Gå til innhold
  • Bli medlem

ØysteinT

Aktiv medlem
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

94 Good

Om ØysteinT

  • Bursdag 5. august

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Høvik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ja, opplevde det samme i fjor på The Kerry Way, Etter pausedagen var det samme personer jeg tok igjen på hver etappe Og som bodde på samme B&Ber også slik at man kom litt i prat. Er skikkelig behagelig å komme til ferdig booket rom hver dag, er for lengst forbi tiden hvor telting var gøy. Samt å slippe å bære med seg hele oppakningen.
  2. Hei Noen som har efaring med solide turhatter? Jeg tanker da nesten type "cowboyhatt" Har en i tøy men kunne tenke med å teste en mer solid sak i typ skinn/lær for turer på barfot. Noen som har erfaring med det og hvordan de er med tanke på regn og svette spesielt. Øystein
  3. Jeg har begynt å gå litt aktivitetsferier, begynte med The Kerry Way i Irland i fjor, og i år så falt valget på vandreruten "Coast to Coast" i Storbritannia, som går fra St Bees ved Irskesjøen i The Lake District og 300km på tvers av England til Robin Hood's Bay i Yorkshire Har lagt opp turen til å ta 14 dager, inkludert en hviledag midt i. Lengste etappen blir da 37km, men den er realtiv flat så burde gå greit (fra Richmond til Ingleby Arncliffe). Er bestilt opplegg via reisebyrå (samme jeg brukte i fjor) og er da gåing fra "hytte til hytte" som vi ville sagt i Norge - fra overnatting til overnatting og det er et bagasjebyrå som frakter hovedbagasjen mellom stedene så alt jeg trenger er en dagssekk med mat og litt skift (just in case). Er også bestilt lunsj til de fleste dagene. Har binget en del videoer av turen i det siste, og håper på bra vær og at formen slår til - har aldri forsøkt meg på en så lang tur (turen i fjor var 8 dager gåing over 200km).
  4. Du får ha lykke til! En venninne i USA gikk AT for en stund siden (hun er ute og går Arizona Trail nå). Brukte 6 måneder.
  5. Hepp! Planlegger å endelig få tatt turen over til Skottland i vår/sommer og gå et par løyper der (West Highland Way + Ben Nevis + Great Glen Way). Noen som har praktisk erfaring fra å gjøre det - tenkte å overnatte på overnattingssteder (B&B, pubs og hoteller), og ikke bedrive camping. Hva burde man tenke på som evt er forskjellig fra turer her til landet? Vet at det er mye knott på sommeren og at flått er noe man må tenke på.
  6. havregrøt er enkelt - jeg er ikke noe glad it det (eller rømmegrøt). Men jeg elsker risgrøt. Fantastisk å ha dynegrøt når du har vært ute en lang skitur og komme tilbake til hytta og bare finne den frem, ta frem sukker og kanel (og smør for de som bruker det) og nom nom. Derfor jeg tenkte å teste det på termos, finne seg en topp og nyte finværet og mumse graut. Næringsinnholdet er ikke så viktig for meg - jeg går 2-3 mils turer med kun en Troika som mat.
  7. Hei noen som har erfaring med å lage grøt i termos for turmat? Burde den lages med litt mer veske enn normalt fordi den vil ligge og varme seg i et par timer lengre enn normalt? Eller bare følge pakken?
  8. Er jo ikke langt å gå fra Rjukan sentrum til Krossobanen Litt over 2km.
  9. Ser på å gå en rundtur på Hardangervidda og lurer på om det er plasser i Rjukan man kan parkere greit en uke? Vurderer starte i Rjukan og gå nord til Kalhovd og så runden Mårbu - Rauhelleren - Sandhaug - Mogen, ta båten tilbake og gå Skinnarbu - Rjukan over Selstali. Men trenger da å kunne parkere i nær-sentrum av Rjukan i ei uke....
  10. Hårteigen er vel den mest markante toppen på Hardangervidda. Den kan sees fra Gaustatoppen
  11. Tok turen ti Norefjellstua og gikk tur/retur Høgevarde. Var litt surt og halvveis ble det vått (ikke direkte det som var meldt...). Men fikk sett to flokker med reinsdyr, både på turen opp og turen ned. Og på vei ned til Noresund fikk jeg sett denne flotte Bifrost-broen. Æsene har besøkt Noresund i dag.
  12. Hei driver og ser litt på ferieturer og Hardangervidda Øst er er flott område. Har gått mye der mer har to strekninger jeg ser på som jeg lurer litt om. Mogen -> Sandhaug: Hvordan er bekker og elver som krysses her? Jeg har gått stien som kommer fra Lågaros til sandhaug, så lurer mest på fra Mogen og til der denne møtes. Kalhovd -> Rjukan via Helberghytta: Samme her, hvordan er bekker og elver å krysse? vet at mye avhenger av vannmengde, men det vil vel trolig være mye vann i fjellet i hele år.
  13. I fjellet bruker jeg en kombo av to ting: digitale Norgeskart fra Kartverket via GeoViewer (offline kart) Trykte kart i 1:50' eller 1:25' (hvis jeg kan finne det) På dagsturer hender det at jeg tar ut turkart fra norgeskart.no og skriver ut relevante sider i 1:25'.
  14. Gjerne gi tilbakemelding om hvordan det var
  15. Hardangervidda er et av sommerens alternativer - men Jotunheimen Mk 1.1 står øverst på planen. Snuser også på Skotland.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.