Gå til innhold
  • Bli medlem

alexandr

Aktiv medlem
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av alexandr

  1. Lagersalg på Columbia Sportswear, Mountain Hardwear og Sorel i Drammensveien 130 c på Skøyen, 5.-6.mai 12-20, 7. mai 12-18, 8. mai 10-16, 9. mai 11-15. Godt utvalg av sekker, telt, soveposer, sko og klær. Opptil 70% på butikkpris. (via Hvitserk på facebook)
  2. lykke til, climb safely! er det noe sted hvor man kan følge med på ekspedisjonen din? alex.
  3. island peak burde vel neppe by på noen større problemer, ihverfall ikke sålenge dere har litt erfaring fra høyden.. innmarsjen er vel uansett såpass lang at dere burde være godt rustet for et eventuellt toppstøt noen dager etter ankomst BC. dere kan jo eventuellt følge et opplegg som de lokale tilbyr, dagsplaner finner dere masse av på nettet, men på egen hånd. kili og elbrus har vel gitt dere nok erfaring til at dere vet sånn ca hvordan det ligger an ifh til mat, bæring osv.. så får dere eventuellt se om dere skaffer dere bærehjelp, men ingen guide. burde ikke koste all verden. såvidt jeg husker er vel island peak knappe 6200 moh, noe som er høyere enn dere har vært før, men det er jo en "trekking"-topp, noe som burde tilsi at den på ingen måte er hardere enn elbrus ihvertfall, rent teknisk. høyden er uansett individuellt, og dere må sørge for å akklimatisere bra. Alex.
  4. om du skulle vurdere den siste der, kan du også vurdere La Sportiva Batura - samme type sko, med intergrert gamasje. jeg er utrolig fornøyd med mine. Alex.
  5. IHI er den eneste forsikring som gjelder om du skal bevege deg over 4000 moh. mange av standard-selskapenes forsikringer vil ikke tre i kraft om du skader deg og trenger rescue over 4000m, så sjekk dette nøye. IHI.com er både billig og særdeles enkle å ha med å gjøre, jeg har brukt dem ved evakuering fra fjell i Kina. alex.
  6. På vei ned Chérè Couloir på sida av Mont Blanc de Tacul august 2008.
  7. det å anbefale noen Diamox er vel strengt tatt litt på kanten, ihvertfall når du i tillegg sier at man dermed kan trappe ned på vannkonsumet. dette strider mot de fleste regler for "sunn høydeklatring" - hydrering vil være det viktigste du gjør på det fjellet. jeg ville mye heller trappet opp vannkonsumet, og droppa diamox'en. når du i tillegg sier at du har lite høydeerfaring synes jeg dette blir - som jeg sier - litt på kanten. dog har du andre gode poeng, eksempelvis å ta ekstra hviledager lengre ned, gå VELDIG sakte og å sove lavt/gå høyt, noe som er standard leveregler om man skal fungere godt i høyden. men jeg er skeptisk til overdreven bruk av diamox, ihvertfall når man ikke vet hvordan man takler dette, og når man aldri har brukt det før. jeg ville mye heller satsa på å bruke lengre tid enn å kjøre på med diamox, som på mange måter kan skjule tidlige tendenser på høydesyke. diamox er på ingen måte noen garanti mot å bli høydesyk, og om man ikke har vært i høyden før bør man heller satse på at kroppen takler påkjenninga selv. om man derimot får trøbbel har man som regel lært noe (mest sannsynlig har man ikke gitt kroppen nok tid/gått sakte nok) og kan eventuellt vurdere diamox neste gang. når du kommer til nepal vil du få tilbudt diamox i bøtter og spann, men jeg mener det er verdt å avstå før du kjenner kroppen din godt nok til å kunne vurdere bruken av det. alex.
  8. aha. så ikke muligheten for overskrifter på hvert enkelt innlegg.. får håpe de har samme tilbud i Trondheim, stikker innom en tur imorra.. a.
  9. Tanzania Rift Valley virka på meg som den mest profesjonelle turoperatøren på fjellet. bra guider, bra med sikkerhetsutstyr (gamow-bag bl.a.) og store fine telt. jeg reiste med et anna firma, men ville ikke nølt med å dra med Tanzania Rift Valley neste gang. alex.
  10. Rei.com har et sinnsykt bra tilbud på La Sportiva Spantiks akkurat nå, 35% rabatt, noe som blir 450$ = 2600 kroner. selv med moms, frakt og toll og alt blir det betydelig billigere enn hva man kan få dem til her hjemme.. http://www.rei.com/product/781682?cm_mmc=cse_froogle-_-datafeed-_-product-_-781682&mr:trackingCode=EC39B1FE-FB85-DE11-B7F3-0019B9C043EB&mr:referralID=NA alex.
  11. jeg bruker denne sekken som vanlig dagstursekk, og den funker i så måte ypperlig, foruten at jeg ikke nødvendigvis har med meg all verden på enkle turer, og at man dermed ikke fyller sekken. den kan dermed bli litt "løs", uansett hvor mye du strammer og komprimerer, men det vil de fleste sekker som ikke fylles bli.. jeg synes den funker ypperlig, men om du skal kun bruke sekken til dagsturer burde du kanskje vurdere varianten på 28 liter istedet.. den har fortsatt de samme festene og mulighetene på utsiden av sekken, så du kan fortsatt toppture og klatre is og hva du nå enn vil med den også.. Alex.
  12. La Sportiva Batura er også er ok alternativ. alex.
  13. rei.com, backcountry.com er store firma med bra priser. ofte prisgaranti. ellers kan du bare gjøre produktsøk på google, alle de store firmaene finnes der, samt en hel masse små som også kan tilby bra priser på endel produkter.. alex.
  14. Mountain Equipments Dreamcatcher-serie er helt fantastisk, dog kan tilogmed den tykkeste kanskje bli litt vel kald for deg, ut ifra hva du har satt som kriterier.. dog brukte jeg min Dreamcatcher 500 (komfort +3 tror jeg) med minus 14 i teltet her forleden.. du får sjekke hva som er komfort-begrensninger osv på dem.. greia med posen er dog at den har stretch i seg, dvs at du kan ligge med bøy i bena og bena ut til siden osv, uten at den blir trang. ihvertfall helt genialt for meg som sover i 100 forskjellige posisjoner og med bena til alle kanter.. Alex.
  15. Julbo lager noen fine modeller med skinn på sida, noen med skikkelig retro-look, andre moderne men fortsatt med skinn på sida.. http://www.julbousa.com/ alex.
  16. det billigste vil jo uansett være å bestille direkte med en turoperatør i enten moshi aller arusha. disse finner man haugevis av, enten på nettet eller når man ankommer. har man dårlig tid er det selvsagt best å bestille på forhånd, men ved å skippe det norske mellomleddet kan man ofte spare noen tusenlapper. selv om man kanskje kan synes det er risky å bestille over nett finns det en hel del varianter for å gardere seg mot å bli lurt. det enkleste er for eks å google navnet på firmaet man har funnet/fått anbefalt for så å se hvilke opplevelser gamle kunder har hatt.. slike forum som dette eller summitpost funker også for å forhøre når man føler man har funnet et firma man kanskje vil bestille med. eneste gode grunn jeg kan se for å velge et norsk firma er at man eventuellt er beskyttet av Norsk Reisegarantifond, noe som gjør at man får tilbake penga om firmaet skulle gå konkurs eller ikke være istand til å tilby reisen selv om man har betalt. dog er ikke alle små, norske firma som tilbyr denne typer turer underlagt NRF. alex.
  17. ingenting å sammenligne med i jotunheimen.. men jeg kan forklare litt nærmere - det var langt fra "fryktelig eksponert", men det var relativt bratt og enkelte steder hvor man bare MÅ unngå å falle for eks. men jeg følte meg helt safe hele tida, alt kommer an på hvor vel du føler deg på ruter hvor du må klyve litt.. "luftigheten" er ikke all verden altså, men sikkert nok til å få et lite usg i magen om man er ømfintlig for sånt.. jeg anbefaler ruta, bl.a fordi man er (mer eller mindre) alene. dette gjør opplevelsen mer eksotisk i mine øyne, og man slipper gå i kø fra barranco opp til gilmans eller opp marangu til stella.. bare å spørre om du har mer du lurer på ang WB. Alex.
  18. Hei Tonje. det finnes VELDIG mye info ang Mont Blanc, de forskjellige rutene og "forskunnskapskrav" her på forumet, så jeg foreslår at du bruker søkefunksjonen.. der finner du også hvor du skal lete for å finne oppdatert vær-info for området. Brekurs og/eller erfaring fra taulag på bre er nok å anbefale for enkelte av rutene opp fjellet. Det samme gjelder vel Elbrus. Erfaring/trening fra hva man gjør om man kommer opp i trøbbel er like viktig, så selv om dere går i tau er dette helt ubrukelig om dere ikke vet hvordan man får en person opp fra en bresprekk om man faller nedi. Alex.
  19. Sherpa: en gamow-bag er et bærbart overtrykkskammer som gjør at man kan simulere trykket ved havnivå om noen skulle bli høydesyk og få behov for mer oksygen opp på fjellet. Western Breach er definitivt ikke stengt, men jeg var alene både i Arrow Glacier og alene på ruta opp til toppen. noe som igrunn bare var ekstra stas. forholdene var gode, dog spennende med klyving/klatring over 5500m. tenkte ved et par anledninger at man neppe hadde gått denne passasjen uten tau i Norge/Alpene, men det gikk fint. ikke noe sted man vil være om man ikke liker luftige passasjer, men samtidig går man i mørket og man ser stort sett ikke mer enn lykta lyser opp.. Anbefaler Western Breach om man vil slippe å tråkle seg oppover i kø til toppen fra Barranco eller via Marangu. I tillegg er toppnatta relativt kort, vi brukte under 5 timer fra Arrow Glacier Camp til toppen. Tøffeste biten er faktisk idet man trer inn i krateret og må opp enda 150-200 høydemeter for å nå toppen. Dette partiet gikk gjennom mye sand og stein, og tok lang tid å forsere. Alex.
  20. Kom akkurat hjem fra Kili, stod på toppen for et par uker siden.. Gikk Machame opp til siste camp, Western Breach på toppstøtet. Veldig god form er definitivt ikke noe must, men god mental utholdenhet er veldig kjekt.. den siste natta er lang. ellers gjelder det å ta seg god tid og alt det der, men det er repetert nok i denne tråden allerede. Når det gjelder firma er det mye å spare på å handle direkte i Moshi. Man kan enkelt finne en tur for 12-1300 $ + tips, enda billigere om man er flere. den nedre kvaliteten på de forsjkellige firmaene er stort sett gode, men det finnes selvfølgelig litt dyrere. high-end firma som tilbyr det lille ekstra. om jeg skulle valgt på nytt tror jeg kanskje jeg hadde valgt et firma som heter Tanzania Rift Valley. Så flere forskjellige som reiste med dem og de tilbøy høy kvalitet for en bra pris. bra telt, bra mat og veldig bra guider. dette var det eneste firmaet jeg så som hadde gamow-bag, noe jeg ser på som en stor fordel. Alex.
  21. flott, takk for svar. leita litt mer selv og fant ut at en helt tradisjonell norsk fjellstøvel holder i massevis. ingen stor grunn til bekymring ang lave temperaturer ihvertfall.. så nå er det bare å finne en som passer så er vi igang.. takk til alle som tok seg tid til å svare! alex
  22. trenger noen kvikke tips og anbefalinger ang sko. drar til kilimanjaro om et par uker, og fant idag ut at mine fjellsko ikke vil holde klare seg gjennom uka på fjellet.. trenger med andre ord anbefalinger om et par lette sko, varme nok til å takle kuldens utfordringer på Kilimanjaro sent i September.. Har et par bre-sko (La Sportiva Batura), men vil nødig drasse med meg dem. de blir for tunge og altfor stive på en slik tur, hvor jeg mest sannsynlig ikke kommer til å treffe på noe snø.. Noen som kan anbefale ei god sko? relativt varm og robust? regner med at forutsettningene for kilimanjaro er ca det samme som for ei helårs-sko i den norske fjellheimen, men er litt bekymra ang de laveste temperaturene - noen som har erfaringer ifh til hva folk bruker på Kili? regner med at det finnes folk som trasker oppover både i plastikk og diverse ekspedisjonsstøvler, men det er vel litt overkill, er det ikke? Alex.
  23. Har et TNF VE-25 for vinterbruk og et North Face Vario 23 for bruk på vår, sommer og høst. VE-25 dobler også når jeg vil ha mer komfort sommerstid, og vi er flere å tur.. Alex.
  24. på Manhattan er det et par plasser som gjelder; EMS, Eastern Mountains Sports har nettopp åpna ny flagship-store på Broadway/Spring St. - flott butikk med mye bra til OK priser. service er litt hipp som happ, men stort sett bra. Paragon Sports ved Union Square(Broadway/17 eller 18 St.?) er stor, det er alltid tjåkfullt, men ok hvis du vet hva du er ute etter. glem noe særlig til hjelp. der kan man godt komme over et bra tilbud eller på for eks telt. Tent and Trail ligger nede i Tribeca/Financial District, 21 Park Place. Veldig bra service, men uoversiktlig butikk, så det kan være greit å ha med en liste. De er ganske "på deg" som selgere der, så hvit hva du skal ha, til hvilken pris osv. Om du skal ha utstyr til for eks trad-klatring er EMS og Tent and Trails best, her får du tak i det meste om du besøker begge butikkene. T&T er nok billigst. Ellers har du spesifikke merkebutikker som North Face på 139 Wooster Street og Patagonia litt lenger ned i samma gata(eller sidegata, Green eller Mercer St.) Patagonia-butikken er bra på klær, North Face kjører hele lineup'en sin, fra skallbekledning til telt og soveposer. OK priser. Begge disse butikkene ligger bare et steinkast fra EMS. Hverken REI eller Backcountry har butikker i New York-området. Outlet'en jeg snakka om heter Woodbury Premium Outlets og ligger en knapp times kjøring nord for Manhattan. Vel verdt turen om du skal handle mer enn bare fjellutstyr. Søk opp stedet på nettet for oversikt over butikker. Ellers anbefales Mountain Equipment Co-op om du skulle forville deg inn i Canada, for eks Toronto. Rock and Ice heter også en butikk som ligger litt nordover ut av New York, som hvistnok skal være bra, men der har jeg ikke vært. Alex.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.