Gå til innhold
  • Bli medlem

Det enkle Friluftsliv

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Det enkle Friluftsliv

  1. Vil bare føye til at min erfaring med MSR-brennere er at også på dem bør man ta en skikkelig rens/gjennomspyling før de taes i bruk. Pga. produksjonsrester. Det burde det forøvrig informeres om ved salg, da de fleste uten erfaring med hvordan den faktisk skal brenne neppe tenker på dette.
  2. Jeg mener man skal være litt forsiktig med å etterstramme dysa når brenneren er varmt. Er det minusgrader, og man skulle få behov for å ta ut dysa for å rense den, så kan man risikere at den sitter bom fast. Fordi det ekspanderer ift temperaturen. Hørt om et slikt tilfelle. Da må man forsøke å få brenneren varm igjen om man skal få av dysa. Ikke noen hyggelig jobb. ..og i hvert fall ikke om man ikke har med ekstra brenner. 😬
  3. Ja, sant det. Uansett merker jeg i alle fall ingen forskjell fra Ergo-pumpa med lær kontra MSR-pumpa med gummi. Da opplever jeg faktisk MSR-pumpa som den beste. Men det er gjerne mer pga. patenten da. Her er et par linker til Memento Mori’s blogg, hvor han skriver litt om Arctic-pumpen, bedre justeringsmuligheter og trykk, og fikk visst tak i rep-set med div. deler. Litt synd å skulle måtte kjøpe rep-set få å få seg et nytt pumpelær da. Da kan man jo like gjerne kjøpe en ny pumpe for damme pris. 🙂 Men allikevel. https://www.tur1.net/2018/12/11/msr-xgk-artic-rep-sett/ https://www.tur1.net/2022/10/12/msr-arctic-msr-fuel-pump/
  4. Det er ingen grunn til at du skal føle at du ikke kan spørre her inne om det du lurer på. Er det noe jeg angrer på fra skoletiden, så er det at jeg ikke spurte nok. Det som er så kjekt med friluftslivet er at det har et så bredt spekter, og at man derfor aldri blir utlært. Spør når du er usikker på noe! Om noen synes det blir plagsomt mye, så er det så enkelt som at de kan la være å delta i samtalen. Lykke til da! Jeg syns du er flink. Og post gjerne en oppdatering om du kommer frem til noe mer.
  5. Det belegget løsner her og der ja. De sorte partiklene som ligger i skåla er sot fra undersiden av flammesprederen. Hev bunnen på flaska eller blås ut den lille gule flammen. Og sett den et stykke unna til den er ferdig. Da slipper du så mye soting. Å forvarme med rødsprit hjelper også. Min erfaring er også at EX’en bruker lang tid på å slukke. Ja, faktisk opp imot 5 min. (Mener da til den er HELT slukket. Stearinflammen også). Så naturlig at det første man tenker er lekkasje på pumpa. Gratulerer med ny brenner da! 🙂 En robust og stabil brenner. 💪
  6. Merkelig at de valgte å gå bort ifra lær.. 🤔
  7. Betryggende å høre. Tenker jeg holder meg til standard-pumpene. If it ain’t broken don’t fix it. 🙂
  8. Ja, det er jo en mulighet. Tenker uansett jeg holder meg til standard-pumpa enn så lenge. Ja, litt overrasket over at det følger med vindskjerm til dem. De koster jo litt. Var i manko på vindskjerm, til plutselig å sitte det med flere enn jeg klarer å bruke. 😄
  9. Takk for info! Ja, rart man ikke får repkit til dem. Tenker jeg holder meg til standard-pumpa enn så lenge. 🙂
  10. Hei Trenger ei ny pumpe, og ser at Arctic-pumpene til MSR nå ligger til samme pris som standard. Har jo lest spesifikasjonene, at de/pakninger fungerer bedre i streng kulde og at de ikke bør brukes i pluss-grader. Men er det noen som har erfaring med disse? Er det egentlig noen merkbar forskjell så lenge man ikke skal campe i -30? Og kanskje vel så viktig, er det ulemper med dem? ..Bortsett fra at de slites fortere i pluss-grader og at de må ha en egen type pakninger? Har alltid ei ekstra standard på innerlommen, og det har fungert fint i alle fall i -15. Så hvorfor endre på det. Tipper jeg går for standard igjen, så spør mer av nysgjerrighet.
  11. Ja, fant det ut rett etter jeg hadde postet her. Men takk for svar. Er det ikke mulig å slette sine innlegg her inne?
  12. ...Og der fant jeg utav mitt andre spørsmål også. Man kan bruke standar pumpen til Whisperlite International. Beklager, jeg var visst litt kjapp i avtrekkeren i dag. Noen som kan forklare meg hvordan jeg sletter innlegget mitt?
  13. Der fant jeg utav det tror jeg. Må visst ha egen brenselpumpe til Dragonfly. ..Skal ikke alltid ta for gitt at de som jobber med produktene vet helt hva de snakker om. Begge kundebehandlere hos Fjellsport mente at de var identiske. -Men ang. Whisperlite International. Går ut ifra at man ikke trenger egen pumpe til den?? ..Finner i alle fall ikke det.
  14. Hei! Er det noen som kan svare meg på om jeg kan bruke MSR standard pumpen på Dragonfly-brenneren? Jeg finner nemlig også en som heter Dragonfly fuel pump. Men de ser jo helt identiske ut, bortsett fra at Dragonfly-pumpen er rød. Det var ingen på Fjellsport som kunne si dette med sikkerhet. Jeg sitter allerede med to standard MSR-pumper, og bestiller ikke en til om jeg kan bruke de jeg allerede har. Og hvordan er det med Whisperlite International? Kan man bruke standard fuel pump til den? Håper noen har sjans til å svare meg, da det er litt bråttåm. På forhånd takk!
  15. Hei. Har en gammel Primus Omnifuel som jeg har hatt i alle år. Nå har jeg fått et godt tilbud på en brukt Omnifuel II. Da vil jeg jo få en masse ekstradeler rutte med. Men så må jeg være helt sikker da: - Er delene, pakninger, pumpe etc. helt identiske med delene til den gamle Omnifuel-modellen? Slik at jeg evt. kan bruke dem om hverandre/bytte deler ved behov..?
  16. Aha! Det var greit å vite. Da skal jeg forsikre meg om at de sender med det. 👍
  17. Takk for tips! 🙂 Jeg ferdes vanligvis ikke i temp. lavere enn 15-20 minus. Har til nå hatt en ekstra pumpe som jeg holder varm, og det har gått greit til nå. Har i alle år kun brukt 0,6 l flaskene til min Omnifuel. Men lei av å måtte skifte så ofte når jeg fyrer for varmen. 🙂 Så får kjøpe et par større. Godt jeg kan bruke samme pumpa. (Kan jo nesten kjøpe en ny Omnifuel m. pumpe og flaske for samme prisen Fjellsport selger Omni-pumpa separat for nå). Om jeg nå går for en Whisperlight, så må jeg jo ha nye flasker da. Så da får jeg vurdere om jeg skal gjøre det skikkelig med en gang, og gå for lær. 🙂
  18. Hei igjen. Jeg har nå et par 0.6 l Primus-flasker til min Omnifuel. Tenkte å kjøpe et par større flasker. Tipper 1 eller 1.5 l. - Lurer på om det er samme pumpa man da bruker, eller trenger man en lengre pumpe? Eller har ikke lengden på pumpa noe å si ift lengden på flaska? - Og sp.målet mitt gjelder egentlig også for MSR-flaskene og pumpe, da jeg vurderer å gå til innkjøp av en Whisperlite. På forhånd takk!
  19. Takk for svar folkens! 🙂 Da gir jeg bare gass ..eller rettere sagt gas. 👍👍🔥
  20. Takk for svar 🙂 ok. Opplevde nemlig at Omnifuelen min brente litt ujevnt da jeg brukte det på flaska som hadde vært åpen. Men får uansett ta en gjennomgang på primusen for å utelukke noe der. ..Men da kjører jeg nok på med den uåpna flaska i alle fall. 👍
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.