Gå til innhold

Olatheman

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Olatheman

  Turjakke i femundsmarka ? HJELP!!!!

  Nei, men til tross for mine foreldres bekymringer er det ikke meldt mange minusgradene, faktisk bare 0 grader til tirsdag, og hvis jeg putter recon i sekken har jeg rett og slett ikke plass til både den og dunjakka. men takk, dere har overbevist folket mitt, og det var meningen !
 2. Heisann fjellfolk! jeg skal på ukestur i Femundsmarka nå i uke 10, 2009. Er desverre mindreårig og derfor blander mine foreldre seg altfor mye opp i turplanleggingen. Akkurat nå har vi en diskusjon på hvilke jakke jeg skal ha med meg for å gå i: Vi skal gå langt på ski hver dag, og jeg satser derfor på å kle meg i flere tynnere lag mens vi går så det blir lett å regulere kroppstemperaturen for å minske svette og ubehag, hvis jeg får det som jeg vil velger jeg altså alternativ to, ettersom denne jakken er LETTERE og har bedre membran enn min godt brukte Norrøna Recon. Siden denne jakken er såpass lett, vil jeg også ha med meg Fjellräven dunjakke i sekken som jeg kan ta på meg under pauser og når vi slår leir. Det alternativ 1: Norrøna Recon alternativ 2: Norrøna Trollveggen + Fjällreven dunjakke i sekken. MEN hva synes dere? Ærlige svar ønskes fort. Hilsen Ola.
 3. Takk for alle svar Joda, bindingene er kanskje litt stive, har ikke prøvd de så mye bortover eller oppover ennå, men det kommer nok snart. Jeg kjøpte de på Brekke Sport i Arendal.... Fikk ganske mye rabatt tror jeg. Ha en fortsatt god vinter !
 4. Jeg og to venner gikk vintertur i fjor, med opppakning for tre dager. Sekken min veide da 20 kg! Og må ærlig innrømme at vi godt kunne hatt med oss mer mat, og ikke minst klær. Turen gikk forøvrig fra Gjerstad til Gautefall. I hei terreng, 200-400 m høyde over havet. gikk ca 3 mil, mye opp og ned. Det ble veldig kaldt den ene natta, ned mot 25 minus. Men vi fordelte fellesutstyret så det kan godt være at min største og sterkeste venn (190cm.o.h), kanskje bærte litt mer enn meg, som har et problem med ryggen. Men skal man på solotur så skal man vel på solotur, nytter ikke med sherpavenner akkurat da. Det jeg kan si utifra mine sparsommelige erfaringer er vel at det skal godt gjøres å gå alene på vintertur med sekk under 22kg.
 5. Heisann, er splitter ny på fjellforum, men må si det er en tøff side! Jeg har i flere år siklet på å begynne med telemark, og har nå tatt det store steget med å kjøpe Ski, bindinger og sko Skulle vel kanskje spurt dere erfarne fjellfolk om tips FØR jeg gikk til innkjøp, men dette er altså det jeg kjøpte: Blizzard XO3 Rottefella Cobra R8 Scarpa T4 = 4300 Kr Bra kjøp til en nybegynner som meg, og var det bra pris ?? Takk for alle svar.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.