Gå til innhold
  • Bli medlem

BjørnM

Aktiv medlem
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    14

BjørnM vant dagen sist 10. desember 2023

BjørnM hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

382 Excellent

Om BjørnM

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. I dag så gikk jeg fra Valnesfjord Helsesportsenter til Sætervatnet i Fauske kommune. Turen var på ca. 10 km t/r. Minus 6,5 grader og helt vindstille. Nykjørt skispor. Kan nesten ikke bli bedre forhold for en skitur.
  2. I dag så gikk jeg på ski til Branden på Kalkfjellet i Bodø. Lengde 16 km t/r, det tok 3-4 timer. Fint vær, minus 7, litt vind på toppene, men stille litt lengre nede i terrenget.
  3. Morgentur på ski til Tussvatnet i Bodø. Lengde t/r 7,5 km. Minus 2 og vindstille.
  4. Var på fottur opp Hunstadtoppen i Bodø. En kort men en kald tur, minus 10 grader og fint vær.
  5. Første skitur for meg på denne siden av sommeren. Gikk i lysløypa ved vanntårnet på Hunstad i Bodø. Minus 8 grader og vindstille med god glid.
  6. På tur i dag fra Heia til Sandjordlia og Furumoen. Det er ved Soløyvatnet i Bodø. Sol, minus en grad og nesten vindstille. Foreløpig så er det for lite snø her for å gå på ski.
  7. Turmålet i dag var Svartnes ved Soløyvatnet i Bodø. Lengde 5 km t/r. Fint vær, vindstille og minus 3.
  8. Fra skiposttur i Bodømarka i dag. Uten ski, for det var nesten ikke snø. Labbet på føttene til postene. Nå i kveld så snør det. Så da er det kanskje håp for en skitur i morgen. Fra skiløypa i Jensvolldalen: Fra Vatn-vatnet, Steigtinden i bakgrunnen innhyllet i tåke:
  9. Samfunnet har blitt mer og mer personfokusert de siste årene. Det gjelder også Fjell & Vidde (F&V) og øvrige media. I hver utgave av F&V så er det et Portrett, det vil si et intervju med en person. I utgave 2 i år så er det 8 sider intervju med hundekjører Hanna Lyrek sitt friluftsliv og 9 sider intervju med ei som de kaller for Mor Utladalen. Er dette så veldig interessant for meg som turgåer? Det er også en artikkel som heter "Chatteheimen en kunstig samtale om friluftsliv" som beskriver KI sine muligheter til å innhente informasjon om friluftsliv på nettet. Totalt irrelevant for meg, det har ikke noe med mitt friluftsliv å gjøre. Fjellpride var det også en artikkel om. Jeg kommer neppe til å stille der. I utgave 3 så er det 8 sider intervju med bestyrerinnen på Fondsbu og en 3 sider artikkel som heter "Huset som luktet melk og bomull" av Kari Slaatsveen. I utgave 4 så er det 8 sider intervju med Anne Lindmo og hennes friluftsliv. Dessuten en artikkel som heter "Vår haust draumen om fjellet, sanninga om september" som beskriver fargene i fjellet og at det begynner å bli kaldt. I denne utgaven så er det også en 12 siders artikkel som heter "Dystopisk kjærlighetsbrev" som beskriver ei dyster framtid og med mange rare bilder. Tidligere så leste jeg F&V for å få forslag til å gå turer. Det finner jeg lite av i nyere utgaver som likner mer på ukeblader og Se & Hør. Heldigvis så har jeg tatt vare på mange av de gamle utgavene.
  10. Hei Litt botanikk. I sommer så har jeg vært 3 turer i Sulisfjellene og gått en tur mellom Sundsfjorden og Fykan. Jeg har lagt merke til en plante som jeg har sett mange steder i nevnte fjell. Se bilder under. Er dette Tromsøpalme? Hvis ja, så er det vel dårlig nytt. For Tromsøpalme er vel en plante som sprer seg ukontrollert og presser ut andre arter.
  11. Har bare sett Papphuset fra utsiden. Det så veldig medtatt ut. Så det gjenstår nok mye arbeid før det blir ferdig.
  12. Det er stor høydeforskjell mellom Papphuset og Fykan. Stien bukter ned i sikksakk. Den var helt fin å gå.
  13. Torsdag den 14. september 2023 så tok jeg bussen til Sundsfjorden i Gildeskål kommune. Herfra gikk jeg anleggsveien innover fjellet. Det er mye stigning i starten, deretter flater det ut. Målet denne dagen var DNT hytta Fellvasstua. Lengden er litt over 14 km, hvor de første 11 km er på anleggsveg. Vanligvis liker jeg ikke å gå langs etter veg, men siden det var så fint landskap så var det en flott gåtur. Jeg hadde sol og gikk i t-shirt. Denne etappen tok litt over 4 timer. Fellvasstua er ei lita hyggelig hytte. Jeg trodde at det skulle være noen rypejegere der, men det var ingen der, så jeg fikk den helt for meg selv. Ikke dårlig det! Etter en god natts søvn og frokost så startet jeg andre etappe kl 08.30. Målet var Fykan som ligger 22 km unna. Været var grått, men det regnet ikke. Landskapet var lett å gå, litt opp og ned, ruta var godt merket med røde T. Nede ved Fykan så måtte jeg gå en omvei siden trappa ved Fykan er stengt. Måtte følge en sti på fjellet nord for Fykanvatnet. Dette var den mest krevende delen av turen, for her er det mye motbakke. Stien følger ei small hylle oppe i fjellet. Kom ned ved DNT sitt Papphus og gikk deretter ned til Fykanbergan. Andre dagsetappe er litt lang, men turen anbefales siden omgivelsene og naturen er så fin. Langs anleggsveien: Fjellet Store Ruffen midt i bildet: Tindene Høgnakken og Høgstjerna mellom buskene: Store Ruffen: Endelig fremme ved Fellvasstua: Overraskende grønt i fjellet selv om vi er i midten av september: Stabbursfjellvatnet rett nord for hytta. Her leier DNT ut kano og båt: Dag 2: Svartisen i bakgrunnen. Mot grensen til Meløy kommune:
  14. Mitt forrige innlegg omhandlet utsetting av storfembøringen Nordlændingen. I dag så har jeg vært med på det motsatte, å ta opp Nordlændingen. Det var stort oppmøte og mange hender som hjalp til. Vi hadde hjelp av en bergingsbil med vinsj som dro opp båten på 49 fot. Båten tilhører Kystlaget Salta i Bodø. Tidligere i sommer så var denne båten innblandet i ei ulykke hvor den kantret. Det var mellom Kunna og Støtt i Meløy kommune. Området er notorisk værhardt. Alle overlevde heldigvis. Artikkel fra NRK: https://www.nrk.no/nordland/dramatisk-redningsaksjon-i-meloy_-12-unge-voksne-kantret-i-femboring-1.16509759 Naustet i Bodøsjøen: Wire er strukket: Ei lang renne full av grønnsåpe: Ut med masta: Noen tilskuere: Da er vi klare til å vinsje: En liten pause: Halvvegs inne: Helt inne: Forstavn:
  15. Denne helga så har jeg vært på DNT Sorjushytta i Sulitjelmafjellene i Fauske kommune. Den ligger ikke så langt fra riksgrensen, mellom Blåmannsisen og Sulitjelmaisen. Startet å gå fra hytta Ny-Sulitjelma på lørdags ettermiddag kl 15. Turen tok 3 -4 timer og er på ca. 11 km. Været var bra, nesten 20 grader varmt, sol og knapt en sky på himmelen. Terrenget er lettgått og variert, litt opp og ned. Returnerte på søndags morgen. Planen var å ta med fiskestanga, men siden været var så bra så jeg lot den være hjemme. Det var lite folk i fjellet, bare noen få personer, enkelte av dem var utenlandske. Dette er en fin liten helgetur som anbefales. Kart: Retning mot Sulitjelma: Fra venstre, Stortoppen, Knekten og Dama: Nærmer meg Sorjus: Helt vindstille: Nesten framme: Stille morgen: Stortoppen badet i sollys:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.