Gå til innhold
  • Bli medlem

Mariusen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mariusen

  1. Mer trykk! Sørg for å smøre pumpa plenty og pumpe mer om tanken ikke er full.
  2. Nå har ikke jeg kjøpt av Rune, men er like fullt fornøyd med en slik en 442, men - jeg er ikke helt fornøyd med at jeg ikke har noen passende container for transport. Noen tips?
  3. Jeg kjøper tørrmelk i en hvilke som helst dagligvarebutikk. Jeg har enda ikke opplevd at en butikk ikke har det. Jeg har riktignok opplevd å ikke finne det, så ikke vær redd for å spørre.
  4. Synes ikke dette er noen "merkelig problemstilling". Selv har jeg kjørt bil uttallige ganger uten å krasje, men lar ikke være å bruke bilbelte av den grunn. Skulle uhellet være ute kan dette redde deg.
  5. Jeg har sett dokumentarer hvor bjørneangrep er blitt avbrudt pga bjørnespray, så teorien om de ikke blir mer aggresive av den stemmer nok. Hadde man skutt bjørnen ville i hvert fall ikke mannen som ble tygd på overlevd. Så også film om en sprø forsker i Alaska som jaget vekk en hannbjørn, fra noen bjørnunger han fostret opp, ved hjelp av denne sprayen. Han ventet til bjørnen bare var ca 2 meter unna. Alternativet er skytevåpen, noe som er værre for bjørnen og slettes ikke kan anbefales om du ikke er sikker på å drepe øyeblikkelig. Som ubevæpnet turgåer i bjørneterreng er i hvert fall jeg interessert i slik spray.
  6. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.1083759 "Peppersprayen er strengt regulert og man må ha bæretillatelse for å ha den." "Foreløpig er det et prøveprosjekt. Hvis det blir vellykket så kanskje vanlige folk som bor i bjørneområder får tilgang til den." Datert 5/10-06
  7. En 76 år gammel mann har nådd toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2443765.ece
  8. Jeg har samme posen uten "EQ" i "regular". Jeg er 180 og den er så vidt lang nok til meg, men jeg sover litt sammenkrøllet. Tror jeg ville valgt long om jeg hadde pleid å strekke meg ut når jeg sover, eller tørker klær el nederst i posen.
  9. Ang. aleks snakk om kvalifisert arbeidskraft og hva som tjener Norge: Mon tro hva norske jøder, komunister, handikapede osv ville sagt om det ble forlangt en tilstrekkelig lang CV ved svenskegrensa for drøye 60 år siden? Arbeidsinvandring er stort sett europeere, mens flyktninger blir tatt imot fordi de trenger et sted å bo i trygghet, ikke fordi vi trenger dyktige arbeidere.
  10. Ville vært mer bekymret for mygg. Hold deg på avstand fra elgen så går det nok bra.
  11. Nei meterologisk institutt har ikke noe seriøst grunnlag for å uttale seg om klima. Vanlige folk, fortrinsvis ikke-sosialister, derimot vet mye mer om dette. Goes without saying.
  12. Hadde forsåvidt vært dumt av meg å ikke inkludere meg selv blant de jeg ber om stillhet for.
  13. Hvis du leser innlegget mitt en gang til så forstår du at jeg ikke mener det.
  14. Nå forutsetter du at man bare ønsker å bli reddet såkalte "fjell- og friluftsfolk". For meg så er motorisert ferdsel i naturen noe jeg ikke har problemer med å akseptere i næring, reddningssituasjoner og diverse. Men på helg- og ferietur er stillheten noe av det viktigste. Det får man ikke på scooter, eller om andre folk på tur bruker scooter.
  15. Mariusen

    utstyrsmani

    Minn meg på aldri å kjøpe noe av deg...
  16. Jeg tror det er tempelridderene og ikke sosialistene sin skyld.
  17. Det siste innlegget var så usaklig at jeg egentlig meldte meg ut, men en ting vil jeg gjerne kommentere. Kommentarene dine om sult beviser forsåvidt at saklige argumenter blir ignorert, men jeg gjør et siste forsøk... Du skriver: " De har det til felles at ingen av dem kan være sikre på noe som helst." Hvordan kan du selv være så skråsikker på at det er lettere å tilpasse seg endringene enn å forsøke å både redusere den menneskelige påvirkningen og tilpasse seg naturlige endringer?
  18. Jeg stoler ikke "blindt" på det store flertall av forskere, men jeg TROR det er større sjanse for at de har rett enn et mindretall. Når det gjelder "trakasering" har jeg hverken nevnt Hitler, beskyldt deg for å skape sultkatastrofer, sagt at du har null troverdighet, tenke som en sau, bable, ha "uetiske meninger", støtte deg til "politiske prester", være en religiøs fanatiker e.l. Og sist, men ikke minst, har jeg ikke kalt det du skriver for "argumenter" i anførselstegn.
  19. Etter å ha sett hvordan enkelte argumenterer(Julius ) kan jeg godt forstå hvorfor mange, forskere inkludert, trekker seg ut av diskusjonen. Klimaforskning vet jeg ingenting om, men autoritetene på området ser ut til å være enige om at menneskene bidrar til at klimaet endres fortere. Dette velger jeg å ta for god fisk, selv om enkelte beskylder meg for en masse usakligheter. Slik jeg ser det har vi to alternativer. 1: Redusere utslippene og tilpasse oss endringen som uansett kommer. Dette vil koste(penger). Dersom hele verdens befolkning skal dele regninga betyr det at de som allerede lever på sultgrensen kommer til å sulte, kanskje ihjel. Det er en diskusjon om fordeling, ikke klima. 2: Ikke redusere utslipp og tilpasse oss de enda større endringene. Hva dette vil koste er like vanskelig å spå om, men også dette vil koste. Kanskje vil det koste mer enn alternativ 1. I så tilfelle vil enda flere mennesker sulte, men det er som nevnt snakk om fordeling. Bruker man sult som argument kan man like gjerne spørre seg hvorfor vi nordmenn har det så godt på andre menneskers bekostning.
  20. Mange mener at snella er det viktigste. Det settet der er utmerket, har selv stanga i 11 fot. Dersom du får mest ørret på 0,5-1kg kan du nok oppleve at dette utstyret føles litt grovt, men det er samtidig allsidig. En lenger stang kaster lenger, men er samtidig vanskeligere å transportere, og kan by på en utfordring om det er mye buskas langs vannet. Alt i alt er dette et meget allsidig sett til det bruket du beskriver. Spinnere: Personlig klarer jeg meg fint med 2-3 blanke spinnere på 5-10g, om variasjonen er det eneste av betydning. Problemet mitt er heller at jeg trenger en del ekstra i reserve, ettersom jeg mister en del. Altså er antallet avhengi av hvor lenge turen varer.
  21. Har handlet telt og sovepose der. Ingen problemer.
  22. Det er faktisk forbudt når man selger til forbruker. Alle priser skal oppgis inkl. mva.
  23. Rei.com http://www.rei.com/product/671668?vcat=REI_SSHP_CAMPING_TOC Bruker selv kjelesett fra stormkjøkken.
  24. I følge den siden du nevnte gjelder det kun innen US. http://www.e-omc.com/catalog/shipping.php?osCsid=eadd533b3897a5d32cfb4b3bdf2b2fcd
  25. Toll er avhengi av hva du kjøper. Det er toll på blant annet klær. På alt over 200kr må du betale 25% mva på porto og prisen på varen. Kursen er gunstig og prisnivået lavere enn i Norge, så om du skal handle noe som ikke må prøves anbefales det å handle fra USA.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.