Gå til innhold
  • Bli medlem

Lintfuljo

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Lintfuljo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Var dette lenge siden? Kan høre med en kollega som jobber nå i luftambulansen om hun kjenner til dette.
  2. Hørtes ut som "Warm touch" https://www.medtronic.com/covidien/en-us/products/temperature-management/warmtouch-full-body-multi-access-blanket.html eller "Bear Hugger" https://www.3mnorge.no/3M/no_NO/p/c/b/bair-hugger/i/health-care/. De er 2 lignende produkter fra 2 forskjellige merker. Da brukes det konvektive systemer (forced-air/tvinger oppvarmet luft inn i kanaler) i tepper laget av papir og plast. Det finnes også sånne her, som har lommer med heat packs (sånne som man får kjøpt på butikker til å varme hendene) i et spesifikt mønster/område. De har flere forskjellige typer og størrelser, spørs på hva man skal varme opp. https://www.molnlycke.no/SysSiteAssets/master-and-local-markets/documents/norway/surgical-documents/produktblad-barrier-easywarm.pdf Brukes hele tiden under operasjoner for å varme opp/vedlikeholde normal kroppstemp. 😊 Den sistnevnte er dessverre ganske stor og litt tung, så jeg tror den hadde egnet seg litt dårlig for tur, den er også engangsbruk og papiret er litt tynt. Og de 2 første kan ikke brukes uten strøm/batteri.
  3. Man sutuerer ikke igjen et urent sår, da kan det kun bli problemer. Man pakker da bakteriene inn i et flott og varmt miljø, hvor de kan trives, formere seg og kanskje gi sepsis (blodforgiftning) som kan føre til at man dør. Man kan lukke et sår uten å sutuere. Man kan bruke kompresjon og enkle bandasjer for å få til blødningsstopp + sårtilheling. Jeg kan suturere men hadde aldri tatt med meg det utstyret på tur, for høy risiko for at jeg gjør vondt verre ved å suturere. Jeg har mer kontroll over såret ved å bruke bandasje. Først rengjøring; avkjølt koktvann/saltvann/klorheksidin 0,5%, -> så Bacimycin salve, -> så et passende bandasje/plaster. Er det et sted som er langt ut i gokk og vekt ikke er så viktig, så tar jeg med meg 1x https://www.apotek1.no/produkter/klorhexidin-05mg-ml-liniment-spyleampulle-20x30ml-395911p og forskjellige typer bandasjer + liten tube Bacimycin.
  4. Det var helt sikkert paracetamol og NSAIDS (ibuprofen, naproxen, voltaren osv). Det er en super blanding som forsterker hverandres effekt (synergi). Tenk 1+1= 3. I Norge er ibuprofen mye mer vanligere enn de andre preparatene, så jeg tar personlig Ibux. 400mg Ibux (eller 600mg dersom store smerter*) + 1g paracetamol som én voksendose inntil 4x i døgnet. Som regel holder det fint med 3 doser, så da tar jeg med 6-8timers mellomrom *OBS! Kun 3 doser 600mg Ibux.
  5. Hva slags sko og klær hadde du på og med deg på denne turen? Jeg vurderer Hardangervidda i år jeg også men jeg er ganske ny på lange turer og er redd jeg tar med feil sko.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.