Gå til innhold
  • Bli medlem

Norwegian_tarzan

Aktiv medlem
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Norwegian_tarzan

  1. Ja det får jeg da inderlig håpe. Haha. Den er på vei. Han som redigerer har vært på ferie, men er tilbake nå så den kommer om ikke for lenge. Jeg reiser vell neste uke, så enten kommer den ut nå før torsdag, eller så blir det i slutten av februar når jeg er tilbake fra tur
  2. Og den nest siste episoden, episode 7, del 2 Siste episode kommer forhåpentligvis før årsskifte. Håper dere synes det er spennende å følge med på
  3. Det er ikke mange "lette" telt i Norge kontra hva en finner på markedet i USA. Der har lightweight tatt helt av, og det finnes masse forskjellig. Samtidig, så er mange av de teltene ikke helt egnet for norsk natur, da de ofte kun har ett rom, dvs en duk og ikke innertelt og yttertelt som i Norge. Her har vi mye dårlig vær, samt knott og mygg å tenke på. Men de har utrolig lette telt der bort. Eksempel Zpacks triplet. Kun en inngang da. Disse teltene er best egnet når en skal gå langt og vekt er veldig viktig.
  4. Jeg er ikke på let etter det enkleste da egentlig. Og jeg er dessverre alene om dette ellers hadde det vært en god løsning.
  5. Hei Jeg tenker på å prøve å løpe over Hardangervidda nå i sommer, med kun lett oppakning. Er det noen som har gjort noe lignende? Hvor startet dere og avsluttet dere? Utfordringen min ser ut til å være å få transport tilbake til bilen min, nesten uansett hvor jeg starter og avslutter. Er det noen som har noen gode tips til løyper, startposisjon, og hvor jeg bør avslutte for å kunne fikse meg noen transport? Tusen takk! Mvh Fredrik @Norwegian_tarzan
  6. Ja jeg spiste selvfølgelig imodium når dette skjedde. Hahha. Og ja, viktig for meg at det blir så ekte som det faktisk var. Liker ikke å late som alt alltid er på topp. Det er 4 episoder ute nå, alle fra Georgia. Det kommer en til fra Georgia, før de etter der vil være fra Azerbaijan. Neste gang vil det være mye bedre og enda finere bilder, for jeg har kjøpt meg ny drone endelig. Er i startfasen med planlegging på my tur nå.
  7. Hei Jo fy, det var helt utrolig. En ufattelig kul opplevelse. Tok meg totalt 52 dager, inkludert hviledager og 1 uke vente for å komme over grensen grunnet covid. Holder på å lage en miniserie på youtube nå som du kan se om du er interessert. Ser at Kjell Iver også har lagt ved en link, men legger med link til episode 1 allikevel jeg Har laget 4 episoder så langt, det blir nok 8-9 episoder totalt! Så håper du og andre vil følge med
  8. Kjenner jeg også er nysgjerrig på den. Hadde vært kjekt med litt feedback? Også om hvor du kjøpte det, hvor mye det kostet osv?
  9. Hei Jeg har selv ikke erfaring med teltet, men tenker å kjøpe det selv. Følger en fyr på Instagram som er veldig fornøyd med det, men d må være sagt at det er nok designet for litt varmere klima enn store deler av årstidene her i Norge. Men med en vekt på under 400 gram så er det vel kanskje for mye å be om at det skal ha alt vi ønsker integrert. Så jeg tenker jeg vil kjøpe det. Har du funnet noen som selger det i Norge evt Skandinavia?
  10. Det er fortsatt i tankeboksen, og derfor noe jeg holder for meg selv. Men, jeg har en del ulike tanker og ideer. Men det skal være krevende, utfordrende og meget givende ellers er det ikke verdt det for meg kjenner jeg. Om du eller noe ønsker her inne ønsker tips eller ideer til ulike turer, hvordan planlegge og/eller gjennomføre så er det bare å ta kontakt. Bare kjekt å hjelpe tenker jeg.
  11. 10-12 liter var i det meste laget ja, og dette var kun 4 dager i ørkenen, på det varmeste. Ellers var 6-8 liter normalen i Azerbaijan, kontra 2-3 liter i Georgia. Ang ruten ja, så brukte jeg utelukkende kun google earth til å lage ruten min. Har brukt timesvis på å lage rute, og målet var at jeg egentlig ville holde meg mest mulig vekke fra folk. Dvs landsbyer, store veier og litt mindre veier. Dette var forholdsvis enkelt i Georgia, men pga vann situasjonen i Azerbaijan var jeg mer eller mindre tvunget til å hele tiden ikke være lenger vekke enn 30-40 km fra folk, slik at jeg hadde mulighet til å få tak i vann. Eller så hadde jeg planlagt godt like i forkant av et spesifikt område jeg dro gjennom, og da bar med meg flere liter vann. Men ja, ruten ble laget med hjelp av google earth, hvor jeg har laget "tracks", som jeg så overførte til Basecamp (program som funker til Garmin), og så overført til min Garmin i66. Denne er helt genial og det gjorde det veldig enkelt å følge ruten min. Jeg hadde også lastet ned birdseye view av hele ruten min, så fikk reelle bilder på gps'en av landskapet. Folk jeg møtte underveis ja... Haha.. De fleste spurte, hvorfor gjør du dette? Hva er poenget? Og når jeg fortalte at jeg bare ville ha en utfordring så var det for mange vanskelig å forstå, da det er helt andre liv der nede. MEN, alle var utelukkende positive og jeg har ingen negative møter med folk hverken i Georgia eller Azerbaijan. Faktisk så tror jeg folkene jeg traff i Azerbaijan er de hyggeligste og mest imøtekommende folkene jeg har truffet på alle mine reiser. Jeg har vært i mellom 35-40 land, og aldri har jeg blitt mottatt så positivt som i Azerbaijan. Jeg ble invitert inn på te av nesten alle jeg traff, folk stoppet langs veien og gav meg vann, tilbydde meg å sitte på, ville ta selfies, inviterte meg til å være gjest, og folk stoppet faktisk å ville gi meg penger til mat (tror de så at jeg var skitten og tenkte at jeg var fattig). Og når jeg sa ja til te (som er det vanlige her), så ble det som regel alltid også mat å få. Veldig hyggelig folk. Ellers kjøpte jeg også kart til Garmin på nett, da garmin ikke tilbyr kart over hverken Georgia eller Azerbaijan. For det brukte jeg en genial nettside fra en fyr som heter Martin i England. https://talkytoaster.me.uk/ Han var ekstremt imøtekommende, hyggelig og lett å kommunisere med.
  12. Bra spørsmål. I Georgia var det nok av vann å finne. Mange naturlige kilder med rent vann hvor jeg kunne drikke direkte fra kilden. I Azerbaijan var det ikke en eneste elv jeg kunne drikke fra, så det var mye mer komplisert. Azerbaijan ble derfor litt annerledes, og jeg måtte holde meg såpass i nærheten av små landsbyer at jeg kunne nå de for å få tak i vann når jeg trengte. I slutten, når jeg gikk gjennom ørkenen, leide jeg en sjåfør og bil, og markerte på kartet hvor jeg ønsket å møte han, slik at jeg da fikk kjørt vann ut til ulike steder i ørkenen. Men jeg bar også rundt10-12 liter med vann da jeg var i ørkenen, da det hele tiden var litt uvisst om sjåføren ville finne frem til stedet vi hadde planlagt. Men det ordnet seg og gikk veldig fint.
  13. Hei Takk for det. Nei det var rett tog slett fordi det var ingen ledige flybilletter. Da grensen er stengt er det kun mulig å fly til og fra disse to landene, og da er det veldig stor pågang på de billettene. Så det var rett og slett fordi jeg ikke fikk tak i flybillett før. Det tok 5 dager fra jeg var ferdig i Georgia til jeg fikk fly, og så måtte jeg skaffe meg transport og pakke om alt på my i azerbaijan da jeg ikke tok ned meg all mat som jeg hadde gjort klar i Georgia (for det ble allerede masse overvekt på flyet). Myndighetene hadde jo sagt at grensen skulle åpnes i juni, så jeg hadde jo et håp om at jeg kunne gå, men det skjedde dessverre aldri, og da måtte jeg planlegge ting annerledes.
  14. Da er jeg avgårde... så nå har jeg laget en ny post, hvor jeg viser hvor det er mulig å følge turen for de som ønsker det.
  15. Da reiser jeg i til Georgia, hvor planen er å bruke noen dager på lage dagsrasjoner samt pakke og gjøre klar ulike depoter. Deretter starter ekspedisjonen min. Planen er å starte i byen Batumi med Svartehavet, og fra der gå hele veien Georgia og Azerbaijan, helt til jeg når det kaspiske havet! Jeg antar at turen blir rundt 1300-1500 km, og at jeg skal klare å gjennomføre det på rundt 3 mnd. Dersom noen har lyst å følge med på turen så er det mulig å se storyen min på Instagram @Norwegian_tarzan Eller å følge med på mapshare på Garmin. Share.garmin.com/fedda Ellers legger jeg ved en link med informasjon fra general konsulen til Georgia om noen ønsker å sjekke ut den. Så får dere alle ha en god sommer, og håper dere alle kommer dere ut på noen kjekke turer!!! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=424511012816280&id=100811615186223 Hilsen Fredrik
  16. Vi hadde ikke truger, og tenkte ikke engang på det når vi var der. Så vi bare gikk på. Ble cirka 2 dager med gåing i snø. Heldigvis var det flere steder med hardt føre som gjorde det en del lettere. Men det er et veldig bra alternativ å sende utstyr til deg selv. Postkontoret oppbevarer pakken din i minst 3 uker, så det er lett å sende i forkant av turen.
  17. Nja vet ikke hvor lett det blir. Det blir nok kun instagram som vil være oppdatert på tur, om noe i det hele tatt. Og takk, jeg håper selvfølgelig det selv. Gleder meg veldig
  18. Takk for glimrende svar og informasjon. Heldigvis har jeg bodd 9 år i ulike land i Afrika og er godt kjent med å bare kunne ta det med ro, så tror ikke det skal være så vanskelig. Men jeg skal jo i all hovedsak være alene hele tiden, så det er først og fremst min egen tid det går på Stilig video, så den akkurat. Så ut som dere hadde dere en fin tur der. Det jeg har gjort er å leie inn en lokal guide i hvert av landene, og de skal være logistikk ansvarlige, da jeg skal ha ulike depoter underveis hvor jeg får forsyninger underveis. Ellers vil jeg selvfølgelig gå forbi ulike landsbyer, og til det har jeg fått laget meg et skriv på engelsk som guidene min har oversatt til meg med ulike spørsmål som jeg tror jeg kommer til å få bruk på underveis. Planer er å stoppe i både Gori, Mtskheta og Tbilisi, for å få inn litt historie og kultur. Gleder meg veldig til den delen av turen også. Og det vil sikkert også være verdifull restitusjon for bena mine Men takk for informasjon og tips, så håper jeg du følger med på instagram og på youtube kanalen min også
  19. ok. men tenker instagram er mer aktuelt, trenger ikke penger for alt en gjør i denne verden. Men takk for forslag
  20. Så hyggelig å høre. Håper å kunne poste på instagram forholdsvis jevnlig når jeg er på tur.
  21. Dette har jeg aldri hørt om. Er det noe tilsvarende Instagram, men at følgerne må betale for å se en story, bilder osv?
  22. Enig. Jeg har sett mye dokumentarer og lest om området, og gleder meg veldig. Skal også besøke en del av de mest spesielle stedene håper jeg, bare fordi jeg har lyst å få de med meg
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.