Gå til innhold
  • Bli medlem

Gardy

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Gardy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Skal gå DNT sin MASSIV tur i juni/juli. Spørsmålet er om jeg helst bør starte i nord eller sør mtp snø som ligger igjen i terrenget. Noen som vet om det pleier å være noen forskjell på når snøen pleier å smelte i Breheimen kontra Hardangervidda?
  2. Er vel et slags forsøk på å få til begge deler. Selv om det på en måte er motstridende
  3. Til denne turen har jeg også kjøpt inn to sekker som jeg prøver å velge mellom. Osprey nimsdai mutant 90 og Osprey Aether plus 100. 90 liter sekken er 1,1 kg lettere når jeg tar de på vekta og de er tomme. Tenker dere det er dumt å bry seg om vektforskjellen og heller utelukkende bry seg om bærekomfort?
  4. Takk for svar dere! Kunne eventuelt kjøpt et Helsport fjellheimen superlight 3 camp. Rundt 2kg, men kanskje litt mer værbestandig. Tanker? Med mindre det regner eller blåser veldig pleier jeg ikke gå i skallbekledning, så jakke og bukse ligger stort sett i sekken. Går stort sett i fleece og softshellbukse, er ganske varm av meg. Stemmer at vi er to stk på tur.
  5. Vet det har vært en del lignende tråder tidligere, men prøver meg allikevel på å få noen gode innspill fra erfarne fjellfolk. Tenker å gå MASSIV ruta i sommer og sove i telt og være i så stor grad som mulig uavhengig av hyttene. Går man ruta fra hytte til hytte skal man klare det på 18 dager, men siden vi både har lyst til å kose oss på tur og vi har en del mer å bære på tenker vi å bruke 30-40 dager. Har gått noen turer før på rundt 10 dager med en vekt på rundt 25 kg i sekken, men før en slik tur frister det å investere i litt lettere utstyr, spørsmålet er hvor lett det kan være før det begynner å bli for dårlig. Skal jo tross alt være ute i 1 mnd. Eks: Har et sydvang skaring 3 telt som veier 3,9kg, vurderer å bytte til Big Agnes Tiger wall ul3 som veier 1,2kg. Kraftig Berghaus Gore-Tex jakke 600gram, bytte ut med Salomon bonatti wp 150 gram 10 000 mm vannsøyle. Dynafit Gore-Tex bukse 500 gram, bytte ut med Salomon bonatti wp bukse 10 000 mm vannsøyle 125 gram Av ting jeg vurderer å bytte ut er det disse tre tingene jeg er mest redd for at skal bli for puslete for en slik tur med tanke på vær og slitestyrke, men det å kunne spare 3,5 kg på disse tre frister veldig. Noen som har tanker å komme med og eventuelle andre ting som kan være lurt å tenke på før en slik tur?
  6. Gardy

    Fjellsko varighet

    Tusen takk for utfyllende svar!
  7. Gardy

    Fjellsko varighet

    Takk for svar!
  8. Gardy

    Fjellsko varighet

    Hvor lenge forventer dere at et par fjellstøvler varer? Og hva er erfaringen deres om lær kontra syntet?
  9. Gardy

    Såre tær

    Husker ikke akkurat hvilken trangomodell det er siden det snart er 3 år siden jeg kjøpte de. Synes også de er litt for stive i sålen til dagsturer, men ikke nok støtte i ankelen til turer med tung sekk. Kanskje ikke riktig sko for mitt bruk. Vurderer å kjøpe alfa juvass siden det virker som disse er litt stødigere i ankelen. Går stort sett turer i Rondane og Jotunheimen
  10. Gardy

    Såre tær

    Takk for tips! Det skal prøves ut!
  11. Gardy

    Såre tær

    Jeg bruker også alltid ullsokker. Synes det er rart jeg skal merke så stor forskjell fra disse skoene og andre. Det som er synd er at de er veldig gode ellers, så frister liksom ikke helt å kjøpe nye heller...
  12. Gardy

    Såre tær

    Har et par la sportiva trango fjellsko og blir ekstremt sår under tærne med de etter bare få kilometer, selv med gnagsårteip. Har andre tursko som ikke er like grove der jeg kan gå flere kilometer uten å bli sår. Så her er spørsmålet: blir jeg sår fordi det er stivere såle og da eventuelt mer friksjon mellom fot og innersåle, eller er det skoen som rett og slett ikke passer meg?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.