Gå til innhold
  • Bli medlem

Vømmøl

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Vømmøl

  1. Vømmøl

    Tiur og lyd

    Noen som vet om/hvordan tiuren reagerer på lyd? Jeg vet jo at tiuren hører, men vet også at man kan skyte forbi tiuren uten at den letter. Det her jeg selv sett, da min bror fyrte av 3-4 skudd mot tiur i topp uten at den fløy. (Da han hadde fått mange nok sjangser, så satte jeg meg ned i snøen, pustet et halvt minutt og skjøt den ned. ) Men vi opplevde også å støkke store tiurkull med bomskudd. En annen gang oppdaget jeg tiur på 100m, som fløy imens jeg prøvde å "rope stille" på broren, som gikk i egne tanker. Så jeg lurer på om det er dumt å snakke for å påkalle andres oppmerksomhet? Er det bedre å plystre? Psst!?, Andre lyder?
  2. Jepp. Der er vi ved sakens kjerne. Hvor mange er det som går 2 dager med oppakning beregnet for overnatting på snaufjellet ,for å ta opp kilosvis med fisk som de må bære tilbake, nå de kan gjøre dette en halvtimes gange fra Namsvatnet? Ikke jeg. For lat.
  3. Vømmøl

    s/s eller o/u

    Dersom det er like godt miljø i din klubb som i min, så kan du spørre om å få prøve forskjellige hagler. Kanskje finnes det utlånshagler i klubben også?(regner med at det er en jeger og fisker forening som drifter banen?) Men det er påfallende mange som bruker o/u da. Tror ikke det handler kun om følelser. Jeg selv startet med enløper, deretter o/u, s/s, pumpehagle og har nå en Benelli comfort halvauto med syntetisk kolbe. Den siste er helt klart den jeg liker best. I tillegg er den værbestandig på jakt. Når det er sagt, så ville jeg kjøpt en o/u dersom jeg skulle skaffe meg en ren konkuransehagle.
  4. Det virker som om det er enkelte her som ike er klar over størrelsen på Børgefjell, og hvor lite tilgjengelig det er for de fleste. Det fine med ekte villmark, er at så lenge det ikke åpnes for motorisert ferdsel, blir det ikke ødelagt(eller tomt for fisk). Dette av den enkle grunn at folk flest er for "late". Jeg selv har gått lange dager på jakt i Børgefjell, men likevel bare vært i utkanten. Jeg er "for lat" til å komme meg inn i midten av børgefjell. Bedagelig anlagt er kanskje et mer beskrivende ord. Jeg tror det samme gjelder for 99% av de med fiskestenger i norge. Jeg jaktet fra ************* i *********** et år. En jeger hadde med seg fiskestang, men ikke agn. Han fant 3 stk. meitemark ved hytta. Han fisket i et vann ikke langt fra hytta og fikk fisk på over halvmeteren på alle 3 markene. (Jeg klarte ikke å oppgi sted jeg heller )
  5. Hei! Var på ørlandet i helga. Det er riktignok i sør-trøndelag. På denne tiden bruker grågåsa å være på plass, men jeg hørte ikke et kvekk(eller gakk). Noe av årsaken er vel at de sitter ute i havet, på holmer og skjær, så lenge det er finvær. De har kanskje ikke startet trekket fra nordnorge enda heller, i og med at været har vært ganske bra der oppe. Når det gjelder nord-trøndelag, så kommer vel den store innvasjonen av kortnebbgås om noen uker, og varer til litt ut i oktober. Disse trekker fra svalbard, men sitter sikkert bare og koser seg så lenge det er bra vær der ute.
  6. Jeg kjenner flere eiere av pumpehagle eller automethagle. Ingen av disse har valgt denne typen pga. magasinet, og muligheten for å lade med flere enn 2 skudd. Jeg selv har alltid plomberingen på plass. Selv på trening. For åtte år siden kjøpte jeg min første pumpehagle. Remington cal. 12/89. Dette var da jeg startet med gåsejakt, og noe av poenget med denne var å kunne skyte 89mm patroner. På den tiden vet jeg ikke om noen andre mekanismer som hadde dette kalibret. Nå har ihvertfall Silma Finnskog o/u kammer for 12/89, men nå er ikke dette kalibret like aktuellt lenger pga. skyhøy pris. Når det gjelder skyting med pumpe, så er det like enkelt som med andre mekanismer. For to år siden kjøpte jeg en Benelli Comfort cal. 12/76. Her var det flere ting som avgjorde valget. Men for det ene ville jeg ha en brukshagle som tåler litt juling. Derfor ble det syntetisk kolbe. Utvalget av o/u-hagler med synt.-skjefte er vel heller magert. Kolben er forøvrig noe av det beste jeg har holdt i. Ikke noe plastikk-følelse der nei. Dersom jeg derimot skulle kjøpe meg en ren konkurransehagle, ville jeg valgt en o/u tilpasset av kyndige fagfolk. Alle typer mekanismer fungerer til jakt, og man skal selvsagt være forsiktig i ulendt terreng, uansett om det renner vann der eller ikke. Synes derimot at diskusjonen omkring kapasiteten i magasinet er litt malplassert, da dette sannsynligvis ikke er grunnen til at noen jegere og skyttere velger pumpe og automat.
  7. He he, neida. Jeg driver ikke med fjellklatring med usikret hagle og fingern på avtrekkeren. Men som støkkjeger har jeg oppdaget at man må være beredt til å skyte når som helst. Dette vil ikke si at jeg ikke tar sikkerheten på alvor, men terskelen for å ta ut patronene er nok høyere for meg, en for jegere med hund. De kan jo sende hunden i forveien. Jeg tror forresten at på rypejakt så holder halv trangboriong til de fleste situasjoner. Og ja, jeg er en bedre skytter enn jeger.
  8. .... skriver arn-hjel. Hva er det som er feil. Er det bare noe du har bestemt? og som barskekarstein skriver Kunne ikke falle med inn. Til det har jeg støkket for mange ryper i bekkedaler. Tipper dere begge har hunder til å jakte for dere, mens jeg jakter selv
  9. Jeg har skutt 25 av 25 på trap-banen 2 kvelder på rad nå. Ingen som synes jeg er harry pga. valgte lademekanisme.
  10. Hei! Er det noen som vet hvor jeg finner en fullstendig oversikt over hvilke retikkel som finnes? I de fleste annonser står det at kikkerten leveres med f. eks. retikkel 4, 7 og 9...uten å vise bilde av disse. Hvor mange finnes det? A7, 6D, 44, 66 er eksempler på noen typer som har dukket opp. Har elgbanerettikkel med 3 "dotter" en egen typebetegnelse? Som sagt, det hadde vært greit med en oversikt.
  11. Jeg ser ingen problemer med å kjøpe automathagle. Jeg har hatt s/s, o/u, pumpehagle og nå har jeg syntetisk automathagle. Jeg har fremdeles like stor glede av rypejakta. Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk da jeg bestillte syntetisk hagle uten åp ha tatt i en før. Jeg var redd for at det skulle kjennes ut som å ta i kald plastik. Må si jeg ble gledelig overrasket da jeg fikk den i hendene og kunne konstantere at det nok var den beste kolben jeg hadde holdt i. Hagla mi er en Benelli Comfort. Fåes kjøp for ca 12.000,- hos Jakt og Friluft. Bladet Jakt skrev en test av denne børsa. Tror det var i 2006. PÅ den annen side, så trenger du ikke dyr hagle for å ha det gøy på jakt eller skytebanen. Poenget er at hagla passer deg sånn nogenlunde.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.