Jeg har ganske nylig anskaffet meg en primus omnifuel, og i samme slengen tok jeg med en "primus litech trek kettle". Det er en liten (1l) kjele med lokk/stekepanne laget i hardanodisert aluminium med titan non-stick-belegg. Har selvfølgelig prøvefyrt primusen opptil flere ganger, og samtidig tenkt på dette med pannekaker på tur. Så da måtte jeg prøve Rørte sammen en røre og fyrte opp primusen på kjøkkenet. Pannekakene ble nydelige, og vil mest sannsynlig smake ca 100 ganger bedre ute i en snøfonn eller under et tre eller lignende.
Erfaringer:
litt knot i begynnelsen gikk over til proff steking ganske fort.
-Den bittelille stekepanna blir jevnt varm og produserer små, søte pannekaker.
-Primusen bør nok holdes på så lav effekt som mulig, hvertfall i omgivelser med endel plussgrader.
-pannekakene bør lages ganske tynne, så man får snudd dem før de blir svarte i bunnen.
-hvis man likevel vil ha litt tykkere pannekaker, er det et triks å ta panna av flammen og la pannekaka steke en stund i bare varmen fra panna (før man snur den).
-Å snu pannekaken i lufta var litt knot grunnet den rette kanten til panna. Men det gikk stort sett greit det også.
-lurt å ha endel fett i røra. -olje, smeltet smør, whatever. -lettere å få snudd pannekakene før de blir svarte.
Dette var min lille pannekake-, omnifuel- og litech-erfaring.