Gå til innhold

barbarossa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om barbarossa

 • Bursdag 04. jan. 1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Vesterålen

Nylige profilbesøk

874 profilvisninger
 1. Hvis det er orm som i huggorm og lignende du mener, så finnes det ikke noen form for orm i Lofoten. God tur..
 2. Vil tro de klarer seg helt fint med det utstyret de har. Sjelden det blir vær som tilsier noe annet enn normalt turutstyr på den tiden av året. Men selv om høsten ofte er den fineste tiden kan det bli kaldt om natten når det nærmer seg september, så pass på at de har med seg en sovepose som de slipper å fryse i om temperaturen skulle krype ned mot null og kanskje under..
 3. barbarossa

  Ny fiskemetode?

  En velkjent og mye brukt metode som gir store fangster under de rette forholdene. Men vær oppmerksom på at grunneiere sjelden setter pris på denne metoden. Vet ikke om det offisielt er noen regler på dette, men her i området er det vel underforstått at der det ikke er lov med oter er dette heller ikke lov. Står presisert på en del fiskekort at oter og kompisline ikke er lov.
 4. Balle er inne på noe viktig her når han nevner det å ikke overdrive lengden på dagsmarsjene med tung sekk. Jeg opererer med tre "vektbegreper" når jeg veier sekken. En "basisvekt" som består av alt jeg må ha med og som også blir med hjem, og en "forbruksvekt" som i hovedsak er mat og drivstoff. Samt totalvekt. Det er "basisvekten" som etter min mening er den viktigste å holde på et absolutt minimum. Mat og drivstoff må man ha, og selv om man selvsagt begrenser dette også til det minimum man føler seg komfortabel med utgjør dette en stor del av totalvekten, men er etter min mening en mindre viktig plass å lete etter gram som kan fjernes. Dette nettopp på grunn av prinsippet om å ikke overdrive dagsmarsjene og at "forbruksvekten" blir mindre for hver dag. Det gjør ingenting om jeg går bare halvparten eller kanskje en tredjedel av den gjennomsnittlige distansen jeg må for å holde tidsplanen de første dagene, da jeg vet at jeg tar dette igjen med letthet mot slutten av turen når sekken begynner å nærme seg "basisvekten". Som regel sjekker jeg bare at "basisvekten" er så lav som jeg liker å ha den og bryr meg ikke om å sjekke totalvekten.
 5. barbarossa

  Drivaduppen

  Jeg har kun brukt denne duppen i mange år nå. Til markfiske trer jeg snøret gjennom ringen oppe (uten plasthetten), drar ut blykula, surrer snøret et par ganger rundt den tynne enden av blykula og trer den på plass igjen. Ingen knuter!! På denne måten kan man forandre lengden på fortommen uten å måtte lage nye knuter. Med et lite blysøkke ved kroken kan man også la snøret kun gå gjennom ringen hvis man vil prøve bunnfiske. Får man stor fisk løsner snøret fra blykula og man har direkte "kontakt" med kroken.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.