Gå til innhold
  • Bli medlem

magnehh

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om magnehh

  1. Skjønner! Har lest noe om 12V-komfyrer på noen av hyttene... (!) så jeg antok at det var en form for overutladningsvern på batteribanken. Men det er da kanskje noe komfyren selv håndterer. Tror uansett jeg skal ha med et multimeter eller annen form for spenningsmåler hvis jeg blir å prøve på noe av dette. Disse bevegelsessensorene har gjerne en "nullpunkt"-innstilling og en "gain"-innstilling hvis jeg husker rett. Hvis nullpunktet er satt for lavt eller gain er satt for høyt vil de sende signal om at det er bevegelse selv om det ikke er noe bevegelse å snakke om. På de bevegelsessensorene jeg har vært borti har det vært to potmetere inni selve sensoren som kan justeres. Vil tippe det er samme type "enkleste sort" bevegelsessensorer som brukes på hyttene. Takker igjen for svar!
  2. Takk for informasjonen! Pleier det å være noen form for monitorering på 12V-systemene, eller må jeg ha med egen spenningsmåler (for å ikke lade ut hyttebatteriene for mye)? Er det blybatterier som er vanlig?
  3. (((Fant ikke noen kategori som passet spesielt til DNT-hytter. Moderator må gjerne flytte tråden dersom det finnes et bedre egnet sted.))) Hei, Jeg er radioamatør og vurderer å bli medlem i DNT/Turistforeningen ifbm. SOTA ("Summits on the air", https://www.sota.org.uk/). Kort fortalt går SOTA ut på å gå opp på fjelltopper ("summits") og prøve å få kontakt med andre radioamatører ("chasers") via radio. I forbindelse med dette har jeg behov for å lade batteriene til radioen på lengre turer, for å unngå at sekken blir altfor tung. På mange hytter er det (på UT.no) spesifisert at de tilbyr 12V DC eller 230V AC-uttak. Det jeg lurer på er hvor mange Watt/Watt-timer/Ampere/Ampere-timer man (forsvarlig) kan trekke ut fra disse to systemene. Jeg ønsker naturligvis ikke å trekke så mye strøm fra hyttas strømlager at det ikke er noe igjen til andre gjester. Såvidt jeg forstår er det bare ett "sigarettenner-uttak" på hyttene med 12V, så da er det kanskje best å få ladet batteriene så fort som mulig slik at uttaket blir ledig for andre som vil lade telefon m.m. Jeg har mulighet til å stille inn laderen min til en spesifikk ladestyrke. Håper noen kan opplyse meg om disse 12V og 230V-systemene. Spesifiser gjerne også om det er forskjeller på vinterhalvåret og sommerhalvåret. Er 230V-hyttene koblet til vanlig strømnett, eller er de også basert på batterier?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.