Gå til innhold
  • Bli medlem

vertigo

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om vertigo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg hadde en episode med en elgku for noen år siden. Gikk i mine egne tanker og oppdaget ikke elgen før den var en 5 meter unna meg, litt til siden for stien. Videre gikk jeg i en sirkel rundt elgen, skulle jo komme meg til toppen av fjellet, men ble litt bekymret da den begynte å snu seg etter meg. Jeg kom rundt den og var vel en 10-15 meter unna, med ryggen i mot, da den plutselig gikk til angrep. Rakk såvidt å kaste meg til siden bak et tre før den for forbi! Glad jeg var så rask med å reagere, ellers kunne det gått ille. Har hatt respekt for elg siden da Det var forresten ingen elgkalv å se i nærheten.
  2. Tusen takk for tips, det blir tur til Skardfjellene og Stugudalen. Skal se an forholdene litt mtp topptur, men det så ut som et flott område på kartet. Øyvind
  3. Hei Vi er tre stk som ønsker å ta en tur til Sylan til helga, men vi har ikke vært der før så det hadde vært strålende med noen tips! Vi drar inn lørdag morgen og regner med å være tilbake søndag kveld (vi bor i Trondheim, ikke så lang kjøretur). Det blir sannsynligvis overnatting i telt, og vi skulle gjerne fått med oss en topptur (helst ikke av det bratteste slaget da jeg bruker fjellski). Noen som har noen tips å komme med? P.S. Noen som vet hvordan forholdene er der nå? mvh Øyvind, Runar og Knut
  4. Hei Noen som har vært i Femundsmarka nylig? Er det mulig å gå der? Øyvind
  5. Takk for raskt svar kryk. Så lenge det ikke er en meter med snø så er jeg fornøyd, men vinden kan være guffen. Har du erfaring fra Børgefjell i denne perioden? Skulle gjerne tatt en tur dit, men det er jo så mye lenger nord, mtp snøforhold.
  6. Hei Har liten erfaring med turer på senhøsten, men har tenkt meg en ukes tur i midten av oktober i år, men jeg ønsker å gå på fotan, ikke på ski. Er det noen som har erfaring med å gå f.eks. i Rondane, Børgefjell, Trollheimen eller Femunden så seint på høsten? Det jeg lurer på er om det er gåforhold i disse områdene, eller om jeg bør få tak i noen fjellski? takktakk Øyvind
  7. Jeg har Akka R/S 3 og har ikke et vondt ord å si om det. Har dog ikke brukt det under ekstreme forhold vintertid, men har brukt det en del i myrlendte områder og har ved flere tilfeller teltet midt på en myr (ikke av den aller våteste sorten) uten problem. Heller aldri hatt noe problem med kondens, teltet har fine luftemuligheter.
  8. Til Tassemark, ja jeg stod helt stille da jeg oppdaget de, ble overrasket selv. Vel, jeg tok av meg sekken for å ta fram kameraet, men det var den eneste bevegelsen jeg gjorde. Å komme mellom simle og kalv høres verre ut ja.
  9. Hei Kom nylig tilbake fra min første solo langtur (wuhu!) og underveis stilte jeg meg spørsmålet om reinsdyr kan angripe mennesker. Kom nemlig ved et tilfelle svært nær en liten flokk da jeg kom over en liten haug og to store bukker stod plutselig 10 meter fra meg. De kom raskt i positur foran meg og stirret på meg samtidig som han ene urinerte. Bak dem stod det 2-3 kalver og en simle. Jeg frøs til da jeg så dem og ble vel litt nervøs, selv om jeg aldri hadde hørt om reinsdyr som har angrepet mennesker før virket de veldig truende med sine digre gevir. Etter hvert gikk kalvene og simla bort og en stund senere bukkene, men de holdt meg hele tiden under oppsyn. Så til spørsmålet, kan reinsdyr være en reell fare på fjellet? Noen som har opplevd dette, eller hørt om det?
  10. Takk til Kryk og Afe! Skal sjekke ut området mellom Meråker og Røros, hørtes veldig spennende ut. Noen som har erfaring med å hoppe av toget ved Bjørgefjell, dvs hvilken stasjon er da et godt utgangspunkt?
  11. Hei. Har planer om en 5 dagers tur i slutten av sommeren, men har et "problem", jeg har ikke tilgang til bil og har lite erfaring med hvordan man ellers kan komme seg til og fra startområdet. Har base i Trondheim og lurer på om dere kan tipse meg om fine områder som er lett tilgjengelige med kollektivtrafikk, 2-3 timers reise unna. Er ikke så kresen på stedet, bare det er stort nok til en 5 dagers tur med telt og helst ikke overbefolket (Jotunheimen er utelukket). Tenker meg Rondane, Trollheimen, Dovrefjell, Børgefjell, men andre tips mottas med takk.
  12. Har du sjekket Fjällräven sine sekker? De har en type som heter C2C (cabin 2 cabin) i 30, 40 og 50 liter. Kjøpte 50 liter typen for litt siden, har ikke fått prøvd den ennå, men det virker som den har meget gode og gjennomtenkte løsninger og et godt bæresystem. De er av typen one-size da man kan justere lengden på ryggen, passet meg fint, jeg er 189 cm og 78 kg. Øyvind
  13. Ingen endelige planer, men sannsynligvis (forhåpentligvis) noen turer til Brungmarka (Trøndelag) en ukestur til Femundsmarka med brødrene mine, noen toppturer på Senja med familien og en ukes solotur til Børgefjell i slutten av ferien, som opplading til nytt skoleår. Blir sinnsykt deilig!
  14. Jeg og to kamerater var i Brungmarka samtidig som deg, og kan skrive under på at det var et helvetes haglevær! Slike skurer pleier jo bare vare noen minutter, men denne gangen holdt det på sikkert en god halvtime. Vi skulle akkurat "få i oss litt varme" så det passet dårlig.
  15. Heisann jarmol. Fikk du svar på snøforholdene i Rondane eller? Ifølge senorge.no så er det 1-1.5 m våt snø der (på toppene altså), det lover dårlig. Forresten, noen som har erfaring med senorge.no, om det er pålitelig å bruke mtp å planlegge tur?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.