Gå til innhold
  • Bli medlem

StianK78

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av StianK78

  1. Forsøkte lete etter noe enkelt svar i havet av poster om gps. Men som tittel sier: hvilke abonnement anbefales når bruker går et par toppturer ila uken, noen lengre helgeturer i fjellet og en og annen langtur ila et år? Står jo ikke hva som er forskjellen på disse greiene.
  2. Ja, det er det jo😂. En presisering er på sin plass: Som Graham sier, Blægja på 1304moh vest for Førde.
  3. Jeg vurderer en tur opp Blægja ila de neste 3-4 ukene, men siden jeg bor i Stavanger-regionen er det vanskelig å finne noe info om toppen. Ser av FatMap og ut.no at det er noen ruter i fjellet, og på Varsom er det varslet moderat skredfare. En av rutene opp ser ut til å gå i et trygt område både med tanke på skred og utløp. Likevel: er det noen som har fersk kunnskap om forhold, rute og reel tur-tid (ut.no bommer ofte på anslått tidsbruk)? Alle svar tas imot med takk:)
  4. Denne kunne kanskje vært under tema "fiske", men samtidig ikke. Vurderer veldig for og imot på type rute for en Norge på tvers tur. Den offisielle er jo "grei skuring", men åssen er det med vann på ruta? Både mtp drikkevann og fiskevann?
  5. Tenkte meg opp til Mån, muligens Månsvatnet ved ura for en overnatting i telt. Var der sist i begynnelsen av november, da var det kun frost. Noen som vet om det er noe snø å snakke om der oppe nå? Eller er det så lite at normale plugger går greit?
  6. Masse gode tips her. Helt nydelig! Jeg ser at tids-planen min er helt feil ja. 2 uker med huset på ryggen er alt for lite. Jeg får ta en rådslagning med fruen vedrørende tiden dette vil ta....og i tillegg må jeg ta med i betraktning egen helse (hodeskade etter sykkelulykke i -21). Mange ting kan planlegges, men ytre faktorer må vi også legge inn. Men det er jo nettopp dette som er spennende - planlegge, vurdere, revurdere og planlegge på ny😄
  7. Ja, været må bare komme:). Angående tung last: kanskje det ville lønnet seg med å legge inn "proviant-stopp" eller liknende? Ser ikke helt for meg vi klarer bære fornuftig tyngde med feks 2 ukers matreserve. Når det gjelder tid på dette prosjektet, så har jeg bomma kraftig på slikt før ja. En tror at "dette strekket går jeg på x-antall timer" også driter jeg meg loddrett ut😂. Helt ut av det blå, og med en amatørs tur-hjerne, så ser jeg for meg 2 uker ++. Usikker om dette er helt helt bom...
  8. Nei, toppen av Sølen er ikke en metropol, men tanken var å runde av turen på en topp - ikke i tjukkeste myr- og skoglandskap. Men jeg er forsåvidt enig med deg at når man først går såpass langt, så bør det være en grensepassering i enden;). Har vært på såkalt moskus-tur tidligere, og fått en fin men informativ opplevelse - fra meget god avstand. Men absolutt noe å være obs på i deler av ruta.
  9. Jeg og fruen har lekt med tanken om en skikkelig langtur lenge, og har vært inne på litt forskjellige alternativ. Vi har uansett den offisielle Norge på Tvers-ruta å "falle tilbake på" hvis andre ruter går i vasken. Jeg har av ulike grunner ønsket å gå noe "mer" enn en offisiell rute, og derfor laget et utkast i Fatmap på drøyt 320km fra Åndalsnes til Sølen/femunden. Riktignok ikke HELT til svenskegrensa, men ruteforslaget endte opp midt i ingenmannsland skulle vi gått til grensa. Vi er begge turvante, men ikke mengder med erfaring fra ukesvis i fjell/telt. God form er vi, og utstyret begynner å komme på plass. Planen er foreløpig å gå i mndskiftet august -september. Først av alt: er det noen som har gått liknende rute? Og - noen innspill på hvor lur denne ruta er😂?
  10. Hei. Skal ut og gå noen dager i midten av mai, men sliter med å bestemme meg for hvor😂. Tips fra flere om Stakken, men jeg frykter det er for meget snø i mai. Noen som er kjent i de trakter som kan si noe om snødekke? Jeg er ingen ski-mann, men har erfaring med trugeturer.
  11. Når jeg tenker meg om, så var jeg i samme område og ca samme høyde (700-900) på 16.mai i 2022... lå en god del snø, og flere vann var delvis islagte. Men som du er inne på, så tenker jeg muligheten er der med at noen vann kan være delvis åpne:)
  12. Heisann, og takk for svar:) Ang tiden jeg tenker opp så er det en gang mellom 14. og 18.mai. Godt poeng dette med is eller ei, så det må sjekkes i forkant. Tror jeg har mulighet for å få dette sjekket med bekjente som vanker i områdene på jevnå 😆👍. Blir nok stang på sekken ja, så sant isen er "gone"🌞
  13. Vurderer en tur i mai der utgangspunktet er turen opp til Hallbrekknuten (opp fra øvstabø/hunnedalen) , og videre innover, muligens opp mot Tomansbu hvis jeg gidder. Ser det er mye småvatten i området, men finnes det egentlig fisk? Gidder ikke dra med stanga hvis det er null sjans for fisk:)
  14. Hadde selv gått fra Mån og opp til Blåfjellenden torsdag da jeg så det var meldt flott vær. Jeg syns jo turen opp var flott, og jeg møtte ikke en sjel. Ikke før jeg kom inn på Blåfjellenden der jeg fikk besøk av deg og broderen:). Veldig kjekt å treffe sjefen av Blåfjellenden, og veldig spesielt å ha ei hel hytte for meg selv da jeg tok kvelden (som var i 21-tiden🤣. Tar på å gå hele dagen🤣) Håper å snart gå denne turen igjen, men da kanskje ikke fra Mån😝
  15. Var oppe ved bødalsbreen og kjenndalsbreen noen timer før det raste i Kjenndalen. Helt klart mye snø fortsatt, noe redningsmannskap presiserte da vi snakket med dem etter raset. De mente det lå mye snø særlig seint nå, noe vi også så innover bødalen (bødalsbreen/Skålabreen m.m)
  16. Heisann. Har lyst å komme meg ut på en overnatting i telt, men har ikke utstyr (eller lyst😄) til vinter-telting. Er det noen som kjenner forholdene opp ved Blåfjellenden og traktene rundt Mån?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.