Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjellfante

Aktiv medlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Fjellfante

  1. Vurderer å starte fra Stabbursnes og gå i retning Lakselv, hvor lange dagsetapper og hvor mange omveier og overnattinger det blir avhenger mye av været... Kan man forvente å finne stier i dette området? Har noen konkrete tips til ruter? Vi er i god form og har vært ute en vinternatt før.
  2. Mitt tips: -Dag 1: Start på Turtagrø en ettermiddag, ta første overnatting rundt foten av Fannaråken -Dag 2: Gå over Fannaråken, andre overnatting i området rundt Skogadalsbøen -Dag 3: Gå videre til Leirvassbu og overnatt i telt der i området (kan lett kombineres med en nydelig dusj med påfølgende treretters middag innendørs ) -Dag 4: Gå på Kyrkja eller Stetind, fine topper begge to. Behold teltet på samme plass. -Dag 5: Gå videre i retning Olavsbu, ta gjerne med dere Skardalstind på veien. Overnatting i området rundt Olavsbu. -Dag 6: Gå på Snøholstind eller Mjølkedalstind (på dette tidspunktet hadde vi dårlig vær så disse toppene har ikke jeg vært på selv:( ). Telt på samme plass. -Dag 7: Gå i retning Gjendebu, slå opp teltet der du måtte ønske. -Dag 8: Gå fra Gjendebu til Memurubu over Bukkelægret. Send sekkene med båten. Hvis du ikke har gått over Besseggen før: Overnatt rundt Memurubu, og gå Besseggen dagen etter. Ellers: Ta båten til Gjendesheim fra Memurubu (hvis du rekker den ) God tur!
  3. Gratangen ligger i Troms, mellom Bjerkvik og Setermoen. Ikke verdens navle, men det må da finnes stier der også
  4. Har noen tips til ruter for terrengsykling (gjerne kombinasjon sti/grusvei) i nærheten av Gratangen? Vi snakker mao om trening til maratonritt som Birken, Raumerrittet og Grenserittet. Kan gjerne hive sykkelen i bilen og kjøre litt for å komme til bra utgangspunkt. Tips tas i mot med stor takk:)
  5. Storen, Stetind (nasjonalfjellet) og Svolværgeita står øverst på lista denne sommeren.
  6. Det er vel ingen tvil om at du har gått glipp av utrolig mange fine turer om du kun går på topper over 2000 moh.
  7. Bodil Randers Heen var vel på Romsdalshorn på 80-årsdagen sin? Synes å huske jeg så et TV-program om det. Da snakker vi sprek bestemor!!
  8. Om du er i god form kan jeg anbefale denne turen: Ta toget til Myrdal stasjon, gå opp dalen, over Vossaskavlen, gå ned igjen i retning rallarveien og ta Flåmsbanen fra Reinunga stasjon opp til Myrdal. Har selv tatt denne turen på ski, men den bør være gjennomførbar på sommeren også. Har du først tatt turen til Myrdal og liker å sykle/gå tur så ahr du jo forøvrig plenty av muligheter langs Rallarvegen.
  9. Hvordan er forholdene for å klatre/gå Stetind ad normalveien (letteste vei) nå?
  10. I mitt tilfelle hadde jeg stor suksess med å legge turene de første årene til steder der hun syntes det var "gøy å ha vært". Gjerne steder mannen i gata forbinder med noe. Jeg tror hun fant stor glede i å komme tilbake til venner/kollegaer og si at hun hadde vært på Galdhøpiggen, Glittertind, Besseggen, overnatting på Fannaråken, treretters på leirvassbu (etter tur på Kyrkja) osv (vi tok ikke alle disse på en tur). I begynnelsen vet jeg at hun følte seg utrygg når vi gikk steder som ikke var merket og steder der vi ikke traff folk. Legg turen til turisttråkkene med mye folk og oppmerkede løyper er derfor mitt tips.
  11. Tenkte meg til sognefjellet til helga, ser ut til at meldingene er gode:) Hvordan er skiføret i området nå? Tenker spesielt på store ringstind og storebjørn.
  12. Det enkleste er jo bare å putte henda med klister på inn i swix skihansker. Klisteret blir utrolig nok borte i løpet av en halvtimes tid:D Prøv det og du skjønner at dette ikke er tull!
  13. Er det fortsatt snø nok til å gå på Snota til helga?
  14. Et spørsmål til før jeg gir meg.... Geitgaljen ser unektelig meget fristende ut, trenger man isøks og stegjern her nå?
  15. Den teknikken du nevner (skråkjøring/stoppe/snu) er nok den beste under slike forhold. Av og til er jo stoppingen i seg selv vanskelig (gjennomslagsføre, skarehinne oppå sukkersnø osv) nok, da kan du stoppe farten ved ved å legge inn en slak sving oppover i bakken slik at du blir stoppet av tyngdekraften.
  16. Takker for svar!! Vi kommer garantert til å prøve Rundtind. Men Småtindene.. Er det en fin tur? Det høres litt puslete ut i navnet..
  17. Takk for tipset:) Men spørsmålet gjaldt 1. mai-helgen som begynner om 3-4 dager... Får kanskje legge inn en sommertur til Lofoten også, for å få med Vågakallen!
  18. Hei! Skal tilbringe 1.mai-helga i Svolvær. Ankommer onsdag kveld og blir til søndag, altså 4 hele dager med toppturer og værmeldingene er gode:) Har noen spørsmål: -Hvordan er skiføret i området nå (rasfare? mengde?)? -Har dere forslag til toppturer på ski (vi er i god form og er flinke på ski, men håper å unngå stegjern/isøks)? -Har dere forslag til billig overnatting i området? Hadde satt stor pris på svar her!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.