Gå til innhold

andreab

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har et akka R/S 3, den versjonen med ekstra stort fortelt. Fint telt med grei plass til tre menn og deres vinterutrustning. Tre sekker får plass i forteltet, og da kan en lage mat der også. Det er også en versjon med et mindre fortelt. Teltet settes greit opp, har ti barduner, og er romslig. Jeg har dog ikke testet det i skikkelig vind, noe som jeg er interessert i å få gjort. Det har ikke stormmatter.
 2. Takk for svar, alle sammen. Som du sier elgen, det eneste som virker som en permanent løsning (dersom ikke det blir bedre med tida, eller jeg prøver innleggssåler), er vel å bygge opp tåbindinga et par mm. Jeg er dog redd for å gjøre for mye selv med skiene, så jeg prøver nok å gå en stund med det først. Som en nødløsning kan jeg kanskje feste en ekstra kloss på hælklossen så den blir litt høyere. Vi får nå se.
 3. Oppdatering: snakket met fyren som solgte utstyret til meg, og han mente dette vill enten gå seg tl med oppmykning av sålen, eller så kunne jeg, slik som du har gjort, investere i en innleggssåle. Merket du straks forbedringer etter å ha investert i dine såler? Har fortsatt noen uker på meg før jeg planlegger min første langtur med dette utstyret, så kan prøve å gå det inn så godt jeg klarer...
 4. Øystein_S: Nei, har ikke brukt kabelen ennå, den har jeg, som du foreslår, bare festa bak hælklossen. Bare for å presisere så har jeg både en hælkloss, og en 10 mm plastplate under tårindinga som hever denne. Det første bildet under viser hele oppsettet og hvordan skoa står i spenn selv på bindingas øverste (slakeste) hakk. De andre bildene viser hvordan heveplata rett bak tåbindinga er noen få millimeter høyere enn tåbindinga, nesten som følelsen av å ha snø/isklump under foten. Så ille er det ikke, men føler at skoas såle bøyes merkbart når jeg trykker hælen ned på hælklossen.
 5. Jeg er den heldige eier av en ny skipakke, med Crispi Sydpolen skisko og Rottefella tåbinding (super telemark med wire). Jeg har ikke gått med tåbinding før. Etter et par turer i marka for å gå inn skoa merker jeg at jeg får vondt under føttene, ca. midt mellom hælen og tåballene, litt mot utsiden. Jeg fikk montert en 10 mm heveplate under bindingene (og selvfølgelig en under hælen). Jeg legger merke til at området under tåballene er et par mm høyere enn selve bindinga (under tærne), slik at når skoa settes i bindinga så står den med hælpartiet et godt stykke over hælplaten på skia, og skoa står liksom litt i spenn. For å få skohælen ned på skia må det påføres et trykk, slik at skosålen bøyes litt. Dette kjennes ved at det trykker litt oppunder foten. Det varierer litt hvordan det føles, men det blir tidvis nokså ubehagelig, og kunne ikke tenke meg å gå en lengre tur med det ubehaget. Er det noen som har erfaring med dette? Jeg skulle tro at problemet i alle fall ikke ble like stort uten heveplate, da det virker som denne gjør at skoa står i spenn med hælpartiet "i været". Er det kanskje bare slik at det må gåes inn? Dette forstår jeg dessuten ikke hvordan kan hjelpe. Jeg ser igrunn to løsninger på problemet: (1) enten bygge opp hælklossen ytterligere, slik at skoa ikke bøyes når den berører hælklossen, eller (2) bygge opp området under bindinga, slik at det ikke blir et forhøyet parti rett bak bindinga som løfter resten av skoa litt. Jeg fikk bindinga montert av en fyr som hadde god erfaring med dette, og en skulle tro at dette var standard prosedyre. Noen tanker? Andreas
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.