Gå til innhold
  • Bli medlem

OJM

Aktiv medlem
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. We will go Leirvassbu - Storebjørn crossing Bjørnebrean on Saturday. I can give you a brief status report on the conditions there when we get back. ******* OJM
  2. Her blir det litt omtrentlig, men jeg bruker å velge kniv ut i fra hvilken ”type tur” jeg ser for meg at det blir (behov for kniv er litt forskjellig mellom en kort fisketur, langtur i høyfjellet og kosetur med ungene) og i hvilke terreng turen går i (snaufjell, skog, isbre, langs med tregrensa osv.). Vi kan sette opp mange kriterier for valget av kniv og selv med de samme kriteriene vil vi velge forskjellig. Sikkert derfor enkelte har flere kniver enn hva de har plass til på beltet:) Samekniven er kjekk til sitt bruk og mange liker den. Den tåler rimelig bra med juling og du får med rik
  3. Hvis du bor i Trondheim er det mange muligheter: XXL og Stormberg på Lade. Magasinet oppe ved City syd/ Tiller og Armybutikken i Fjordgata. Et av de stedene skulle det gå an å skaffe en turbukse som ikke koster alt for mye.
  4. Helsport Munin er en flott sak. Har ikke hatt den veldig lenge (2 måneder)så jeg kan ikke si noe om hvor mye slitasje den tåler, men så langt veldig fornøyd. Går greit å pakke den med 12 kg, men over det blir den kanskje litt pinglete. + Heving av topplokket + Stort glidelås på lommen som er på topplokket (går vel ¾ rundt) +Frontlomma har også stor åpning med glidelås. + Komprimeres greit + Lett (alt er relativt) - Litt korte reguleringsreimer på bæresystemet - Pinglete feste på hoftebeltet (der virker, men ….) - Lokket kunne vær større slik at det dekket åpningen be
  5. Kjøttdeig og kyllingkjøtt som skal være med på tur steker jeg før turen for å bli kvitt alt vannet (ekstra vekt) som er i den type mat og for å forenkle matlagingen på tur (kortere tilbredningstid og mindre bruk av drivstoff). Slipper å steke det, bare et kjapt oppkok. Du mister på denne måten en del av smaken (kraften) fra kjøttet, men det er forbausende hvor mye lettere kjøttdeig og kylling blir etter steking. I kjøttdeigen er det en del fett som du også vil miste. Hvis inntakt av fett ses på som en del av energiinntaket på turen ville jeg tatt med en ekstra klatt smør (ikke margarin) fo
  6. Ville vurdert å steke en del av kjøttet på forhånd. Spare litt drivstoff og vekt på maten. I alle fall dele opp kjøttet i ferdige biter slik at du slipper å tine en hel fille, tar uforholdsmessig tid. Indrefileten hadde jeg marinert og fryst ned hjemme. Noe tørket frukt er alltid kjekt på tur.
  7. Hvis det er noen som kan finne feil, ødelegge utstyr og foreslå forbedringer så er det her innen du finner mange av oss. Og alle er vi på jakt etter det optimale utstyret til tur/ friluftsbruk. Det er en slagt evig søken etter nirvana. Finnes nok mange som setter veldig høye krav til sømmer og glidelåser for det er så fryktelig irriterende når det ryker. Glidelåsen revner aldri på et gunstig tidspunkt! Stormberg har sin nisje og sin plass i markedet, ingen tvil om det.
  8. hei. Det må nå først komme mer snø. Slik det er i dag så er det ikke flust med snø til festivalen. Heldigvis noen uker igjen. På tide å danse snødansen i Sogn.
  9. OJM

    Bastu!

    Du trenger tre tynne, lange og smidige rajer, ytterduken til teltet eller en presenning, håndballstore steiner som varmes i et bål, gryte med vann, og en kopp til øse, samt en elv eller vann å avkjøle dere i mellom øktene i badstua. Lag en enkel lavvu, varm steinene i bålet og legg dem inn i "badstuen", hell litt vann på dem og du er i mål. Noe å sitte på i "badstua" er også kjekt å ha. PS! Kan fort bli veldig varmt!
  10. Det skal bli artig å se hvor mange vi får og hva vi får. Hvis vi får noe da..........
  11. Se på xxl.no og turmaten der. Ser ut til at Storfegryta er nede i 18,- kr i dag.
  12. OJM

    Kneppetelt

    Hei. Det er to bilder her av 5-duker og 7-duker. [Hidden Content]
  13. På lang tur så er de første dagene problematisk, vanskelig å tilpasse seg den endrete aktiviteten, men to dager med tilvenning pleier å holde. Noen bruker å ha et lite lager med insulin i kroppen som plutselig slår til ved fysisk aktivitet. Matinntaket er på lengre turer strengt regulert da jeg ikke har lyst til å dra med meg mer mat enn nødvendig. Faste måltider og samme mengde. Baker brødet selv så har jeg litt mer kontroll og får det mer kompakt og kan smyge inn litt sirup og nøtter i det. Real turmat fungerer bra, litt brød til gjør det optimalt. Blodsukker funker fin å måle
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.