Gå til innhold
 • Bli medlem

mrfish

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Foruten det som er nevnt, så hjelper det å dekke litt ekstra på knær og rumpe spesielt og innta tilstrekkelig mengder med karbohydrater. Jeg opplever selv at komforttemp. tilsvarer hva posen er godt for om jeg bruker ullundertøy på hele kroppen, sokker og lue.
 2. Fantastisk vakker bok Skulle gjerne hatt originalen i hyllen, men takk for linken!
 3. Gikk Odda, Hårteigen, Haukeliseter for 2 uker siden og på de dagene jeg var der hørte jeg helikopter eller sjøfly eller begge om hverandre 2-4 ganger hver dag. Føler du deg litt sliten på Litlos er det bare å ringe haukeliseter, og på oppslagstavlen til nevnte hytte henger det utfyllende informasjon om priser for å bringe personer inn på vidda. Om disse frakter varer skal jeg ikke svare på (Litlos er en veldig populær hytte), men de 3-400 kiloene med "turist" kunne garantert vært byttet ut med 3-400 kilo varer og gjort vandringen på vidda til en langt mer fredelig opplevelse.
 4. Med moms, frakt og tollgebyr blir det vel nærmere 3800
 5. Billig sekk på 80 liter; [Hidden Content]
 6. Det er vanlig snøen ligger lengre på vestsiden enn østsiden, så om en skal tidlig på vidda kan det være lurt å legge ruten et par hakk østover? I fjor, i begynnelsen av August, var det fortsatt en del snø når jeg gikk Finse - Haukeliseter (Finse, Kjeldebu, Dyrnaut, Sandhaug, Litlos, Hellevassbu, Haukeliseter om jeg husker riktig), men jeg mener å ha hørt at det var langt mer snø på vidda i fjor enn normalt (i hvertfall at den i fjor lå lengre). Hvis du sjekker senorge.no kan du bla tilbake flere år og finne halvnøyaktige beskrivelser av snømengde i aktuelle perioder. Håper å gå omt
 7. Hentet fra notatet: Åpenhet rundt flyten av penger og ikke minst forsikringen, feks gjennom etiske rettningslinjer, om at produsenten tar det "siterte" på alvor ville gjort det lettere for meg å fortsette å handle fra disse leverandørene. Slik det er nå velger jeg å gjøre slik jeg gjør når jeg leser liknende artikler; jeg unnlater å handle fra produsenten. " Jeg er fullstendig klar over at det er umulig for en forbruker å holde oversikt over alt man handler, men når jeg kommer over slike rapporter velger jeg å ta dem til meg.
 8. Kursen ligger vel rundt 6.8? Og kommer det ikke moms og tollgebyr utover dette, og for de som ikke frakter gratis må man vel betale for dette også? Om Aftenpostens netthandekalkulator ( [Hidden Content] ) stemmer, koster denne varen deg 1800, uten frakt. Forøvrig har Sportsnett tilbud på telt akkurat nå.
 9. Har turer med trøkk (Monsen mfl.), 365 dager, villmarksboka og om det stemmer at villmarkstips er den lille pocketboken har jeg den og Jeg har relativt fantasiløse slektninger, så det blir mye bøker og sokker til jul. Heldigvis er alle bøkene vel verdt og lese og -tips/-boka gir greie innføringer i hvordan en bør gå frem i forkant og under reisen for å sikre at det blir en mest mulig behagelig affære. Lenge siden jeg leste pocket boka, men syntes å erindre at det mer eller mindre er en kort versjon av villmarksboka, så kanskje ikke noe poeng i å kjøpe/låne begge? Jeg er ingen jeger, og a
 10. Lærer man virkelig ikke å drepe i forsvaret, trodde dette var en del av poenget? Og jeg som alltid har betalt mine skattepenger med glede Ellers er det vel slik at befal tjener mest når de er ute på øvelse, og etter at forsvaret selv ikke føler de har råd til å organisere øvelser i like stor grad, går det utover lønnen til befal? Mulig jeg tar feil, men jeg har hørt rykter om at befalstilværelsen ikke lenger er like attraktiv, øknomomisk, pga færre felt døgn Ellers (for siste gang) ville jeg valgt siviltjeneste nå, ikke pga psykiske plager fra en heller spennende førstegangstjeneste
 11. Ved stortingsvalget 2005 stemte ca 1% av oss på kommunister, ingen Kommunister ble valgt inn. Mao består stortinget av 100% miljøsvin og det norske folk, 99%. Eller er det kanskje noe mer nyansert enn dette? Det finnes heldigvis mer mellom himmel og jord enn laissez faire kapitalister og kommunister.
 12. Hmm, den prisen så veldig kjent ut Noe ide om hvordan man kan unngå disse, om man vil ha nye, og hva ville 1. sortering kostet (og hvor finner man dem)?
 13. Mine støvler, forskriftsmessig behandlet, holdt ca 10mil før de falt fra hverandre ca 20km fra mål. Opplevde at "fyllet" i sålene smuldret vekk, støtte "stanga" falt ut og de sprakk i sømmen bak. Skoene kunne brukes de siste kilometerne, men vel fremme forsvant de i søpla og jeg tilbrakte bussturen hjem på sokkelesten. Som fattig student med nyervervet huslån kan det være jeg går for et nytt par om de er rimelige, men neste gang jeg drar i fjellet, og planlegger å vandre i en uke, investeres det i andre sko.
 14. Planlegger å gå vidda på langs alene om ca 2 uker. Jeg har brukt senorge.no aktivt for å finne et tidspunkt og en rute som sikrer at jeg slipper å tråkke i for mye snø på turen, men er usikker på om nettsiden viser forholdene 100% riktig. Jeg hadde tenkt meg å gå fra Finse til Haukeli, men ettersom det fortsatt virker som det er snø rundt Finse vurderer jeg å heller starte ved Ustaoset. Den opprinnelige ruten var Finse-Krækkja-Sandhaug-Hellevassbu-Haukeliseter, men nå vurderer jeg Ustaoset-Heinseter-Rauhellern-...-Haukeliseter. Jeg kommer til å sove i telt, så hyttene viser bare den generelle
 15. Det var ikke 90% arbeidsledighet i Norge.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.