Gå til innhold

el

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. el

  Overnatting på Hårteigen - tips?

  Det var et lite vann rett nedenfor varden. Men det var såpass lite at jeg ser for meg at det fort kan tørke ut. Vi bærte med oss vann opp, og jeg vil nok anbefale andre å gjøre det samme.
 2. el

  Overnatting på Hårteigen - tips?

  Hei! Vi overnattet på toppen av Hårteigen 23-24 juli i år, og det var ikke noe problem. Det finnes mange steder å legge seg på toppen, og vi fikk til og med slått opp teltet rett ved varden! Vi var veldig heldig med været, for det er selvsagt et værhardt sted. Håper dere får det like fint! Dere har virkelig noe å glede dere til, for overnatting på Hårteigen var en fantastisk opplevelse! En nydelig solned- og oppgang! God tur!
 3. Takker igjen for gode råd. Ruten Nils beskrev opp Austre Holåtind kan anbefales. Både oppover og nedrennet fra 1800moh til Trulsbu er da helt fantastisk. Desverre var vi uheldige med været i påsken og kom ikke til topps (måtte snu midt på toppryggen på Austre Holåtind). De vestre Hestbrepiggene ble det ikke noe av ettersom været fortsatte å være ustabilt. Etappen fra Sota Sæter er veldig lang dersom en skal følge kvisteruten. Denne gikk nemlig over Fortundalsbreen og fulgte ikke sommerruten rett til Trulsbu. Vi brukte 10 timer på etappen, med tunge sekker, men likevel et brukbart tempo. Med dårlig vær og dårlige meldinger valgte vi å returnere til Skjåk (gjennom lundadalen). Her brukte vi 5 timer fra Trulsbu. Kort oppsummert var fjellområdet fantastisk for skigåing, men været stoppet oss. Kommer nok igjen en annen gang.
 4. Tusen takk for nyttige tips!! Jeg kommer tilbake med bilder dersom turen ble vellykket. Ha en god påske!
 5. Jeg har tenkt å tilbringe noen dager i Sota Seter- og Trulsbuområdet i påsken, og har noen spørsmål. Hvor lang tid tar det å gå fra Sota Seter til Trulsbu på ski? Er dette den korteste adkomsten til Trulsbu. Tenker å gå med tunge sekker og vurderer tungt utstyr. Hvordan er forholdene på breene i Trulsbu-området? Tenker spesielt på Høybrean og Holåbrean. Bør en ha med tau eller kan en la dette ligge igjen hjemme? Tenker å gå toppturer fra Trulsbu. Holåtindene og (i hvert fall de vestre) Hestbrepiggene. Har noen anbefalinger om rutevalg her? Ønsker selvsagt morsomme utforkjøringer uten å ta for store risikoer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.