Gå til innhold
  • Bli medlem

Geb

Aktiv medlem
  • Innlegg

    268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geb

  1. Jeg sitter og planlegger en tur rundt Blåsjø, i første eller andre uke i juli. I utgangspunktet ønsker jeg å parkere bilen, og ta turen som en rundtur for deretter å returnere til bilen.

    Jeg er godt vant med å gå lange dagsetapper, og med lett hytte-til-hyttesekk klarer jeg fint 3 mil+ på en dag. Det blir derfor aktuelt å hoppe over noen av hyttene.

    Det ene alternativet jeg har sett på er å parkere ved Øvre Moen, deretter gå til Krossvatn (hopper over Stranddalen) og følge Blåsjø langs østsiden, og deretter Storsteinen-Eidavatn før retur til Øvre Moen. Ulempen med dette alternativet er relativt mye grusvei siste strekket før Øvre Moen.

    Alternativ 2: Samme som nr.1, men gå fra Storsteinen og nordover midt i Storsteinheia. Ulempen her er at det også ser ut for at det er enda mer grusvei(er)..

    Er det noen som vet vannstanden i Blåsjø nå, er den mye nedtappet? Hvis noen har andre innspill, eller forslag til denne turen; Ja takk.

  2. On 6/25/2020 at 8:25 AM, REJOHN said:

    Jeg hadde en diskusjon med ALFA, og hva som inngår i garantien. Vi ble enige om at slitasje ikke dekkes. (Jeg har kastet de eldste skoene...)PA039865.thumb.JPG.e6185d2e8396463d9c4aa3332995b50e.JPG

    Jeg vurderer å kjøpe disse skoene, men blir litt betenkt når jeg ser skoforbruket du har hatt de siste 20 år.

     

    Hva er det som går i stykker på skoene, membranen?

  3. Hei.

    Jeg planlegger en telttur i overnevnte område i ca 1 uke ++ fra perioden 6-16 juli. Planen er å dra fra Stavangerområdet (jeg har mulighet til å ta buss, ellers skaffer jeg skyss inn til et passende startsted) og ende opp på Haukeliseter.

    Jeg har truger som kan taes med hvis behov, men foretrekker å gå på fast grunn. Mitt normale marsjtempo med oppakning for ukestur i fjellet er over 1 "DNT-dagsmarsj" pr dag. Til sammenligning brukte jeg 5 dager fra Finse til Haukeliseter for noen år siden.

    Er dette gjennomførbart mtp snømengdene i området i år? Regner med det er kjentfolk her inne på forumet som kan komme med noen tips.

     

  4. Jeg kontaktet en skomaker, og ifølge han ville det vært mulig å bytte sålen. Men Goretexen ville vært den samme likevel, så jeg kjøpte et nytt par Skarven da jeg kom over et bra tilbud. Innersålene har jeg imidlertid tatt vare på, de nye skoene hadde noen såler som virker veldig tynne. Tror de lett vil krølle seg.

     

  5. Den 20. august 2016 at 10.09, REs skrev:

    Totalregnskapet på å vedlikeholde en sykkel i så mange år går nok ut i minus i forhold til å kjøpe nytt.

    :?

     

    Dette stemmer nok, problemet er at det kun er få slitedeler som byttes på sykkelen hver gang. (samtlige slitedeler koster som oftest mer enn nypris..)

    Typisk først byttes bremseklosser, så kjede, neste gang kjede og kasett, deretter er hjulet utslitt, osv.

    Har selv en 4 år gammel hybridsykkel som kostet 6000,- der vedlikeholdet hittil har kostet meg 1-2 x nypris. Jeg vurderer å bytte hele sykkelen ved neste korsvei.

    Trist at det ikke lønner seg å være miljøvennlig.

  6. Disse skoene, Crispi Skarven, er 3 år.

    Fin i læret, men sålen under er ganske slitt. Holder ikke helt tett, men settes inn med fett ofte for å minimere vanninntrenging.

    Jeg syns de ble relativt fort slitt, men fordelen er at grepet har vært bra på disse skoene.

    Ville dere kastet disse, eller "brukt de opp" til sålen er enda tynnere? 

    Kan sålen byttes? (det var gjerne slikt man gjorde i gamle dager da det fantes skomakere)

     

    DSC_0104.JPG

    DSC_0103.JPG

  7. I mitt tilfelle var ingenting ødelagt. Jeg dyttet kun sylinderen tilbake, slik at o-ringen tettet.

    Takk for tipset! Jeg gjorde det samme, og nå lekker den ikke.

     

    Pakningen/o-ringen som skal tette her var forøvrig ikke med i reperasjonssettet  fra Primus. Dette settet inneholdt kun 2 o-ringer og 1 lærpakning, i tillegg til en håndfull vilkårlige reservedeler. Er det noen som har en komplett oversikt over alle o-ringer på en Omnifuel, så kan jeg gå over og få byttet samtlige?

  8. Hei.

     

    Jeg har samme problem med min Omnifuel. Min pumpe ser ut som den i #39 til johnpd (første bilde, pumpen til venstre er lik min pumpe..) Vil det si at pumpen på en eller annen måte har fått seg en trøkk, og må byttes ut?

     

    Jeg syns forøvrig at bruksanvisningen til Primus er heller dårlig når det gjelder feilsøking etc. Er dette bevisst for å unngå at man prøver å reparere selv?

  9. Norrøna lagde et veldig godt produkt en gang i mikrofiber. Dette var en anojakke, lang nok, med store lommer og uten for. Min var rød med svarte skuldre. Jeg tror den hette noe slik som Norrøna Telemark, kan det stemme? Jeg kjøpte den ca 1997?? Den har vert utslitt veldig lenge men fortsatt finner jeg ikke noe som er bedre enn den.

    Nei, la meg bare få tilbake en jakke som den fra Norrøna, og la meg slippe disse skalljakkene, jeg fryser bare jeg hører ordet.

    Er du sikker på du ikke hadde den som var laget i 100% bomull? Jeg har en slik, fra ca 1993, og den fungerer ypperlig enda. Spesielt om vinteren med mange kuldegrader.

    Jakken har skikkelig lengde (litt lengre enn Norrøna Trollveggen, som jeg også har 1 eksemplar av), solide klaffer langs hele glidelåsen, store lommer, en hette som beskytter mye bedre enn noen annen jakke jeg har/har hatt (inkludert Norrøna Trollveggen).

     

    For noen år siden holdt jeg på å gi denne jakken bort, heldighvis kom jeg på bedre tanker..

  10. jeg har nyeste versjon trollveggen proshell og kan ikke si jeg er storfornøyd med den, synes det er dårlig slitestyrke på den i forhold til bla arc'teryx. Den nærmest uvirkelige slitestyrken til "gamle dagers" trollveggen er definitivt en saga blott. Men sånn bortsett fra hull i både bukse og jakke etter 6mnd forholdsvis forsiktig bruk så er jo snittet og detaljer på klea ganske riktig, ihvertfall i mine øyne. men det er klart at svir man av 10000,- på jakke/bukse så bør de helst holde litt lenger:)

    Reklamerer du ikke?

    Jeg holder på å kjøpe meg Trollveggen bukse, men blir litt i itvil når jeg ser diverse dårlig omtale av den..

  11. Disse Sealskinzhanskene i den øverste linken har jeg hatt, og jeg har aldri vært så våt og kald på fingrene som når jeg brukte disse hanskene.

    De var merket "Waterproof", men vannet trekte rett gjennom med en gang.

    Har jeg fått en mandagsutgave, eller?

    Må si jeg er ufattelig skuffet over Sealskinz.

    Forundrer meg at så mange er fornøyd meddisse hanskene. Er det noe jeg ikke har fått med meg?

  12. Om en pusser skoene og holder dem smurte er de tette. Mye arbeid det der, så løfte om drit i pussing det holder tett selger som f....

    Hvordan kan sko med Goretex "pusses" når hele skoen er laget av et "tøyaktig" materiale, dvs ingen lær/skinn?

    Den vanlige kommentaren fra de i butikken: "Har du husket å impregnere skoene da? ", osv forstår jeg heller ikke, når skoene er helt nye.

    Hvordan kan impregnering hjelpe mot dette? Lekke Goretexsko er vel resultat av en "punktering" av membran?

  13. Veit ikke helt hvordan du gjør det med "miniturban" For meg er Lue= vri en gang på midten og brett den dobbelt. Da får man en dobbel lue som er tett på toppen. Går greit med "standard" buff.

    Det var det jeg mente. Vri en gang,og det blir en liten topp (eller turban) midt oppå hodet. For meg blir dette litt for kort med "standard" buff.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.