Gå til innhold

jthorese

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om jthorese

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spørs om jeg må gå for trippel da? Fleece + dun 3 sesongs + syntet nullpose? JT
 2. Takk for nyttige tips. Ser det er litt unenighet mellom xcream og qwer993 når det gjelder dobbel sovepose versus fleece innerpose. Noen argumenter som trekker i den ene eller andre retningen? Har selv tro på syntetpose uttapå. Takker også for konkrete og fint tips om dunsokker/bivysko skal sjekke ut det. Løsningen med dobbelt liggeunderlag virker bankers. Tror jeg sikter meg inn på Bamse Extrem kombinert med med noe lettere, feks artiach Light -Plus. Noe vondt å si om den kombinasjonen? Skulle fortsatt gjerne hatt noen kvalifiserte skotips.
 3. Shit. Trenger hjelp til å pakke. Skal på vintertur og må pimpe opp utstyret til å holde unna 20 minus. http://snakk.klikk.no/blogs/b/jthorese/archive/2010/02/17/hjelp-jeg-kan-ikke-229-pakke.aspx Jeg har meldt meg på en ekstrem vinterfjelltur til Store Midtmaradalstind i Horrungane i Jotunheimen. Dette området er et av de mest fantastiske jeg har gått i noen sinne. I fjor gikk jeg Skagastølstraversen og rasket meg 18 totusenmeterstopper på en langhelg. La selvsagt ut en skryteliste på bloggen også. Det var egentlig min første skikkelige fjelltur. Bildet over er forøvrig fra Patchells Sva ved Halls Hammer, et artig lite crux på vei mot Sentraltind. Nå har jeg bestemt meg for å hoppe i det igjen. Denne gangen går turen til Søre Midtmaradalstind som er 2056 moh. Problemet er at jeg er uefaren på vintertur. Jeg skal gå sammen med profesjonelle førere fra DNT Fjellsport Oslo, men skal jo ta vare på meg selv. Det blir nok 10-12 minus på dagen og ned mot 20 om natta. Vi skal sove i vintertelt, har kokekar med bensin og slikt noe. Teltleir i bunnen av dalen, ved Bandet. Truger inn dit. Stegjern og isøks opp på fjellet. Varmt vann i termos. Turen tar fire dager. Så hvordan skal jeg holde varmen? 1. Sovepose: Har superfin og lett dunpose fra Alpinelipe Super fra Western Mountaineering som tåler minus 7. Har også bivvy i GoreTex og lakenpose i Silke. Løsning: Innerpose i fleece, eller ekstra sommerpose i kunstfiber som innerpose? 2. Beina: Flere seett ullsokker er opplagt. Men inne i teltet bør jeg ha noe varmere. Duntøfler er kanskje det jeg bør gå for. Noen som har noe å anbefale her? 3. Sko: Har supre og stive fjellsko, Hanawag Crack Safety, som tåler stegjern. Men er de varme nok? Er usikker. Har fått beskjed om at vintersko med uttagbar innersko er å anbefale. Noen som har prøvd slike og kan anbefale noen merker? Alternativet er kanskje å ha noe skoovertrekk som varmer utenpå skoen? Noen som har prøvd å gå med stegjern med slike? 4. Liggeunderlag. Oppblåsbart blir for kaldt. Jeg har stor tro på gammeldags tykt liggeunderlag. Men min kollega Andreas Carlsen mener jeg må ta med dobbelt liggeunderlag for ikke å fryse. Har han rett? Er sikker på at det er mange erfarne vinterklatrere der ute som kan hjelpe meg i mål!
 4. Sekken er testet av Villmarksliv. Sak ligger ute på klikk.no. http://www.klikk.no/friluft/friluftsliv/article430436.ece
 5. Ta en titt på testen vi nettopp har lagt ut av en rekke fete skalljakker. Arc’teryx Theta AR er testvinner. http://www.klikk.no/friluft/friluftsliv/article320975.ece
 6. Klarte å få Alpinelite fra Western Mountaineering, som selges på Sportsnett til fem tusen, ned i under fire hundre dollar på nett. PLuss frakt. En gullpose. Lå nettopp ute på snø i seks minus med bivuakk i den. Det funket bra.
 7. Du kan sikkert klare å klatre rett opp med taustige og friends. Men hvorfor vil du? Det går helt greit via Patchells sva. Det henger fortsatt et slengetau der hvis du ikke klarer flyttet. Svaet er forøvring rundt hjørnet til venstre for sekserruta. Trikset for å klare flyttet er å ta et eller to steg nedover svaet FØR du prøver å få fotfeste laaaaangt ute til venstre med ventre bein. Det kan føles litt kjipt, men går helt greit hvis du klarer å slippe deg over. Etter dette går du litt oppover der det sier seg selv og så litt nedover mot ventstre igjen. Fortsetter du rett opp isteden for ned, får du et artig crux som innebærer sva (med stive fjellsko) og krimping for å komme seg opp. Men det kan du altså unngå.
 8. Takk for kvalifisert svar. Hvilken ville du gått for?
 9. Har undersøkt endel på soveposer. Skal være lettest mulig. Pris ikke så viktig. Må være syntetisk, siden dun vil bli bløt av kondens etter noen dager. Må tåle fire-fem minusgrader. Fant ut at Mountain Equipment Moonwalker II var noe av det beste. Finnes på Sportslageret og Sportsnett. http://www.sportsnett.no/m?/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&func_id=MEQ15&var_1=MEQ15-ST&categorynu=J0&categorytxt=Sovepose%20-%20kunstfiber&produkt=Mountain%20Equipment%20Moonwalker%20II Pris: 2299. Med rabatt såvidt under to tusen. Veier 1,3 i standard, men nok 1,5 i XL (jeg er 190 cm). Men nå ser jeg Helsport Breheimen til 849 på XXL. Veier 1,5. http://www.xxl.no/xxl_templates/Produkt.aspx?id=42708 Er det i praksis noen forskjell på disse to posene ? Finnes det noe som er enda lettere?
 10. Hvis du er erfaren nettshopper, får du vanvittig mye for dine 10.000 hvis du går for denne sykkelen: Canyon Nerve XC 3.0 http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/index.html?b=49
 11. For det første. Spak for lockout på styret av dempegaffelen foran er helt unødvendig. Du bruker den ikke spesielt ofte. Med riktig tråkketeknikk unngår du også å bånne gaffelen når du tråkker selv uten låst gaffel. Uansett lett å betjene selv i fart med hendel på toppen av gaffelen. Skulle jeg kjøpt meg lett terrengsykkel i dag for under ti tusen, ville jeg lett etter denne Gekko Flight, fullkarbon jubileumsmodell. En fantastisk pris. Gode hydrauliske skivebremser. Greit utstyrt ellers. Kan evt oppgraderes senere om du føler det trengs. For eksempel grovere dekk om du har tenkt å gjøre på sti. Se også tidligere tråd: http://fjellforum.net/viewtopic.php?p=78206
 12. Artig tråd dette, med en ekstrem sekk. Forstår godt at noen synes det virker litt psyko. Selv skal jeg klatre noen harde fjellruter og da er jeg opptatt av lett sekk av naturlige grunner. Jeg planlegger å kjøpe meg en Bivuakk for å unngå telt. Den beste jeg har funnet til nå veier 665 gram og er i materialet Gore-Tex® Respiration Positive™ http://www.outdoorresearch.com/site/aurora_bivy.html For flere modeller gå til backcountry.com og søk etter bivy Jeg trenger også tips til soveposer som tåler et par kuldegrader, men ikke er i dun (krise hvis bløtt) og er kjempelette. Ønsker å komme mot kiloen ihvertfall.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.