Gå til innhold

kjellol2

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Er det noen av dere "gamle fjellfolk" som husker Fjellrevensekkene der det var plass til pakkpose under hovedsekken? Dersom du har en slik pakkpose til å ha under hovedsekken på en slik fjellrevensekk så hadde det vært knakende gøy å fått overtatt en slik. Dette er ren nostaligi!
 2. kjellol2

  Gore-tex jakke

  Det er utrolig mye bra jakker i markedet nå for tiden. Har nettopp anskaffet meg en fjelldress fra Norrøna - Recon jakke og bukse. Har prøvd jakken et par ganger her på Vestlandet (og her regner det som kjent endel). Blir fortsatt våt, men regner med at mesteparten kommer innenfra. Ellers virker det som om dressen puster bra og er bra vanntett.
 3. kjellol2

  Kjøp av ny tursekk.

  Min erfaring er at det lønner seg ikke å spare på pengene når det gjelder sekk til langturer i fjellet. Selv har jeg kommet til at bæresystemet QSS til Bergans er meget tilfredsstillende. Alpinist (110-130 liter avhengig av utgave) sekken er utrolig til tunge bører over lang tid. Systemet har oppnådd topp kritikk i flere tester. Selv bruker jeg en utgave som heter Alpinist Escape standard (130 liter). Den er svindyr, men god! Ser og at Norrøna har kommet med et nytt bæresystem. Jeg har selv ikke erfaring med Norrøna, men bekjente som bruker disse sekkene gir dem gode kritikker. Det er i hvert fall ikke noe lurt å kjøpe en billigsekk dersom du skal dra på utstyr for 1 ukes tur.
 4. kjellol2

  Sommersovepose for bruk i høyfjellet

  har selv flere poser, blant annet jubileumsposen til DNT (Ajungilak). Den fungerer utmerket i høyfjellet er lett og varm nok til det meste. Den posen jeg imidlertid bruker mest er en fra engelske RAB. Posen er en dunpose og heter Atlas 500 og er på 1100 gram. Komfort ned til -5. Jeg har brukt den sent om høsten i over -10 grader og det har fungert bra med langt ullundertøy, ullsokker og ull-lue
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.