Jump to content

torese

+Sponsor
 • Posts

  411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Reputation Activity

 1. Like
  torese got a reaction from awesomevicc in Hvorfor forsikring på hund?   
  Jeg har forsikring med maks beløp. Min fars elghund fikk problemer med en fot og måtte opereres, pris 60 000 nok. Etter denne hendelsen har jeg forsikret vår hund fra dag 1. Lurer på om oppdretter også satte krav til forsikring. Med 100 på venteliste ville jeg nok vært uten hund om jeg ikke hadde forsikret. 
  Tore
 2. Like
  torese got a reaction from Tom42 in Allround fluer til ørret og røye?   
  På denne tiden var Lennart bergqvist sin bok "fluebinding på mitt sett" ganske stor. En fantastisk bok som går gjennom insekter, farger, når på året de klekker og hvilke fluer du skal bruke. Finner du denne boka har du det du trenger for de neste 100 år.
  Tore
 3. Like
  torese got a reaction from GBS in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Været snur ganske fort her i nord. 
  Tore

 4. Like
  torese got a reaction from GBS in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Lav sol på en liten kveldstur med jobben i nord. 
  Tore

 5. Like
  torese got a reaction from zimwalker in Røverkjøp og gode tilbud   
  Med koden single får du 40 prosent på denne og andre sydvang produkter hos outnorth. 

  Hidden Content
  Har ultralight versjonen og førsteinntrykket av den tarpen er bra. 
   
  Tore
 6. Like
  torese reacted to Per Pusling in Holmeslet - Et telt du kan bo i?   
  Holmeslet Riverside 
  Litt betraktninger fra første oppsett.Ingen vanngjennomtrenging, til tross for en fuktig natt. Det lover godt for fremtidige turer. Forteltet sett fra innerteltet. Her er det god plass til to store sekker, eller tre middels, uten at det går utover muligheten til å gå inn og ut av teltet.Innertelt festet med klips til yttertelt. klipsene kan få relativt hard belastning dersom man strammer opp ytterteltet etter at innerteltet er klipset fast. Det er viktig å passe på at det ikke blir for mye spenn, fordi innerteltet kan revne i festene på sikt. Spennet kan reguleres med strammebånd på klips. Jeg har tenkt å forsterke innerteltet rundt de mest utsatte klipsene hos en systue.
  Det er god plass til 3 voksne personer i teltet. Legg merke til luka i gulvet som kan åpnes for å fyre med f.eks primus. Dette er en trygghet dersom man fyrer med bensin eller annet som trenger forvarming. Lekasjer vil da ikke legge seg på teltgulvet. Gode ventilasjonsluker på veggen med lukkemekanisme.
  Stor ventil i taket med insektsnett som kan lukkes helt. Veldig bra for å unngå kondens når du koker vann eller tørker klær. Ytterteltet har insektsnetting øverst i taket og en løs duk over for å hindre at det renner inn vann. Dette er samme løsning som på f.eks Hilleberg Soulo og Staika. Gode tørkesnorer langs taket, men tenk på vekta som belaster duken i klipsfestene.

 7. Like
  torese reacted to Per Pusling in Holmeslet - Et telt du kan bo i?   
  Hei! 
  Dette er mitt første innlegg her på forumet.
  Jeg eier og har prøvd mange telt, i hovedsak Hilleberg, Helsport og Exped.
  Holmeslet er en tidligere norsk teltprodusent, som særlig lagde igloformede telt med stor takhøyde. 
   
  I forbindelse med familieøkning ble jeg interessert i disse teltene etter å ha sett ett Holmeslet Explorer til salgs.
  Dessverre er det lite informasjon å finne på internett, kanskje fordi det er noen år siden de sluttet produksjonen og ble kjøpt opp av Frisport. Derfor bestemte jeg meg for å prøve selv!
  I dag hentet jeg ett Holmeslet Explorer (4 personer) og ett Holmeslet Riverside (3 personer) hos posten, etter en runde på Finn.no på jakt etter lite brukte telt i god stand.
  Jeg starta i ettermiddag med å sjekke ut Riverside (3p). Teltet veier ca 5,5 kg totalt med alle stenger, vesker og plugger. 
   

  Relativt greit å sette opp ved å tre alle tre stengene hele veien gjennom stangkanalene før du strammer opp stengene og fester disse ved inngangen til stangkanalen. Innertelt festes med klips og deretter strammes barduner. Inngang fra forteltet som er en tunnel med en stang. Det tok meg ca 25 minutter på første forsøk, neste gang vil det nok gå på rundt et kvarter. Teltet er ca 180cm høyt i innerteltet, ca 190 cm med bare ytterduk. Gode barduneringsfester og stormmatter gjør at jeg antar teltet vil tåle endel vind. 
   
  Når jeg får tid vil jeg legge ut flere erfaringer og bilder fra bruk av både Riverside og Explorer. Jeg håper at også andre vil bidra i tråden med erfaring og gjerne bilder knyttet til praktisk bruk av alle Holmeslet telt. Det er fint å se noe annet enn Helsport  og Hilleberg i lengden!
 8. Like
  torese reacted to GammelGrandiosa in Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)   
  Nestléposene kan kjøpes stykkvis hos både 
  Hidden Content
   og  Hidden Content
   
 9. Like
  torese reacted to Amatøren1978 in Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)   
  Hei! Jeg har ikke lest hele tråden, men på jobb har vi disse posene som brukes i kaffeautomatene. De er innkjøpt via Kaffeknappen. Et tips bare!

 10. Like
  torese reacted to GeirMU in KAn man spise Karuss?   
  En svensk kamerat av meg pleide å koke ut fks. grassmak i fisk med eddik. Har ikke tips om hvor mye man må bruke.
 11. Like
  torese reacted to Skogens Stønn in KAn man spise Karuss?   
  Tja, jeg har aldri prøvd å spise karuss, men i følge mitt "Sportfiskerens leksikon" fra 1975 ble den i eldre tider (når nå det var) "høyt anskrevet som matfisk og ble mange steder ansett som bedre enn for eksempel abbor og ål, men i våre dager er den svært lite verdsatt". Jeg har en misstanke om at det da dreide seg om større karusser fra innsjøer (insjøkaruss som kan bli opp i 3-3,5 kg) og ikke de små damkarussene på 50 gram som man får i dammer og tjern rundt omkring. Abbor og ål er godt da, så da må jo karuss være veldig godt vil jeg tro.
 12. Like
  torese reacted to Omnilite in KAn man spise Karuss?   

  Hidden Content
  Her er en snutt når Crocodile Dundee spiser Karuss..🙂
 13. Like
  torese reacted to ehegnar in Røverkjøp og gode tilbud   
  Røverkjøp og gode tilbud tråden

  Ideen med denne tråden er å dele gode tilbud man kommer over på nett/butikk med de andre på forumet, for å slippe
  å betale i dyre dommer for utstyr du kunne fått mye billigere et annet sted.
  Jeg tenker først og fremst på relativt store prisavslag på kvalitetsutstyr som har fått god kritikk.
  Gode tilbud du kommer over på brukt/ubrukt utstyr på QXL.no, finn.no eller lignende kan også gjerne postes.

  Posten skal inneholde:
  - Navn på varen og pris (og originalpris)
  - Link til varen eller sted og navn på butikk
  - Grunnen til at det er et godt kjøp
  Tilføyelse 20/11 2013 Eventuelle diskusjoner holdes i tråden http://www.fjellforum.no/topic/29662-diskusjon-ang-r%C3%B8verkj%C3%B8p-og-gode-tilbud/  (admin KI)
  HE 25.11.19: Dette er en tråd som mange abonnerer på og det sendes ut e-post for hvert innlegg som lages i tråden. ALLE andre innlegg enn faktiske røverkjøp skal postes i Diskusjon ang. Røverkjøp- tråden. Med andre ord: Tenker du å sitere en post i denne tråden eller svare på en post i denne tråden må du klippe ut sitatet og lime det inn i diskusjonstråden.  
 14. Like
  torese reacted to Daktari in Røverkjøp og gode tilbud   
  Lanullva kjører 20% på alt, og 40% på ganske mye nå 
  Hidden Content
   
 15. Like
  torese reacted to gudmundgaard in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  I dag gikk turen innover Postdalen i Balsfjord, Troms. Polvartinden midt i bildet. 

  Dette er del av postruta som gikk fra Karesuando til Tromsø. Ruta gikk via Signaldalen over til Postdalen, til høyre for Polvartinden. Dalen ligger mellom Postdalstinden og Istinden, og er en sidedal i Tamokdalen.

  Lettgått og vakkert terreng, fulgte elva på venstre side opp. Bestemor var fra Signaldalen, og jeg hadde et gammelt bilde merka Postdalen, et av få bilder der hun er med. Kanskje gikk jeg der hun gikk for mange, mange år siden? 


 16. Like
  torese reacted to trugepetter in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  2 små nylige turer i Alta omegn. 17. Like
  torese reacted to Bjellesau in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Jeg gikk i fra Verdens Ende og opp til Tønsberg i helgen. Ruten fulgte både Kyststi, lokale løyper og Pilegrimsleden. Det ble 2 overnattinger i skjærgårdshotellet i variert landskap og vær.

   
 18. Like
  torese reacted to Kristian J. Vabø in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Hadde planer om en overnattingstur til Lifjell i helgen som var, men det ble det ikke noe av. Tok heller en trøstetur til Solhomfjell og Kvenntjønnene igjen, med ekstra lang rute via Solhomfjell, som ble totalt på nesten 1,9 mil, så her følger litt bildespam

  Flere ruter å velge mellom der jeg parkerte bilen på Heiland(Gjerstad) til forskjellige steder. Risfjell og Solhomfjell er de mest populære. Følger man merket sti til Karibu, kommer man på stien som går til  Uvdalen og Kvenntjønnane, som jeg gikk i våres.


  Fint og åpent landskap når man kommer opp fra skogen. Solhomfjell og utsiktstårnet på toppen av Solhomfjell, ca midt i bildet.

  Flere fine vann i området, her går stien rett forbi. Her hadde det vært veldig fint å overnatte i hengekøye!


  Holdt på å tråkke på den, så bare flaks at jeg så den rett før... usikker på hvordan jeg reagerer på å bli bitt...

  Litt på kanten...

  Fremme ved delmål 1!

  Utsikt fra toppen av tårnet, mot Havrefjell, som også er et populært sted å gå til.

  Neste mål i sikte fra tårnet, Kvenntjønnane:

  På vei ned stien fra Solhomfjell mot Uvdalen får man denne utsikten mot Gautefallheiene.
  Heitfjell (617moh) til høyre og Storlinuten til venstre:

  Vel framme ved Kvenntjønnane. Her ble det en rask pause og påfyll av vann før turen startet mot bilen. Det var ikke så lenge før solen begynte å gå ned, så begynte å få litt dårlig tid... Kunne jo spart tid og droppet å gå opp til Kvenntjønnane fra Uvdalen, men når man først er der, så MÅ man bare opp, selv om det er jæv... bratt opp og ned igjen!  


  Kjapp drikkepause på vei fra Uvdalen og over mot Heiland. Dette er ca når man kommer over toppen, og det begynner å gå nedover igjen, rett før Karibu.


  Framme ved bilen med god beregning med tanke på solnedgang  
  Brukte totalt 5t 45 minutter på denne turen, men det er med pauser og fotografering. Tid i bevegelse var 3t 45 min.


  Ruten, gikk med klokka:

 19. Like
  torese reacted to DenGladeVandrer in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Dagens første tur:
  Var så heldig å få guidet tre spreke damer på en rundtur i Maridalsalpene. Nytt for dem, godt kjent for meg. 
  Jeg blir like fascinert og betatt hver gang jeg er der. Det er noe helt magisk. 
  Bonus med kirkeruinene på hjemveien. 
   
  og siden det var myyyye igjen av dagen... så ble det....


 20. Like
  torese reacted to Espen Ørud in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  I helgen gikk turen til Lasarettmoen i Skoganvarre for å inspisere restene av alle sykesengene, bygningsrestene og lastebilene Adolf svidde av før de forlot Finnmark. 
  Ikke rart det ikke er mye gammelskog igjen I området, det må ha gått med litt brensel for å holde de bygningene varme gjennom vinteren.
  Heldigvis var det noe ungskog det fikk an å feste hengekøyer i. Vi noterte -14 på det kaldeste, men holdt oss gode og varme...
     Hidden Content
   
   
 21. Like
  torese reacted to TMF in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Rypejakt på Hardangervidda fra lørdag til søndag, hadde camp et par km fra Halne.
  Flott vinterstemning lørdagskveld før det slo om til pluss grader på søndagen.
    22. Like
  torese reacted to HegeJohnsen in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Femundsmarka, ikke langt fra Synnervika, sist lørdag. 


 23. Like
  torese reacted to Skogens Stønn in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Ikke akkurat i dag, men mandag og tirsdag på Follsjå (fiske)
 24. Like
  torese reacted to Luesveis in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  Overnatting i Maridalsalpene fra fredag til lørdag, for å få med meg en stjerneklar himmel, og for turen, selvsagt.   Lavt skydekke i Maridalen, ned til rundt 200 moh (kan skimtes på bilde to).  I høyden ble det klart og fint, og teltet var oppe i det sola gikk ned.  Temperaturen bikket under null på natta.  Vinteren nærmer seg.


  Hidden Content
 25. Like
  torese reacted to Kjell Iver in Hvor har du vært på tur i dag - 2021   
  En fin tur opp mot grensen til Børgefjell fra hytta. Noen få minus og stilleliggende pudder er en sjeldenhet på denne årstiden. Så spor etter en liten rev - muligens fjellrev. Har observert den før her i området.
   ×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy