Gå til innhold

REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 786
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  75

REs vant dagen sist Desember 23 2018

REs hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om REs

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. REs

  Sykkeljakke

  Jeg har handlet en del fra bikeshop.no og Bikester.no og det er riktig at de har godt utvalg, men det tar tid å komme seg gjennom sortementet og så er det litt sparsommeligt med info. angående innsiden på jakkene. Sykkelkomponenter.no har jeg mindre erfaring med. Kanskje jeg skulle sjekke litt mer der.
 2. REs

  Sykkeljakke

  For noen år siden fikk jeg en sykkeljakke av min kone, og overraskende nok så var dette en veldig god jakke. Som regel når min kone kjøper tur utstyr, verktøy etc. uten å konferere med meg først så kommer hun hjem med noe helt eller delvis ubrukelig på grunn av en overivrig selger uten kunnskaper om de varene han eller hun selger. Men denne gang var det altså blink. Jakken var av merket "Bogner", med en klaff bak som kan brettes ned og innerfor i nettingstoff. Merket var totalt ukjent for meg, men altså en jakke som jeg har brukt gjennom flere vintre med godt resultat. Nå har jeg en sønn som pendler til jobb på sykkel, ca. 16 km hver vei, og vinteren her vest kan være både våt og kald. Han har lånt min jakke, men nå trenger jeg den selv og derfor kjøpte jeg en ny jakke til ham. I følge en test på nettet så var dette "den ultimate pendlerjakken. "Endura Luminite II Sykkeljakke Herre " https://bikeshop.no/sykkelbekledning/klær/jakker/endura/endura-luminite-ii-jakke-gul-essensiel-ekskl-pendler-jakke-e9067yv4-p0000101749?gclid=EAIaIQobChMIuNjjzt_x3wIVE6aaCh0PLgC1EAQYASABEgJ5gfD_BwE https://aktivtrening.com/sykkel/sykkelklar/synlig-sykkeltur Men hvor lenge var Adam i paradis? Jakken var tynn og lett og veldig behagelig å ha på, i all slags vær, men den ble veldig raskt full av kondens på innsiden og etter hvert klam og kald. Han har forsøkt med forskjellige klær under, sykkelklær i tynn lyckra og ull, men ingen ting hjelper. Nylig kjøpte jeg samme jakke til meg selv, bare grønn, men etter et par testturer er jeg kommet til samme konklusjon. Min gamle Gore tex jakke er fremdeles den mest behagelige sykkeljakken. Nå er jeg på jakt etter en sykkeljakke med nettingfor tilsvarende min gamle jakke, men jeg har søkt nettet opp og ned uten å finne dette. Har også forsøkt XXL hvor den gamle jakken ble kjøpt, men der var det ingen hjelp å få. De hadde ryddet bort sykkelutstyret og butikken var full av skiutstyr. Er det noen der ute som kan komme med et tips angående hva jeg bør se etter og hvor? Legger med et bilde av man gamle jakke.
 3. God jul til alle friluftsfolk, eller forresten, det spiller ingen rolle, GOD JUL til alle.
 4. Denne talen er nok, i likhet med både hellige skrifter og diverse andre skriverier som har overlevd i lang tid, blitt endret og fikset på slik at de skal passe til dagens oppfatning. Og når det gjelder oppfatningen av at Nord Amerikas indianere bare tok ut det de trengte av vilt fra naturen så tror jeg heller at det var teknologien deres, våpnene og jaktmetodene, som satte begrensningen. Vi vet jo at jo mer en jeger klarte å nedlegge jo høyere status fikk han i stammen. Men like vel, mye eller ikke, så har vi i dag en helt annen forståelse av og holdning til naturen. Vi vet at hvis den ikke tas vare på så kan den bli så ødelagt at den ikke lar seg reparere i menneskenes tid. Enten det er turister og kommersielle interesser eller lokalbefolkningen som skader naturen så er skaden den samme. Men vi angriper jo alltid de som har minst mulighet til å forsvare seg. Vadefuglene på Jæren forsvinner og kråka får skylda. Ingen våger å påstå at oppdyrking og mangel på våtmark er årsaken, for da får man en samlet bondestand i mot seg. Kysttorsken forsvinner og tyske turister får skylda, men hvorfor er det ingen som ser på kystfiskerne og hvor mye de tar opp hvert år? Havet fiskes tomt for industrifisk, tobis, kolmule og lodde som ble brukt til produksjon av oppdretts fór, men vi finner alltid en løsning. Oppdrettsfisken fóres på soya- og palmeoljebasert fór mens sjøfuglenes unger sulter ihjel i redene. Hos oss forsvant hummeren på 1970 og -80 tallet og sportsdykkerne fikk skylda, men hvor mye fisket de lokale fiskerne? Min kones bestefar var hummereksportør og kjøpte hummer fra de lokale fiskerne. Det er bare å se på regnskapene hans så ser man hvor mange tusen hummer som ble fisket helt lovlig av lokale fiskere hvert eneste år fra før krigen og opp mot 1970 tallet. Og så kan man plusse på alt som ble solgt direkte fra fiskeren og til privatkunder uten noen form for regnskap. Nei, uansett hva eller hvem som er skyld i skadene så er skaden den samme og nå bør vi snart begynne å våkne før det er for seint.
 5. REs

  Allværsjakke - DIY

  Ser vi konturen av en liten bedrift eller er det bare hobby?
 6. REs

  Netthandel og personvern

  Jeg kjenner ikke til Klarna, men jeg kan ikke se at det skulle være noe i veien for at de som bruker klarna eller andre avbetalings- eller kredittinstitusjoner skulle kunne få seg et vanlig kredittkort, visa eller master card, fra banken sin eller en eller annen seriøs kredittinstitusjon. American express, Diners club etc. Disse er vanligvis helt greie å bruke og hvis dette kortet kommer fra en bank man har et forhold til så har man vel rimelig oversikt over hvilke opplysninger de sitter inne med.
 7. Legger du deg med klær på? Jeg trodde bare det var deltagerne i 71 grader nord som krøp ned i soveposen fult påkledd. Jeg synes det er mye bedre å våkne opp om morgenen og ta på tørre klær i stedet for å starte dagen med et antrekk som er gjennomtrukket av svette etter en lang natt. Derfor tar jeg av meg de klærne jeg har brukt om dagen og tar på f.eks. et sett ullundertøy. Klærne som er brukt og som sannsynligvis skal brukes neste dag blir med ned i soveposen. De legges mellom innerposen og soveposen og da er de som regel tørre og fine neste dag.
 8. REs

  Valg av turkjøkken!

  Kanskje jeg missforsto da jeg tolket "turkjøkken" og "Skal bæres i sekk både på overnatting og dagsturer! ( så vekt og volum blir prioritert)" til å bestå av mer enn bare en brenner. Jeg synes alltid at det er greit å ha med noe å sette på toppen av brenneren for ellers blir det smått med både varm mat og kaffe.😉 Jeg ser at forslaget ditt bare var til brenner og man må bare være enig i at dette sikkert er et bra valg. Så er det bare å shoppe rundt å finne de delene som trengs i tillegg, og der finnes det jo også mye fint å velge i.
 9. REs

  Valg av turkjøkken!

  Siden du allerede har handlet så er det kanskje ikke så interessant lenger, men poenget er at du ikke alltid trenger å kjøpe et ferdig sett fra en leverandør. Du kan lett kombinere brenner og kokekar etter behov og ende opp med noe som passer deg bedre enn om du kjøper et dyrt sett fra en leverandør. Her er et eksempel fra mitt eget lager av kokeutstyr, et lager som i årenes løp har blitt fylt opp med mange rare ting som aldri blir brukt.
 10. REs

  Retyre eller vinterdekk

  Da er saken klar. Jeg fikk en melding fra en venninne som jeg har hjulpet med mange ting og spørsmålet var om hun skulle kjøpe slike dekk til sin elsykkel. I utgangspunktet var jeg skeptisk basert på min egen erfaring, men nå er jeg sikker. Det får bli vanlige piggdekk til henne så slipper jeg med å legge dem på om høsten og ta dem av igjen om våren. Alternativet hadde vel vert en melding på telefonen hver eneste helg på grunn av at vi her vest har et veldig skiftende vær hele vinteren. Hun gjør nesten ingen ting selv og derfor har hun meg som sin private "vaktmester".
 11. REs

  vannflaska - en bakteriebombe!

  Min eldste sønn ble tatt med keisersnitt 11 uker før termin og har ingen tegn på verken allergi eller intoleranse selv om moren hans slet med både pollen allergi og allergi mot katt da hun var liten. Han er i dag 23 år og studerer ved NTNU. Men han er kanskje unntaket som bekrefter regelen. Jeg er ikke i tvil om at det er mer allergier, astma og intoleranse blant de som vokser opp i bye i forhold til de som vokser opp i mer naturlige omgivelser. Selv om jeg kjenner en gutt som var odelsgutt på en bondegård og som hadde pollenallergi, eller høisnue som de kalte det den gang, og som i dag er bonde, så endrer ikke dette noe som helst. Det som vel er sannheten er at det er veldig stor usikkerhet rundt hva som er og hva som ikke er en risikofaktor. For noen kan f.eks. en katt føre til at de utvikler allergi mot katt, men for andre har dette motsatt effekt. Men det kan se ut som arv spiller en stor rolle. http://www.naaf.no/AllergivitenSite/hoved-kategorier/allergi/ http://www.naaf.no/AllergivitenSite/Overfolsomhet/okning-hvorfor/ http://www.naaf.no/AllergivitenSite/presseklipp/ny-side/ http://www.naaf.no/AllergivitenSite/Allergi/BakteriemangelHygieneteorien-om-allergiforebygging/
 12. REs

  Retyre eller vinterdekk

  Jeg tok tiden på å skifte fra sommerdekk til vinterdekk på en av syklene mine og det tok 6 min. per hjul pluss av og på montering. Ser heller ikke vitsen med denne typen dekk, men nyheter er jo alltid litt interessante. Det største problemet var å få den delen av glidelåsen som skulle sitte fast mellom dekket og felgen til å sitte der. Den hadde en lei tendens til å hoppe ut når dekket ble pumpet opp. Når jeg endelig fikk den til å sitte på plass så viste det seg at banen ikke var lang nok til å nå helt rundt så det ble en 2 cm bred åpning ved skjøten. Jeg er redd for at hvis man bruker dette systemet og ender opp med litt lavt lufttrykk så risikerer man at hele greia vrenges av i fart, noe som sikkert ikke vil være så hyggelig.
 13. REs

  Retyre eller vinterdekk

  Er det noen som har erfaring med det nye glidelåssystemet "Retyre" som skal erstatte vanlige piggdekk. Jeg jobbet i over en time for å få montert denne typen "hurtgdekk" på et hjul og min konklusjon er at hvis du kjører med litt lite luft så er det stor fare for at dekket løsner. Er det bare jeg som ikke kan, kanskje det var feil dimensjon eller er det virkelig så vanskelig.
 14. REs

  Vannkoker

  Noen som vet hva denne vannkokeren heter og hvor den selges? Ja for det er vel en vannkoker som fyres med rødsprit?
 15. REs

  Hva har du i lommelerka?

  Jeg er litt av og på når det gjelder whisky. En periode kan det være en eller annen mørk eller kraftig whisky som står fremst i skapet, gjerne en Islay, men andre ganger er det helst Cognac. På tur blir det helst Cognac. Hvorfor vet jeg ikke, kanskje bare en vane som har innarbeidet seg. Jeg fikk et par flasker whisky av noen pensjonerte engelske politifolk som jeg tok med til Kjerag i fjor sommer, og det var heavy stuff, spesielt Ardberg. Men til de som ikke er så oppegående på Cognac og går for vinmonopolets anbefalinger for nordmenn, Bache Gabrielsen eller Braastad som visst nok skal være tilpasset Nordmenns smak, så vil jeg anbefale å heller prøve Camus VSOP, De Luze XO eller til og med en rom Zacapa. Disse får du ofte til en svært god pris i norske tax free butikker. Men dette er selvfølgelig ikke en oppfordring til uvøren omgang med disse sakene. Tar man store risker i fjellet kan resultatet lett bli en større eller mindre katastrofe, og det gjelder også Cognac.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.