Gå til innhold
  • Bli medlem

Småvill

Aktiv medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Småvill

  1. Småvill

    Ny skalljakke

    Hei! Min gamle Arcteryx skalljakke har sett sine beste dager, og jeg er på utkikk etter en ny. Jakken må være robust, da den må tåle høsten på Vestlandet og vinter på Hardangervidda. Etter å ha sett etter dette i en stund, synes jeg at prisene er nokså stive. Spesielt på toppmodellene til Arcteryx og Norrøna. Jeg er veldig fornøyd med kvaliteten og passformen på Arcteryx. Har også hatt flere plagg fra Norrøna og synes kvaliteten er grei og kundeservicen er god. Prisene til Norrøna ser ut til å ha steget drastisk det siste 1-2 årene. Det gjør meg usikker på om det er verdt pengene. Ønsker også en nøytral farge som for eksempel mørkeblå, mørkegrønn. Har ikke hatt Rab, Mountian Equipment, eller Hagløfs, men det kan hende kvaliteten er omtrent like god. Om jakken varer 6 år i stedet for 8 og jeg betaler halv pris, er det jo et bedre kjøp. Setter pris på tanker, erfaringer og tips om gode kjøp
  2. Ser at Fjellpulken har en praktisk liten glidelås bakerst for enkel tilgang til niste og drikkeflaske. Kan ikke se at Acapulka har det samme. Har behov for lett og rask tilgang på et par liter vann, niste, litt snacks og dunjakke. Hvordan har Acapulka løst dette på Scandic Tour pulkene?
  3. Vet du hvilken modell dette er, ev. hvilke mål den har? Og hvilken type drag bruker du?
  4. Ser at Segebaden BP/ T1 er 47 cm bred, 125 cm lang, rommer 170 liter, veier 6,5 kg, og koster 8500 kr. Til sammenlikning er Acapulka Scandic Tour 120, 51 cm bred, 120 cm lang, rommer 250 liter, veier 5,5 kg og koster 7600. Kun ut fra tallene på de to er vel Acapulka det mest fornuftige valget. Med mindre Segebaden har andre egenskaper som ikke fremkommer gjennom tallene. Sistnevnte er kanskje noe man kjøper fordi man liker stilen.
  5. De så veldig pene ut! Noen erfaringer med kvaliteten på de, om de glir godt og hvor lett de velter sammenliknet med Fjellpulken og Acapulka?
  6. Takk for svar! Har søkt etter andre alternativer enn Fjellpulken og Acapulka, men finner omtrent ikke andre produsenter. Finnes det andre merker enn de to som kan anbefales?
  7. Hei! Kunne tenkt meg en pulk når jeg går fra hytte til hytte. Har fra før av et paris brett, men synes den velter lett i kupert terreng, selv om jeg forsøker å pakke med lavt tyngdepunkt. Har erfart å sinke turfølget som har gått med sekk fordi jeg blir stående å slite med pulken Selv om jeg ikke sover ute på slike turer, må jeg ha med nok sikkerhetsutstyr til å klare meg en natt ute. I tillegg kan jeg finne på å ta med litt mer enn det absolutt mest nødvendige. Har blant annet sett på Acapulka Scandic Tour 100. Synes den ser fin ut, men er usikker på om den er verdt pengene. Alle forslag og innspill er velkomne
  8. Heller veldig mot dette! Det er også på tilbud på Milrab i rektangelform. Dette virker veldig fint på sommeren og vil tro det er godt nok til mitt bruk på vinteren også.
  9. Hei! Sliter med å navigere i jungelen av Exped liggeunderlag. Jeg er ute etter ett underlag som kan benyttes både sommer og vinter. På vinteren har jeg Bamseunderlag, reinskinn og varmeflaske i tillegg. Har lite erfaring med oppblåsbare underlag, men sov i telt i -12 i nå i januar med et Exped SynMat HL Duo. På dette er oppgitt grense -3, men med Bamse, reinskinn, varmeflaske og Mammut Tyin Winter sovepose, var temperaturen komfortabel hele natten. Ønsker et underlag som er så lett som mulig da det skal bæres i sekk på sommeren. Samtidig må det være robust nok til å tåle normal bruk. Er ikke uvøren med tingene, men heller ikke veldig forsiktig. Jeg unngår å legge ut på tur om det er meldt særlig kaldere enn -10, men vil helst ikke fryse om det plutselig blir kaldere. Pris spiller også en rolle. Må ha Long Wide (LW) modellen. Har sett spesielt på følgende: Exped Ultra 3R Lichen LW. Temperatur -5, vekt 560 g. https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-ultra-3r-lichen-lw Exped Versa 4R Fjell Dark Lava LW. Temperatur -10, vekt 915 g. https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-versa-4r-fjell-dark-lava-lw Exped Dura 5R Cypress LW. Temperatur -20, vekt 1040 g. https://www.fjellsport.no/merker/exped/exped-dura-5r-cypress-lw?utm_campaign=&utm_content=&utm_source=prisguide_no&utm_medium=cpc&utm_term=&variantId=313-5600 Tar gjerne i mot forslag til andre modeller og innspill til hva man bør tenke på når man velger underlag. Om noen vet noe om kvaliteten på forskjellige modeller er det også nyttig
  10. Jeg formulerte meg kanskje litt upresist når det kommer til størrelsen på bålet. Det er ikke slik at jeg hugger ned halve skogen for å lage bål. Tilfellet er at jeg om vinteren kan lage et ordentlig bål som varmer godt. Jeg fyrer gjerne opp i tretiden litt før det mørkner, for så å holde koken til over midnatt. Så antallet timer er gjerne like viktig å nevne som størrelsen på bålet. Jeg opplever heller ikke at områdene jeg oppholder meg i på slike turer er særlig mye besøkt. Nasjonalpark er det heller ikke. At man bruker mer energi på å hugge med skogsøks enn å bære inn en kløyvøks er nok riktig i mitt tilfelle. For min del handler det kanskje mer om følelser og fjas enn fornuft. Har mer lyst på skogsøks fordi de virker mer hendig og håndterlig. Særlig når man gjerne håndterer den i mørket i ulendt terreng og har ski på beina eller står med snø opp til låret.
  11. Takk for innspill! Hadde egentlig bestemt meg for en av de to, men vurderer nå om også Gränsfors Small Splitting Axe kan være aktuell. Denne er en del tyngre, men bedre å kløyve med. En god sag i kombinasjon med en god kløyvøks er ingen dum ide. Jeg vil likevel også klare meg med kun en øks i tillegg til den jeg allerede har. Tenker kanskje at en kløyvøks blir i tyngste laget på turer uten pulk.
  12. Trenger en god øks til å produsere mye ved til store bål på overnattingstur vinterstid. Har landet på Gränsfors skogsyxa liten eller stor, men er usikker på hvilken. Fra før av har jeg Gränsfors outdoor axe som er helt fantastisk til sitt bruk, men trenger noe større til rene vinterturer.
  13. Sånn jeg har skjønt det, er kullos først farlig når du setter f.eks. en kjele oppå. Da bør man lufte godt! Spesielt farlig kan det bli om du bruker kjele med varmeveksler. Selv om den vil avgi noe kullos når du kosefyrer uten noe oppå, vil det være så lite ufullstendig forbrenning at det tar lang tid før dette utgjør noen fare. I hvert fall for voksne friske personer. Tenker at det uansett er en god regel å lufte litt og ikke skalke alle luker så lenge du fyrer. Vil presisere at dette er slik jeg har oppfattet farene med kullos og at det ikke nødvendigvis er riktig. Her er en rapport fra ffi som sier noe om kullosverdier ved bruk av kjele med varmeveksler, flatbunnet kjele og uten kjele. https://publications.ffi.no/nb/item/asset/dspace:2690/2012-00404.pdf
  14. Burde vel kanskje være mulig å sy selv også. Da får man jo det målet en vil og det koster 29 kr for et dusjforheng på Ikea.
  15. Deler dere teltstengene i to eller tre? Har kun delt stengene i to tidligere, men kunne tenkt meg å fått teltet oppi en 150 cm pose. Da må stengene deles i tre. Blir det knotete i vind og snø?
  16. Fix er vel at man får kontakt med basestasjoner slik at man kan få nøyaktighet inn til 2-3 cm med det beste utstyret fra f.eks. Leica eller Trimble. Mens med vanlig gps fra Garmin får man kun kontakt med satellitter, noe som gir meters nøyaktighet. Men da har man ikke fix. Rett meg om jeg tar feil.
  17. Noen som har denne til salgs? Utsolgt over alt.
  18. Hvilke snøplugger og hvor mange plugger bør man ha til Keron 3 gt? Syns det er drøyt med 800 kr for 6 plugger fra Hilleberg. Ønsker skikkelige plugger med litt bredde og ikke brøytestikker eller liknende. Tenkte 50 cm. plugger til de 4 bardunene på hver side og i hjørnene langs bakken (kortsidene), en ski til hver av bardunene på kortsidene, og 3 stk. 30 cm. plugger + en stav på hver side langs bakken. Innspill? Om jeg skulle trenge skiene og stavene, kan jeg alltids grave ned parispulken eller noe annet og strekke bardunene til denne for å frigjøre ski. Og hvilken teltpose bruker dere som har Keron 3? Vil ikke dele stengene mer enn en gang.
  19. Bør man fjerne dette på pumpen til Dragonfly også selv om den har en annen pumpe enn XGK? Virker noe rart å begynne å skrape av belegg på en helt ny pumpe.
  20. Fikk sikret meg et Keron 3 GT fra sportsnett til 12400. Litt i overkant synes jeg, men gleder meg til vinteren nå!
  21. Er det noen som vet hvor mange år man kan forvente at telt fra Hilleberg varer hvis det er med på noen turer i året? Tenker at duken også får dårligere kvalitet etter noen år selv om det ikke nødvendigvis slites ut.
  22. Har veldig lyst på Hilleberg Keron 3 nå, men det er fryktelig dyrt. Kanskje det er verdt det...
  23. Her er en rapport hvor det er testet kjele med varmevekseler, flatbunnet kjele og uten kjele. Ut fra dette er min egen subjektive konklusjon at kjele med varmevekseler i telt er totalt uaktuelt, snøsmelting og matlaging må skje i yttertelt med god lufting, i tillegg til at jeg ønsker en brenner som avgir så lite kullos som mulig, og kosefyring kan kan gjøre relativt trygt uten kjele. https://publications.ffi.no/nb/item/asset/dspace:2690/2012-00404.pdf
  24. Gjelder dette selv om det ikke står kjele på brenneren?
  25. Har ikke lest boka til Randuf Valle, men har tidligere lest på forumet her at XGK kommer bra ut i hans kullos-test, så det var veldig nyttig å høre at Dragonfly er nokså lik sånn sett. Kanskje jeg burde kjøpe boken.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.