Gå til innhold
  • Bli medlem

Lieng

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Lieng

  1. Mange og varierte tips her, takk for det 😊 Bladet på Kansbol virker helt genialt for den tenkte bruken, men ja, jeg er nok egentlig en som foretrekker treskaft og en mer klassisk lærslire. Ingen veldefinerte tanker på pris, jeg ser det litt an.
  2. Jeg er ikke sikker på nøyaktig når jeg fikk denne Bergans Nordkapp 80-literen til jul, men det må være over ti år siden og vel så det – noe som er en stund, med tanke på at jeg selv «bare» er 23. Stroppene på denne gamle traveren har blitt justert litt etter litt mens den har sittet på ryggen min gjennom hele oppveksten, på speiderturer dypt inni Telemarks grønne skoger, opp Vestlandets spektakulære fjell og langs Nord-Norges nådeløse kyst. Som student har det blitt alt for lite friluftsliv, og det som har blitt noe av har stort sett vært dagsturer. Nå er jeg derimot i ferd med å levere bacheloroppgaven, og da begynner det å bli på tide med noen døgn utendørs igjen. Jeg sover tross alt best i frisk luft. Bæresystem og sekkteknologi er det ikke mye å skryte av her, og etter hvert blir det kanskje en ny sekk på meg også, men enn så lenge er det fortsatt den gode, gamle fadderen som blir med ut enda litt til.
  3. Hei, Jeg er på utkikk etter en erstatter til min gamle speiderkniv for bruk til spikking, matlaging og relativt enkel turbruk (ikke jakt eller fiske), og ser for meg en fin kniv som ikke er alt for stor, for eksempel med knivblad på rundt 9 til 11 cm. Har ellers en samekniv på 17 cm. Har blant annet sett på modeller som Brusletto Norgeskniven og Helle Alden. Har noen erfaringer med disse, eller noen andre anbefalinger? Har hørt delte meninger om Bruslettos kvalitet tidligere. Hjertelig takk!
  4. Ja, som vanlig er jeg optimist, men er vandt til å regulere forventningene. Jeg er egentlig ikke på utkikk etter matlaging for to, det var litt klønete formulert, men derfor utelukket jeg tunnelteltene med store fortelt. Plass til bagasje for to, eller min bagasje og en brenner i armlengdes avstand fra soveposen, er nok mer hva jeg ser etter. Derfor føler jeg løsningen med kuppeltelt og to mindre fortelt er svært gunstig.
  5. Er et poeng at Hillebergs telt ikke har like god ventilasjon som andre, selv om jeg antar meningen bak er bedre beskyttelse. Er behovet for ventilasjon større på vår og høst? Ikke mitt sterkeste punkt kunnskapsmessig. Har også kikket på Reinsfjell Superlight, men ser det er delte meninger.
  6. Er det jeg også tenkte om Niak. Samtidig tror jeg teltet fort blir brukt 50/50 eller 60/40 som enmanns- og tomannstelt, så der et større tunneltelt gir mer plass tror jeg samtidig jeg ikke behøver det på mange av turene, og jeg liker på mange måter ikke å ha for mye plass heller 😅 Du har antakelig ikke veldig dramatiske værerfaringer over tregrensa med Niak?
  7. Hei! Jeg er på utkikk etter et telt som passer til turer med kjæresten, men også soloturer, på vår, sommer og høst. Teltet må være lett nok til at jeg enkelt kan bære det alene, men jeg er tilhenger av kuppelteltets selvstående konstruksjon, selv om det i mange tilfeller betyr noen ekstra gram. Selv om jeg ikke har behov for et vintertelt, så både regner og blåser det året rundt, og jeg skulle gjerne sett at teltet klarte seg over tregrensa i et par dager. Her gjelder det åpenbart å finne gode kompromisser. Jeg har kikket litt rundt på både Hilleberg, Helsport, Exped og amerikanske merker, men har nylig kikket mest på Hillebergteltene Unna, Niak og Rogen. Unna virker som et populært knalltelt som også kan huse to personer, og med firesesongs rating burde ikke vær og vind være noe problem, men med én inngang uten fortelt er jeg redd det blir alt for trangt dersom man må huke av deler av innerteltet for å få plass til bagasje, for ikke å snakke om plass til matlaging i regnvær. Niak er en lettere tresesongsversjon som også bare har én inngang, men med fortelt. Igjen er jeg redd det relativt lille forteltet ikke er nok plass til å komfortabelt huse to personer med bagasje samt fasilitere matlaging. Basert på videoer og forumtråder er det litt omdiskutert hvor godt teltet håndterer vær og vind, en lekkende glidelås kan jo relativt enkelt forsegles, men døra er i full mesh og det er ventilert under veggene på yttereltet. Kanskje noen her har noen erfaringer? Rogen med sine to innganger og tredje stang over forteltene virker å ha god plass til to personer, og er litt bredere i innerteltet som gjør det mulig med to liggeunderlag på 65 cm. Men kanskje er det litt overkill for én person? Det ligger hvertfall midt mellom Niak og Unna vektmessig, så det er ikke et problem, men med to innganger og dører i mesh samt ventilerte vegger på ytterteltet vet jeg ikke hvordan det håndterer vær og vind. Det virker ikke som et like populært telt som Unna og Niak, så meninger om det er vanskelige å finne. Her vil jeg veldig gjerne høre andres værmessige erfaringer! Ellers har jeg også tittet på Exped sine Orion 2 UL og Venus 2 UL-modeller. Orion UL virker litt tungt, dersom Venus UL med tresesongs opplegg håndterer litt vær og vind på en god nok måte. Men disse teltene har jeg enda ikke undersøkt veldig nøye – hvordan klarer Venus UL seg i forhold til Rogen? Har hørt Venus tar grusomt lang tid å tørke. Hjertelig takk for alle erfaringer og meninger!
  8. Gammel tråd dette, men jeg vurderer Rogen basert på vekta, størrelsen, de to forteltene og kuppeldesignet. Planlegger ikke vinterturer, men vann og vind må det tåle. Hva har vært erfaringene?
  9. Gikk du for det, og hva har eventuelt erfaringen vært så langt?
  10. Dagstur opp Fløya i Tromsø i dag. Fantastisk ro der oppe i høyden!
  11. Du verden for et stygt mønster 😅 Får håpe det er funksjon over form.
  12. Nettopp det synes jeg de løste godt i siste episode, med Christina Eriksen fra ambulansetjenesten. Hun har riktignok vært medvirkende i en dokumentarserie, men lever ikke av å være mediepersonlighet. Hun har en historie og ikke minst et hjerte for naturen. Uansett tror jeg det er nettopp kjemien mellom Monsen og deltakeren som er avgjørende, jeg likte for eksempel godt fjorårets episode med Herman Flesvig. At de har hvertfall noe friluftserfaring og -motivasjon er også helt nødvendig. Men det er klart, man savner Monsen, Monsen og Mattis, den nye serien er blitt litt for formatisert etter min smak, man vet i stor grad hva man kan forvente. Det beste med Monsen sine programmer er jo nettopp at det er hans turer og ekspedisjoner, det mangler en autensitet når det er noen andre som skal planlegge dem for ham. Ikke er han spesielt på villspor lenger heller, når turene må tilpasses en mindre erfaren deltaker. Skal de fortsette med dette formatet, der han tar med seg mindre erfarne mennesker ut i naturen, burde de hvertfall benytte sjansen til å lære folk i stua litt mer enn hva en høydekurve er for noe.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.