Gå til innhold
  • Bli medlem

Eivindpeivind

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Eivindpeivind

  1. Hei hei til alle interesserte trøndere så er det nå brukte meis sekker som ligner på den sekken som Norøna solgte kalt Norøna Recon pack for 1000Kr. Detter er ikke synckroframe men gammel variant. Den som Jegere kan finne et hendig sted å henge rifla si på. Den jeg kjøpte er ikke produsert av Norøna men av Bergans. Dette fant jeg ut etter noe hjelp her på chat forumet at men kan lese fra en lap på insiden av sekken nær ryggen, Takk til Sig Man for det. Alle sekkene som var der så greie ut bortsett fra at laken på rammene var oppskrapt. Er selvfølgelig vanskelig å si om alle er greie jeg gikk ikke gjennom alle sekkene de hadde var ca 5 - 6 sekker der. Militær utsalget fortsetter neste helg tror fredag til søndag. 4/10 6/10 Edit: Prøvde å poste dette som eget emne og da hadde det overskrift med sted. Når det ble redirectet hit så mangler jo det. Er på Ler på den gammle militær leiren der. Fremo leir tror jeg det het en gang i tiden
  2. Vil nok ikke legge ut på en langtur med teltet før jeg kan stole på at det tåler hardt vær. Det er viktig å kunne stole på utstyret sitt og særlig teltet, men som student så er det begrenset hva jeg har penger til. Det er ikke mange goder jeg kan oppgi for å få penger til dyrere utstyr med det første. Jeg vil nok en gang i framtiden bruke mer penger på telt, men nå er dette det jeg har penger til. som jeg har skrevet tidligere oppgir teltet å ha en vannsøyle på ytterteltet på 4000mm mot bakken 5000mm og dette er jo ikke langt unna det hellsport telta har. Det er klart at prisen gjør at man med rette bør være skeptisk til dette. Stengene er av aluminium og ser ut til å tåle ganske mye spenn uten å knekke de er jeg ikke så redd for. Regn og trekk fra for mye vind er en annen sak og det må testes. skulle jeg kjøpt tarp måtte jeg ha brukt ca 1000 kr til og det hadde jeg ikke penger til. alternativt kunne jeg brukt rundt 100kr på en glassfiber tarp men da må man leve med en god del støy i fra tarpen om det skulle komme vind, og er ikke tarpen stor nok hvis du kommer ut for sterk vind og regn, har jeg vanskelig å se at en tarp vil være et godt alternativ. teltet føles trygt enda og jeg sover godt i det. de turene jeg har hatt så langt ligger ca 1 timme og 15 minutter unna Moholt i Trondheim, og blir det for galt kan jeg lett flykte hjem. Jeg vil nok ikke anbefale noen å løpe å kjøpe dette teltet for så å legge ut på langtur ei heller på en topp tur enda. Vil heller ikke si at det er noe galt i å brukke penger for å være sikke på at turen går bra. Men for min del er det viktigere å bare komme seg ut .
  3. ja jeg synes også selv at det er interessant å se hvor mye det faktisk koster å ligge ute (noenlunde komfortabelt) nå på vinteren. Har kjøpt litt forskjellig utstyr nå i år for at det skal være mulig for meg. Telt til 500kr liggeunderlag til 400kr Trangia til 400kr og et fles teppe omsyd til pose til 29kr. Hadde tenkt å si at 1329kr var alt man trenger for å ligge ute om vinteren. Men så begynte jeg å tenke på ulltøyet ca 1500kr, jakke 299kr, votter 70kr, skiutstyr 1500kr (må man ikke ha men er ganske kjekt), sovepose 400kr, bukse 400kr, sekk (75l) 300kr og kniv 40kr. da blir det litt mer. mange har noe av dette men kanskje ikke alt, så det må vel med. For min del betyr det utstyr til ca 5500kr, det kan fort gjøre dette til en dyr interesse hvis man må kjøpe alt. men det kunne jo vært langt verre. Vind er jeg litt redd for med dette teltet tror kanskje det kan bli litt luftig siden hele den nedre kanten er nesten "åpen", men det kan jo hende at vinden vil klistre kanten på ytterteltet til innerteltet. Jeg kan prøve teltet i litt vind og så dra til søsteren min og sy på storm matter. jeg tror i midlertid at teltet kan være stødig litt usikker på pluggene men man får jo kjøpt det separat så det kan jo regnes som en oppgradering. Sory for alle skrivefeil og dårlig tegnsetting. Så at den forrige posten var svært ille og vet ikke helt om denne er så mye bedre er litt sent nå.
  4. lå først ei natt, litt for nært et bekkeos det var kaldt og for mye kondens men jeg fikk sove. Jeg hadde ikke særlig lyst til å ligge enda ei natt og dro da hjem om morgenen. jeg prøvde meg så med en ny tur denne gangen hadde jeg med is-bor (og fiskekort). Fant en bedre leirplass denne gangen sov godt og våknet opp til en strålende solloppgang og med kaffe i kroppen, skøytet jeg rundt med skienen mine og sjekket hullene. Fikk 6 ørret på 2 netter med tre hull. Været disse dagene var rundt 0 grader mest under, minimum -5. delvis skyet eller eller overskyet men uten nedbør. kunne ikke se at der var noe kondens på telt duken disse nettene. Jeg kan ikke påstå at teltet gir et kjempestort kvalitets inntrykk, når det kommer til finish på sømmer og slikt, men må absolutt si at det holdt mål disse to nettene. ytterduken ser også ut til å være rippstopp men vet ikke helt om dette stemmer. Grunnen til at jeg sier dette, er at duken er vevd med et diamant mønster slik at det ser ut som det kan gå nylon tråder på tvers av den ordinære veven, men jeg kan ta feil angående dette. Siden det ikke står noe om at det faktisk er rippstopp duk. hvis noen kan avkrefte at et slikt mønster indikerer rippstopp så skriv gjerne det. teltets luft sirkulasjon kommer av at ytterteltet ikke er syd sammen med innerteltet slik at det gir en glippe med åpen bakke mellom ytterteltet og innerteltet, og en ventil øverst. Denne kan ikke lukkes på noe måte. men muligesn kan den gjøres noe tynnere. Teltets stenger har ikke noe "ganger" det kan gå gjennom som forenkler prosessen for å sette opp teltet du setter først fast teltstengene i to remmer som går under teltet så knytes det fast i teltets ytterduk og til slutt er det noen kroker i ytterteltet som festes på stengene. personlig syntes jeg ikke dette var særlig vanskelig og det krever ikke at man demonterer yttertelt og innertelt hver gang hvis man har en hvis grad av praktisksans. posen teltet kommer i, er litt for liten men det har jeg lest at er et problem med mange telt som er langt dyrere. Hvis jeg pakker stenger og plugger utenfor så går det å få teltet ned. Kan ikke si at jeg har noe erfaring med andre telt men for min del holdt det definitivt mål. disse nettene men det må testes i regn og kanskje litt vind på en senere tur.
  5. Hei har lest en del på forumet her og fått mange fine innblikk i diverse utstyr turer osv, og håper nå med min første post å komme med noe som forhåpentligvis kan ses på som noe konstruktivt. Bakgrunnen for at jeg mener jeg kan komme med noe konstruktivt er at jeg har kjøpt et telt fra Clas Ohlson til ca 500 kr (tror mer nøyaktig er 498). Merket Clas fører det under er Askalite og produktet kalles Tiger paw. et søk på navnet ga meg noen erfaringer fra engelskmen som virker svært positive men alle med det i tankene at det er et billig telt. teltet ser da ut til å føres under et annet merke, men etter alt å døme er det det samme teltet. Jeg har enda ikke testet teltet, bare forsøkt å sette det opp inne på hybelen min. Skal forsøke å få til en overnatting til helga. Uanset her er noen spesifikasjoner for teltet: 2 stykk aluminiums stenger med strikk i. innertelt og yttertelt et lite fortelt 2.2kg (tungt måtte veie det i butikken siden det på en lapp sto at det var 5.2kg) Dimensjoner: innvendig h: 100cm l: 285 b:100 cm og 7o cm hevder å ha 4000mm vannsøyle på ytterduken 12pluger a 15cm følger med type runde stenger (mye av teltets fester er laget for dette) vet ikke helt om det er så bra. pris 500kr er student og vil ha et billig innpass i skogen og muligens fjellet, får se om det blir noen slike tester også. skal skrive mer senere når det er testet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.