Gå til innhold
  • Bli medlem

Bamsefaren

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Bamsefaren

  1. Hei, Leter etter nye spill til hyttetur i påsken og kom over dette: Det Store Turspillet. Helt På Vidda! - Norli Bokhandel "Vidda og hytteeventyret venter! Det store turspillet - helt på vidda er et ekte fjellbrettspill for 2-6 spillere. Ta med deg noen ekte turvenner på ferden over Hardangervidda. Den som rekker innom flest hytter på turen står igjen som kongen av fjellheimen. God planlegging og rutevalg er viktig, for turen blir langt fra enkel. Rådene blir dyre når været plutselig skifter og det enda er langt igjen til hytta. Opplev ekte turglede i brettspillform!" Ser at det fikk både god og elendig karakter. Er det noen som har noen erfaringer med det?
  2. Hei igjen! Glemte å legge inn en liten tur rapport her. Takk for alle tipsene, de ble lyttet til og vi gjennomførte turen med bravur! Vi gikk altså hytte til hytte for å bli kjent med Hardangervidda på en trygg måte (en stykk sexylubben pappa og to tiåringer...) Her er hyttene vi besøkte: 1. Haugastøl 2. Krækkja 3. Halne (og båt neste dag til Skaupa) 4. Rauhelleren 5. Mårbu (Båt neste dag til Synken) 6. Kalhovd 7. Helberghytta (Eneste selvbetjente hytta vi besøkte, og den var også en veldig hyggelig opplevelse) Så gikk vi ned til Rjukan, spiste en ostepølse på bensinstasjonen, en natt på hotell og spurtet opp Gaustatoppen påfølgende dag i fysisk toppform.. (tok banen ned da...) Oppsummert en fantastisk ferie å ta med barn på. Vi opplevde både regn, vind og strålende sol men hadde med oss nok av klær og utstyr til å takle dette. kanskje til og med litt for mye, så neste gang kan sekken godt bli noen kilo lettere.. Maten på hyttene var fantastisk selv om vi ikke fikk fjellfisk servert på noen av de.. Litt dyrt med de betjente hyttene men verdt alle penga for erfaringen og alle de fine folkene vi møtte!
  3. Hei! Jeg gikk litt hytte til hytte på Hardangervidda i sommer med barna mine for første gang. Vi hadde selvfølgelig med kart og kompass, men fikk tips her om en app som heter Hvor? fra Kartverket som jeg brukte mest. Gratis kart på mobilen med kartappen "Hvor?" | Kartverket.no Den synes jeg er HELT genial. Gratis, man laster ned kart så man er ikke avhengig av dekning og man kan plotte inn planlagt rute og bruke GPS.
  4. Herlig tur, rapport og ikke minst turskjegg! Respekt! 😎👍
  5. Takk for alle svar her. Feriepenger er brukt, ruta lagt og hytter booket. Litt dumt spørsmål, men siden jeg føler folk her har bra erfaring: Værvarsling for Hardangervidda, pleier den stort sett å stemme? Er det meldt en uke med sol og lite nedbør kan man stole på det og satse på at ullgenser og vindjakke holder og droppe ekstra regntøy?
  6. Fant også denne: Finse til Rjukan over Rauhelleren En båtur med Halnekongen og gå videre til Rauhelleren ser ut som en bra 2. etappe... 😎
  7. Hei! Er i startfasen av å planlegge sommerferien og er klar for vår første lange fjelltur. Tenkt å bare gå fra hytte til hytte og bare nyte fjellet og gå. (Blir ganske dyrt med betjente hytter, men bruker heller penger på dette enn en sydentur). Viktigste for oss er å få fjellerfaring og tar steget videre med tung sekk og telt neste år.. Det vi lurer på er: Er denne ruta like fin om sommeren? Langtur på ski fra Finse til Rjukan (ut.no) Vi planlegger å dra siste uken i juli og da har vel snøsmelting/vannføring roet seg?
  8. Bamsefaren

    Bamsefaren

  9. Herlig! 😎 Så du hadde basert ruta på denne: Fra T-banen til Trøsken (ut.no) Er utflytta Særping og har aldri tenkt på at det å GÅ hjem hadde vært en fin tur før... takk for tips!
  10. Takk for gode svar og refleksjoner begge to. Helt enig at man skal ha fokus på turglede og skape gode barndomsturminner! 😊 Også enig i at Dovreturen ser litt stressende ut, men tenker også at vi er uten erfaring med fjellturer så en organisert en hadde vært greit... Jeg får planlegge videre og drømme meg bort.. 😜 Så mye bra når man først leter, nå er jeg her: Fjellturer - Hardangervidda
  11. Hei! Jeg er alenefar til to 9-åringer og fra Oslo. Vi (jeg... ) har planer om å bli mer og mer fjell og friluftsfolk og har de siste åra begynt å utforske Marka rundt Oslo både på ski og til fots. Vi er med i DNT og vurderer nå skal/skal ikke til denne turen i sommer: Snøhetta og moskussafari på Dovre (8-12 år) — Turer og aktiviteter — DNT Oslo og Omegn Uansett så har vi fikset opphold på Raubergstulen og skal gå opp Galdhøpiggen en av dagene etter. Dette er i starten av august og vi har litt over 2 måneder på oss å komme i fjellturform. Skal prøve så mye som mulig av turforslagene her for å få trening og inspirasjon: 13 turforslag i Nordmarka — DNT Oslo og Omegn Høres dette ut som en bra plan? Er det ellers noen tips her hvordan man blir en fjellturfamilie? 😎
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.