Gå til innhold
  • Bli medlem

teke

Aktiv medlem
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av teke

  1. Hvis dere like padling/kano er ypperlig alternativ å kose seg nedover atnaelva og er det ikke for vindfult er også padling langs atnavatnet til utoset en flott fortsettelse. Jeg og guttungen tok oss en tur der i sommer og det var flott. kan enkelt eventuelt kombineres med vandretur siden det er mye flott muligheter for det i området øst for rondane.
  2. teke

    varanger dome

    Hei, Noen som har erfaring med de nye dometelta til helsport? Siden familien har vokst litt siden fjellheimen ex. teltet kom i hus blir det litt knapt nå. så lenge barna er små er det mer praktsik å ha et romslig telt og heller satser mer på basecamp fremfor så mye vandring. jeg vil ha en løsning som kan suppleres med ovn/fyring da er det primært lavoo eller dometelt som gir denne muligheten ser jeg.
  3. Det var vel noen godt betalte lobbyister i bakgrunnen ett sted
  4. Hvis du ikke er avhengig av å traske med deg kano, anbefaler jeg en spasertur langs mugga og videre mot de ulike muggsjøene og den veien. Ellers er det jo også en mulighet å holde seg utenfor "the highways". Reti og pleti på monsenselvrealisering holder seg for det meste langs "motorveiene". Jeg var sist i området sommeren 2010. Gikk da fra Langen til Svukuriset med diverse avstikkere her og der. Dette var midt i fellesferien og traff kun på oppsynet og en ensom vandrer mellom langen og området ved Røvollen. Vi tilbrakte en natt i telt ved Svartjønna, hvor det lå telt litt her og der. Ellers var det lite mennesker å se før tunet på Svukuriset. PS! Anbefaler et deilig friskt bad på en av de flotte sandstrendene langs nedre muggsjø, pass deg bare for kleggen og x antall mygg... Det er forbaska synd det er så mange der ute som mangler det i topplokket å rydde opp etter seg.
  5. Hei, Anbefaler Vassfarområdet. Hadde et kort besøk på DNT's Vassfarkoia nå i påska. Relativt kort kjøretur fra Oslo til Flå, hvor man sporer over i grusvei (bom), opp mot Veneli. Der er det mulighet for kjøre helt frem til hytta, som er omgitt av flotte turmuligheter/områder. Det er etter min vurdering lettgått terreng og flust av opplevelser! Jeg kommer nok til å finne en anledning for å besøke dette område igjen med mer tid i bakhånd. Uten å ha sjekket nærmere opp tror jeg også det kan være artig å ta med kano og utforske dalen på den måten.
  6. Takker for alle tips! Vi satte imidlertid mormor til junior på saken som har tovet noen solide gode ullsokktøfler og varme gode vanter. Så nå gjenstår det bare å lage noen gode vindvotter så tror jeg kanskje det skal bli bedre! Beklageligvis er vi plaget med dårlig vær på ålesundskantene om dagene, så det er dårlige forhold for å få testa dette foreløpig.
  7. Hei, Noen som har noen tips til gode produkter for å holde juniorer varm på bena? Har så langt erfart at det ikke er nok med ullsokker gjerne flere lag, og noen fotposer vi har kjøpt. Han har ikke begynt å gå ennå så det er mest kryping etc. Ulogisk nok er kanskje pulken en av plassene han lettest blir kald på bena. Selv med reinskinn i bunn og little mammut pose, ullsokker, fotpose...
  8. Selv er jeg eier av en fjellheimen xtrem 3. Dette er brukt mest vår, sommer og høst. Vinterbruk har jeg ikke fått makket meg til å teste det i ennå. Er veldig fornøyd med teltet, synes det er enkelt og sette opp, det har stormmatter og ellers solid. Viktig og også ha tillit til at det funker ei stormnatt eller to. Det har vel flere ekspedisjoner/NPL-turer bevist. Men det jo flust av likeverdige kandidater der ute på markedet, anbefaler en sjekk for å få noe som passer deg og ditt bruk best!
  9. Jeg har en riesenschnauzertispe som nå har passert 7 år. Dette er en fantastisk flott familiehund og turkamerat som trives svært godt når hun får bidra til fellesskapet ved å jobbe på ene eller andre måten. Hunderasen er en arbeidsmaskin som koser seg med kløv, pulk og snørekjøring. Anbefaler rasen på det varmeste til de som har erfaring med hund fra tidligere.
  10. Hva med å bli med på organisert tur med DNT? Barnas turlag arrangerer diverse turer som blir lagt opp på barnas premisser. Det kan kanskje væe en portal til å komme i gang.
  11. Hei, Strøk forbi området for snart to uker siden. Ved utoset til nedre roasten var nok stedet vi traff på flest folk. Generelt fikk jeg inntrykk av at det var lite besøkt i år i forhold til hva jeg har hørt og sett for meg. Vi gikk i fem dager, fra synnervika i nord til Svukuriset. I snitt møtte vi kanskje 4-5 personer pr dag, da trekker befolkningen rundt utosen til nedre roasten opp snittet. Betjeningen på Svukuriset kommenterte også at det var merkbart mindre besøk i området en hva som har vært tidligere. Er det Monsen-bølgen som begynner å dabbe av eller? Det gikk en sti innover langs Roasten på nordsiden av vannet, sørsiden aner jeg ikke...
  12. teke

    luktesko!

    http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hordaland/5150779.html
  13. Hei, Ta en titt i boka til Monsen og Trond, Femundens villmark. Mener siste turen som er beskrevet i boka er Trond på tur i området øst for Elgå, jeg mener å huske at han beskrev område som lettgått og barnevennlig.
  14. Hva koster det å få sydd på klaffer i forhold til å kjøpe xtrem-utgaven.
  15. Det hadde vært interessant om det hadde det vært nærmere. En solid dagstur i bil for å komme på hytta blir i lengste laget... Ser huset på hadeland ligger ute for salg også
  16. Selv har jeg helsport fjellheimen x-trem 3 og har ikke hatt noe annet så jeg vet igrunn ikke bedre Det skal veie rundt 3,4 kg, kan brukes året rundt. Det blir nok noe mer kondens sommertid ettersom luftingen blir noe forringet pga stormklaffene. Dette synes ikke jeg har vært så "problematisk" at det har medført nevneverdig frustrasjon. Teltet er nå sist brukt på en ukestur i femunden. Det fikk blant annet nytteverdien av stormklaffer vist seg, ettersom det ble en natt på underlag som ikke var spesielt samarbeidsvillig med pluggene. Verdt å merke seg i jakten, lykke til!
  17. Hei, Jeg titter litt på kartet på godtur.no, hvor jeg har zoomet helt inn på området synnervika/nordvika. Jeg tenker istedet for å gå i land med båten i synnervika, spasere langs veien til Langen for så å gå over femundåsen. Er det ikke like så greit å følge evnt sti forbi lergruvtjønna til nordvika, der evnt gå opp mot Lortholbua til du treffer stien fra den "vanlige" ruten og så peile seg inn mot femunden og nordvika. Har noen erfaring med å gå her istedet for å turen via langen/femundåsen, hadde jeg satt pris på tilbakemelding.[list=]
  18. Jeg å bedre halvdel skal kravle rundt en ukes tid i en eller annen fjellheim. Hotte kandidater er femundsmarka, sylane eller fjellområda sør og øst for rondane. Vi får se hvor været er finest når det nærmer seg, knappe 3 uker til
  19. Hei, Er det noen som nylig har vært i trollheimen eller dovre som kan si noe om snøforholda?
  20. Hvite topper på sunnmøre! Det skal ha snødd hele uka i tafjordfjella, må innrømme at jeg har lekt med tanken på å ta med fjellski på pyttbua i helga
  21. Jeg gleder meg til å begynne på kurs på onsdag Ser frem til høsten!
  22. Hei, Noen som har erfaringer med ferskvannsfiske etter ørret så tidlig på året? Jeg tenker på skogstjern som for lengst har blitt isfrie. Hva anbefales som beste utstyr å bruke så tidlig?
  23. Jeg kjøpte meg swix mountain i fjor vinter. Har hatt noen turer med de siden den gang, og en skikkelig frisk nedtur fra sunnmørsalpene nå i helgen. Jeg har godt inntrykk av dem så langt, jeg har ikke vært det minste nervøs for dem. Jeg har heller ikke opplevd at det har vært problematisk selv med tykke ullvotter og vindvotter utenpå disse. Nå har ikke jeg prøvd kompositstaver så jeg har ikke noe grunnlag å vurdere vekten i forhold til dette. Men jeg synes de er lette, men er du en gramjeger så kan det vel være noe å hente.
  24. takker for tips, satser på at det blir flotte forhold neste helg så blir det nok et av forslagene her.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.