Gå til innhold
  • Bli medlem

annepanne

Aktiv medlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om annepanne

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei! Jeg undersøker for tiden markedet på jakt etter en lett, liten og varm sovepose. Jeg vil bruke posen i høyfjellet om sommeren og eventuelt også litt utover høst/vår. Jeg er litt usikker på hvor varm posen da bør være, men ser for meg at den bør gå ned til 0 grader og kanskje så vidt nedenfor. Samtidig syns jeg det er dumt dersom jeg svetter bort om jeg skulle finne på å bruke den i lavlandet. Jeg har oppblåsbart liggeunderlag med dun fra exped (samt silkelakenpose som eventuelt kan tas i bruk). Jeg har sett på exped lite 500 og marmot helium wms. I forhold til den siste lurer jeg på et par ting; er 168 for kort for ei jente på 160, og er det noen som vet hvor stor marmot helium blir sammenpakket? Ville dere vurdert disse to posene til denne bruken, eller er det andre modeller som kan passe bedre? Setter veldig stor pris på svar =) Exped lite 500 Tgrense dame +3 Vekt 980 kg Pakkstørrelse 27*22 cm Marmot helium 168 cm Tgrense - 2,4 Vekt 822kg Pakkstørrelse ?
  2. Skjønner tankegangen din, men jeg tror ikke dette er noe vi kommer til å legge vekt på.
  3. Takk for tilbakemelding fra dere som har stemt og kommenteret!
  4. Selvfølgelig! Dette må regnes på og helst testes! Men i utgangspunktet skal pusteevnen være god, så vi er optimistiske.
  5. Dette er et viktig punkt som vi også stiller oss meget nyssgjerrige til. Hvordan vil ventilasjonsegenskapene være? Vi har ikke kommet i mål med de teoretiske undersøkelsene her, men vi er redd for at dette vil være noe som man egentlig må teste i praksis. Det vil naturligvis ikke være interssant med et varmere telt dersom det betyr kraftige regnbyger når primusen fyres opp om morgenen. Et alternativ kan være å ikke dekke hele innerteltet. Men noe kondens vil det uansett bli, på linje med vanlige uisolerte telt.
  6. Vi kan nok ikke legge ned med en gang dessverre , siden vi sitter her med et prosjekt som skal leveres. Men vi er selvfølgelig opptatt av miljøaspektet ved produktet. Og det er mulig konklusjonen i prosjektet vil kunne være at produktet ikke er interessant for målgruppen på grunn av liten tiltro til miljøvennligheten. Men i første rekke var det viktig for oss å få svar på om det i det hele tatt var aktuelt for folk å ta med seg noen ekstra kilo og liter for å øke temperaturen i teltet. Per nå så ser vi på et materiale som brukes i industrien og byggebransjen, det er derfor ikke gjort noe særlig forskning for å minske de uheldige sidene. Hvis dette produktet skulle bli en realitet vil man selvfølgelig utvikle det for å unngå dette. Konkulsjonen med at produktet ikke er miljøvennlig er dermed litt forhastet vil jeg si. Det er dessverre mange friluftslivprodukter som ikke er spesielt miljøvennlig. GoreTex er eksempel på dette. Så om vårt produkt vil være bedre eller verre kan man ikke vite før man gjør mer inngående forskning. Det beste ville selvfølgelig være å lage et produkt med profil tilsvarende Klättermusens produkter. Effekten av støvet er en følelse av tørrhet på huden og irriterte øyne, hud og luftveier. Etter det jeg har kjennskap til vil det ikke være et problem at det kommer ut i naturen. Det ville i så fall være i forhold til dyr som vil reagere på samme måte som mennesker. Materialet er forøvrig kåret til et av verdens mest miljøvennlige materialer, av byggebransjen vel og merke, fordi det redusert energibruk og bedrer inneklima.
  7. Grunnen til at vi i utgangspunktet ikke tenker å isolere bunnen er for å spare vekt og volum. De fleste vil uansett bruke gode liggeunderlag, så vi anså dette som et sted å spare inn på volum og vekt. Isolert bunn vil ikke kunne erstatte liggeunderlag. Varmetapet er større mot luften utenfor enn mot snøen som har nokså gode isolerende egenskaper. Bare tenk på hvor behagelig man kan ha det i en snøhule. Vi er dessuten fortsatt litt usikre på hvordan materialet vil tåle å bli brukt som underlag i lengden. Men det mest ideele i forhold til temperaturøkning ville selvfølgelig være å isolere hele innerteltet. Men kanskje det er aspekter vi ikke har tatt med i betraktning? Hvorfor vil du helst ha bunnen isolert?
  8. Materialet er basert på SiO2, altså kvarts, som det finnes utømmelige kilder av i jordskorpen. Egenskapene ligner litt på glava (men iminsolasjonsevnen er mye bedre og tettheten lavere) og selve materialet vil derfor, kapsles inn i et støvtett yttermateriale for å hindre spredning av støv. Dersom teltet skal kastes bør det behandles som industriavfall for å hindre spredning av støv.
  9. Vi er en gruppe studenter på NTNU som jobber med et prosjekt hvor vi ønsker å forbedre ekspedisjonstelt. I denne forbindelse ønsker vi tilbakemelding fra polfarere og turfolk som har erfaring med bruk av telt. Ideen vår er å bruke et nyutviklet materiale som har svært gode isoleringsegenskaper i innerteltet for å øke innetemperaturen. Hva tenker fjellforums brukere om denne ideen? Vil du være interessert i å bære et innertelt som har et volum på 20 liter, en vekt på 2 kg og øker temperaturen med 6 grader. (Omtrentlig) Det vil være av stor verdi for oss dersom du vil gi en kort tilbakemelding på denne ideen.
  10. Har du med solcelle-lader på tur, eller er dette noe du kan se for deg at du kan ha bruk for? Vi er en gruppe NTNU-studenter som jobber med et produktutviklingsprosjekt, og setter stor pris på tilbakemelding på dette spørsmålet. Oppgaven vår er å undersøke markedet for å finne den flekslible solcellen som er best egnet til turbruk (pris, vekt, effektivitet, utnytter difus instråling osv.) I den samme forbindelsen vurderer vi muligheten og interessen for et konsept hvor solcellepanelet kan festes på et telt. Svar på spørreundersøkelsen og utdyp gjerne erfaringer synspunkter i diskusjonen under.
  11. Takk for alle innspill. Det er et godt poeng at denne type telt kanskje er bedre egnet som basecamptelt. Det tar vi med oss. Teltet vil kun isoleres i veggene og ikke i bunnen. I forhold til solcellepanel er dette mest tenkt for turer hvor man ønsker å bruke for eksempel bærbar pc til blogging eller forskning. Tanken er at panelet også skal kunne festes på pulk/sekk om dagen. Angående Holmslet sitt telt - kjenner dere til hvilket materiale som brukes for isolering?
  12. Vi er en gruppe studenter på NTNU som jobber med et prosjekt hvor vi ønsker å forbedre ekspedisjonstelt. I denne forbindelse ønsker vi tilbakemelding fra polfarere og turfolk som har erfaring med bruk av telt. Ideen vår er å bruke et nyutviklet materiale som har svært gode isoleringsegenskaper i innerteltet for å øke innetemperaturen. Vi undersøker også muligheten for å integrere solcellepanel som kan brukes for å lade elektronisk utstyr som mobiltelefon, satelittelefon, liten bærbar pc. Hva tenker fjellforums brukere om denne ideen? Vil du være interessert i å bære et innertelt som har et volum på 10liter, en vekt på 1,5 kg og øker temperaturen med 7 grader. (Omtrentlig) Er det interessant å ha med solcellepanel på tur? Det vil være av stor verdi for oss dersom du vil gi en kort tilbakemelding på denne ideen. Utdyp gjerne hvor mye volum/vekt du vil være villig til å bære for hvor mange graders tempraturøkning eller energiforsyning.
  13. Oj, er det sant? Fins det så mange karer på utkikk etter fjelljenter? Dette var en kjekk debatt! For min del syns jeg det er manko på gutter som vil bli med på en ordentlig telttur. De jeg kjenner tar seg gjerne en topptur med plastskia, men da er det ned til hytta og ølflaskene etterpå. Denne tråden hjalp på humøret i en ellers stusselig eksamensperiode!
  14. Ortlieb, uten tvil! Svært kjekt å kunne kikke på kartet i farta uten å måtte brette ut kartmappa først. Og helt vanntett! De minste er ikke så store, og de er lette, slik at det er behagelig å ha dem rundt halsen for de som vil det. Jeg liker best å henge den på siden av sekken. Dette er også den kartmappa som jeg ser flest bruker.
  15. Jeg lurer på en ting. Finnes det en måte å gjøre om fra fot og miles til meter på topo pro kartene? Og gjerne også norsk tekst på karttegn.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.