Jump to content

gela73

Aktiv medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gela73

 1. http://85.200.253.141/hardangerviddano/htdocs/ny2/webkamera.php På denne linken kan du se at isen på Møsvatn har gått, men hvis du ser på fjellene i bakgrunnen så ser du at det er hauger og lass med snø. Snakket med en fra ei turisthytte. Han sa at i 2006 gikk isen på vannet ved hytta den 20.juni, dette var ca 1150 moh. I fjor 2007 gikk isen 18. juli... Samme mann kunne i år melde at dette året var litt likt 2006. Dvs vi kan vente isløsning om ikke så lenge, men det har vært mye snø i vinter. Ville venta til midten av juli uansett med å dra hvis jeg skulle fisket.
 2. Ja, skal prøve litt i området ved Belebotn og Fiskos. Så blir det muligens en spasertur bortom Litlos.
 3. Har planer om å gå denne ruta i sommer. Begynnelsen av August. Noen som har gått her før, tenker da ikke primært på veien Middalsbu-Holmavann, der er det mange som har gått, men Holmavann og inn til Belebotn. Hvor lang tid tar det? Hvordan er stiene der? Ikke den mest traffikerte veien kanskje..
 4. Ai, ai, ai.. Det vil kanskje si at isen og snøen blir liggende lenger det. Men da er det ofte sånn at når sommeren først kommer, så kommer den skikkelig.
 5. Er det mer snø i år enn i fjor altså?
 6. Hva slags slukvekter er stanga beregnet for? Skal du ha en lettspinnstang ville jeg gått for 1000 modellen, den er beregnet for dette. 2500 er mer sjøørret og lignende. Men også der er faktisk 1000 modellen bedre etter mitt syn.
 7. Men kaldt vann da.. Da vi kom var elva stor og holdt 9 grader. Den steg til 10,5 på noen dager, så snudde den og gikk ned i 9 igjen. vi hadde fint vær i starten og så ble det litt kaldere så det er jo helt logisk. Men jeg har mistanke om at elva var akkurat litt for kald. Hadde den liggi på 12-14 grader ville vi hatt en helt annen vakintensitet tror jeg.
 8. Sluttstykket er dødt og begravet. Det skal imidlertid åpnes en dag slik at alle kan gå inn og hente ut info fra pm og kopiere tråder. Men Tom Jacobsen som eide sluttstykket har bestemt seg for å avslutte. Dette har jeg fra Poacher, som var moderator. Han skrev det i en tråd på kammeret hvor det ble diskutert hva som hadde skjedd med sluttstykket.
 9. He he, ja.. Det er Hardangervidda. Beklager den. Det jeg tenker på er fiske i elv, og hva slags forhold som er normale. Tror vi traff på to unormale år.
 10. Sommeren 06 var tørr og varm, og på vidda ble det lav vannstand og varmt i vannet. Fikk mye fisk, men det var som vanlig på lav vannstand mye småfisk. Med småfisk mener jeg fra 1-3 hekto. Den større fisken var ikke å få kontakt med. Så kom sommeren 07, med sitt fuktige kalde vær. Tempen toppet på 11 grader i vannet ved vår kamp, dette var på vestvidda. Masse vann i elva men lite fisk, likevel lå snittet på 4 til 5 hekto. Dette var rundt 10 august, før dette var det kaldt og da vi dro den 15. august virket det som høsten kom. Så spørsmålet. Er dette to ekstrem-år på hver sin måte? Ville det ved normale forhold vært en vannstand noe under fjordåret og en temperatur i vannet som var hvertfall rundt 14-17 grader ca 1 august? Har ikke vært så mye på vidda, derfor spør jeg.
 11. Stusset litt over det med både Gol og Ål, ligger veldig nært hverandre.
 12. Takk. Vi drar i juli/august, så isen bør være borte. Snakka med kjentmann, han sa det var snømengder der oppe som i fjor, hvis vi får normal sommer er den borte ca 20-30 juni... håper jeg.
 13. Denne turen er aktuell i sommer. Men hvis man ser på norge i bilder http://www.norgeibilder.no/ så ser vi at vannet ikke er merket med blått. Er det noen som har vært i området som kan si noe om åssen det ser ut her. Kan de to vannene som er merket at ligger på 1189 meter over havet padles? På Hårteigen-kartet er disse merket med blått som vannene ellers. Det er snakk om å gå fra Kvennsjøen og til Holmavann på turen ut. Noen som har gjort dette og er det mye bæring fra Kv.sj til Holmavann. Evt hvor mye i km. Legger til et bedre kart, men her står det 1200 moh, skal være 1189. (Kartet må dras litt vestover.) http://maps.google.no/maps?ie=UTF8&hl=no&z=14&ll=60.0633235191439,7.19328410858073&q=60.0633235191439,7.19328410858073(Kvennsjøen)
 14. Det skal jeg gjøre frifant. Fikk dispril i ambulansen også faktisk. Tror det utvider blodårene.
 15. Tror dere det er nødvendig med satelitt da? Jeg er dette ene stedet og jeg har en topp det er dekning på. Det er vel mulig dekningen kanskje kan forsvinne i dårlig vær, men.. jo, jeg skal sjekke dette med satelitt, mulig noen har en jeg kan låne mens jeg er avgårde. Forøvrig takk for gode svar.
 16. Tiden er viktig ja, men også hva man gjør på denne tiden. En nitroglyserin under tunga utvider blodårene, det har jeg med. I tillegg er det viktig å tenke på at et helikopter går mye fortere i lufta enn en ambulanse langs veien.
 17. Ja, det er jo et nytt infarkt jeg er redd for. Det var ganske dramatisk her da det skjedde, ambulanse og full fart til rikshospitalet. Jeg vet det er dekning på Østenbunuten ved Kvennsjøen, ringte hjem derfra i fjor sommer. Vi skal ligge i nedkant av denne og en kamerat løper opp på 20 minutter. Men det er best med telenor. Likevel er det sånn at hvis man har netcom abbonement og de ikke har dekning, svitcher den over på telenor sitt nett hvis det ringes nødnummer. Når det gjelder Norsk Luftambulanse har jeg tentk tanken. Men hva er det jeg da melder meg inn i egentlig. Støtter jeg noe som det offentlige betaler fra før.. Skal se om de har noen nettsider jeg.
 18. Forsikring... Har det noe å si da? Trodde det var mer i USA jeg..
 19. Jeg lurte på om det er noen som vet noe om hvordan det er hvis man blir akutt syk i fjellet. Jeg hadde hjerteinfarkt i starten av april i år og har tenkt meg på fjellet i sommer. Hvis jeg skulle få et nytt et midt inne i ved Kvennsjøen, så går det an å ringe fra toppene. Netcom er vanskelig å komme ut med, men på nødnummer spiller jo ikke det noen rolle da alle nett kan brukes. Men blir man hentet med helikopter eller åssen er dette. Selvfølgelig mikroskopisk sjanse for at dette vil skje, men greit å vite på forhånd, ikke minst for de som sitter hjemme. Sjekket med Ullensvang kommune og de sa det var helikopter på Gol og Ål, samt Bergen, det er jo ikke så langt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy