Gå til innhold
 • Bli medlem

vinagunner

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vinagunner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Frisker opp denne tråden Nye erfaringer med Explorer ST? Løper jeg dødsrisiko hvis jeg tennet opp et pittelite bål i det. Noen som har prøvd?
 2. Ok, takk. Har et Hilleberg Nallo GT fra før. Romslig nok for 2 pers, men nå som vi har to små barn til, så blir det fort trangt, selv om de er såpass små ennå at det til nød kan brukes, i verste fall sammen med med 1-manns teltet mitt som supplement. Ønsker meg god takhøyde og, som sagt, mulighet for å fyre (litt) innendørs. Tror jammen at Holmeslet Taiga blir for voldsomt, og antagelig uoverkommelig å reise for en som er 170 cm høy. Pt ligger det an til et Holmeslet Explorer ST, så får vi bruke en (liten) rundbrenner ved behov. Ikke som åpen bål, selvsagt, men levende lys er alltid
 3. Nettopp derfor så kvier jeg jeg litt for lavvu; krever stort bakkeareal, men ikke så effektivt. Får jeg spørre hva du ender opp med, og hva er din opplevelse da? Bare jeg kunne bli kvitt den romantiske forestillingen om å fyre bål, så er det langt flere kandidater, feks de mindre teltene fra Holmeslet, som Explorer.
 4. Takk for at du delte dine erfaringer. Ja, det utbygget er verd sin vekt, absolutt. Finnmark mangler det. Men jeg synes at Holmeslet Taiga frister veldig, prisen til tross. Det virker som om den har alle egenskaper man kan forvente av en mindre lavvu, samt andre unike egenskaper. Ingen som har erfaring med noe lignende? Ellers litt surt å betale for et 4-sesongs telt når den skal kun brukes i 3-sesonger?
 5. Den er også med i vurderinga, ja. Men med ekstras som innertelt og bunnbuk, så havner prisen omtrent på Finnmark-nivå likevel. Vi er uansett ikke keen på å bære langt, helt aldri, så da kan vi like godt få tak i noe som er romsligere enn 4-6. Men kan ha bål inne i Varanger 4-6?
 6. Ønsker også innspill og sammenligning mellom Finnmark og Taiga, da jeg er usikker på hva jeg bør kjøpe. Med såpass høye priser, så er det ikke rom for feil!
 7. Tenker å slå på stortromma og investere en pen sum på et kvalitetstelt-/lavvu (vi har jo ikke tilgang til verken hytte eller bo-/canpingbil ellers!). Vi er to voksne og to små unger, som liker å ha litt plass. Har pekt ut Helsport Finnmark eller Holmeslet Taiga - andre? Vi trenger kun noe til 3-sesongs bruk og drar ant ikke ut om vinteren, så de to nevnte er egentlig overkill. Sikter oss stort sett inn mot godværsturer også. Vi tenker tingen må prestere/ha: - kan brenne et lite bål innendørs. - lette å sette opp/ta ned - lett å vedlikeholde/rense/vaske - lett å pakke ned/o
 8. Smak og behag, men jeg ville ha foretrukket et lett-telt fremfor soveposetrekk hvor og når som helst. Blir det ille, så vil jeg hjem, selv om jeg har verdens beste soveposetrekk. Når det er sagt, så er jeg ikke den som bruker tid og krefter ute om vinteren, i store høyder og - så sant jeg kan forutse det - i dårlig vær. Driver med fluefiske og det er det. Trenger ikke ekstremt-utstyr da, men utstyr som er lette, har lavt pakkevolum og er letthåndterlige.
 9. Ville helt klart ikke bruke Terra Nova'en om vinteren med mindre sterk trussel fra en torpedo. Uansett ville jeg ha tatt med meg en lett presenning til matlaging. Å fyre med primus inne i et så lite telt, er risikosport.
 10. Man kjøper et slikt telt med de begrensningene det innebærer, mot at man får lav vekt og pakkevolum. Hadde glatt kjøpt det hadde jeg bare hatt penga. Så får jeg heller ha et komplementært telt som tar kona og hund, samt tåle storm og snø, mens jeg kokkelerer avansert 4-retters middag "innendørs". Man kjøper altså ikke en Mini for så klage over dårlig plass og terrengegenskap. Men inntil videre får jeg nøye meg med min MSR Hubba Solo.
 11. Har ikke råd selv, men dette er vel drømmeteltet for gramjegerne? [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.