Gå til innhold
  • Bli medlem

Sti L

Aktiv medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sti L

  1. Her var det mye jeg ikke har sett og hørt om.Er nok mest gira på noe vekegreier og flytende drivstoff.Oftest ikke vedtilgang..Skal se om jeg drar på setra og plyndrer parafinlampen og modder den. Takk for info karer.
  2. Har en parafinovn m.veke som er brukt i nærheten av bilveg.Denne gir (oppgitt av leverandør) 4 kw.Den går da ca 7-8 timer på 2-3 liter rensa parafin-supert til vintertelting.Den går av seg selv,jeg/vi kan sove.Minuset er at den veier 5-6 kilo tom.Så: Hvor nært desse prestasjoner kommer jeg m.noe i primusstørrelse når det gjelder fyringsvaktbehovet?Kan godt klare meg m.2-kw f.eks,men er gramjeger og vil sove om natta.Kan jeg få ditt heteste tips?Sier det en gang til-er gramjeger.
  3. Warmlite (USA) har verdens letteste 2 dukers eksp.telt.Mitt veier 1,05 kg uten plugger og heter 2 C.
  4. Jeg har pensjonert bensinbrenneren min (den er til salgs) og bruker kun gass året rundt.Om vinteren har jeg med en ca 10 cm lang kobbertråd som på forhånd er tapet til gassboksen og stukket inni flammeområdet.Er det 15-20 minus så går det 4-5 min.før boksen har fått nok varme til full effekt.Her blir det (hittil) ingen mekking m.kalde finger,det er kun åpne/stengedysen til å klikke.Lettvint å tenne,slukke og justere.Lite bråk.Viktig for meg det m.enkel tenning om vinteren når det skal kokkes og smeltes vann. Jeg går for gass..
  5. Ser flott ut.... Er det vekta som betyr mest-Warmlite er verdens letteste eksp.telt(2 duker).
  6. Sti L

    Haglejakt i Molde

    Er all jakt på sjø fritt fram? Arb.giver har kano som velferdsgreie nemlig,og da:Hva stapper jeg i hagla?Sikkert best jeg holder meg i skogen/fjellet.For event.å tipse en landsens gutt dreier det seg om kal.12/76 halvauto m.løse choker.
  7. Sti L

    Haglejakt i Molde

    Kan bli en/to uker m.jobb i Molde og kan jakte 2-3 timer før "lyset går".Har noen en ide om hva man jakte på/kjøpe jaktkort?
  8. Sti L

    Lette kuler til 3006

    Finnes det noe bedre enn 6,5 -55 da? Har 308 selv og skal jeg ha noe annet blir det 6,5.
  9. Bruker gass året rundt.Forvarming av boksen er nødvendig i kulde og løses enkelt: Stikker en kobbertråd/ledning inn i flammen og taper den fast nederst og ca midt på boksen.Brenner litt dårlig i starten men tar bare noen min.før det er full fyr.Bensinbrenneren er pensjonert etter lang og tro tjeneste.
  10. Husker ikke graden,men at de 2-3 første flytta var tunge for graden,resten lett.(Tror det var noe 4er greie).Etter endt 1 tl.er det ca 10 meter "vassing" i grøft og resten gåing.Fantastisk fast og fint fjell til Jotunheimen å være.
  11. Vi som tåler lite folkestyr i fjellet skyr området som pesten i "sessongene" uansett-noe overflødig å advare oss,men takk for omtanken.
  12. Sti L

    Hagleammo

    Der ble det atter en skrivefeil:Mente et eller annet som er tyngre enn bly så klart.Pris betyr lite,en normal jaktsesong koster meg fra 10-25 skudd.
  13. Sti L

    Hagleammo

    Tror noen i Engeland har laget en ammo som har høyere egenvekt enn stål.Finnes det,hva heter det,hvor kjøper man? Tror jeg vil prøve skaffe meg slugs også (p.g.a. bamse har inntatt skogen min),er dette mulig? Noen som har noen til overs?
  14. G eller Intersport Åndalsnes sentrum.
  15. Har et ønske om noe stivere sko til mine bc da de fleste turer går rett opp og ned i Jotunheimen.>Noen som vet? Har noe Garmountgreier nå som funker ca som tøfler v.nedkjøringer.
  16. Ser BRA ut,så det er best.litt for testing.Skal prøve å poste minne intrykk hvis jeg ikke glemmer det,ca om 3 uker.
  17. Har T3 utgaven som vist over-funker som f..alle årstider Lufting i topp i ene enden,i bunn i innerteltet i andre enden.Alle telt rimer til om vinteren,dette er ikke nevneverdig forskjellig fra andre i andre prisklasser.Tror det ble laget en vinterutg.m.noe laminerte greier til ytterduk-virka likt det og.Mitt kosta 4300 ca i 95.. kollosalt fortelt,MEN:3,3 kg!
  18. Det finnes is som henger ned i sjoagjelet litt nedenfor krysset Murudalen/Heidal.Tror du bør kjøre nedover fra krysset på solsidevegen for å observere de for så å kjøre til baksiden og gå/rappellere ned.(De ligger på baksiden).Navn på gard vet jeg ikke.Nedre Heidal,5 km fra E6 på solsiden ligger Grothbekken.Den er så bred at det fint kan klatres av 10 taulag likt og alle vanskelighetsgrader,opp til ca 90m på høyresiden.Denne høyresiden er meg bekjent strammeste linja i G.dalen og kun besteget av 2 mann så langt.
  19. Er sugen på jetboil,der står gassboksen "feil veg".Forvarmepatenten består av kobbertråd surra rundt boksen/tapet og innstukket i flammen.Noen m. erfaring? Vil uansett teste det snart-vinteren er her.
  20. Skal støte på et par høytliggende fjellrygger ca i feb.med 3 stk på laget.(Hurrungane) Vil gjerne ha gass p.g.a.høyt energiinh./gram og minimalististisk telt.ER dette døfødt,og hva heter 4 sessongers gass? Fiiiin patent på forvarming er i boks.
  21. Denne tråden ønsker jeg skal vare evig-har et bidrag på telt som veier ca 1 kg uten plugger(Warmlite 2c).verdens letteste 4 sessongers exp..... Bruker ski til bardunering-litt tynt strømpetau fra ski til plugghemper hindrer at stålkantene herper ting og tang.Hvor kaldt bruker dere gassfyring?
  22. Noen tips? Den skal brukes sommer/høst på ryggtraverser/turer i Jotunheimen m.m.
  23. Du har en plan,tror det er den beste start! Å "traske opp noen tinder" er supert-ta de vanskelige,kom deg inn i et klatremiljø og gjør ting i fjellet sammen m.erfarne folk.Først om sommeren,så om vinteren.Underveis har du starta på craget m.leding på naturlige sikringer.Kan du dra inn i Jotunheimen å vinterklatre en rute som er lett/midels om sommeren tror jeg mye er ok.Sverger til egne turer kontra kurs. Leve alpinismen!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.