barndom en nyhet om at en person ble alvorlig skadet eller drept, (husker ikke sikkert utfallet), etter å ha satt en sprayboks med kunstig snø i varmt vann for å øke trykket. Denne boksen eksploderte i ansiktet på personen da han skulle hente den.
 15. REs

  vannflaska - en bakteriebombe!

  Jeg har hørt at f.eks. E. koli bakterier fra dyr ikke er farlige for mennesker, men kommer de fra mennesker så kan det bli ganske ubehagelig. Slike bakterier er vanligvis nyttige tarmbakterier men over tid har det blitt dannet noen varianter av E. coli med sykdomsfremkallende egenskaper, såkalte tarmpatogene E. coli varianter. Det var nok slike bakterier jeg fikk i meg da jeg drakk fra bekken nedenfor Turistforeningens hytte på Sansa. Biodassen hadde frosset i stykker i løpet av vinteren og den lå like ovenfor bekken, og da jeg drakk lenger nede så var det verken skilt eller mennesker som informerte om risikoen. Da jeg lå i sengen med kraftige magesmerter noen timer senere så kunne noen fortelle hva det sannsynligvis kunne komme av. Heldig vis gikk det ganske raskt over. Det eneste jeg har litt respekt for er hestemøkk. Den kan inneholde stivkrampebakterier, og risikoen her skal visst være mye større enn ellers, og det kan jeg godt klare meg uten.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.