Gå til innhold

Arne K.

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Arne K.

  Mauser 30.06

  Sorry. Her er du helt på jordet. Faktum er at det blir lang mer kjøttødleggelse med 223/222 en med feks 308 eller 30-06. Grunnen er at 223 er en høyhastighetspatron med en ekstremt flat kulebane. Når kula treffer dyret med den hastigheten, så slåes omtrent alt fra mellomgulvet og fremover i stykker. Med større kule og lavere hastighet blir sårkanalen finere. Jeg har selv skudd rådyr med 308 og en kammerat av meg med 222. Jeg skjøt et kje og han en bukk. Det var mer kjøttødleggelse på bukken som var skutt med 222 en på kjeet som var skutt med 308, og bukken var nesten dobbelt så stor som kjeet! Begge hadde rene lungeskudd. Hva børsevalget ditt angår, så er remington 700 i 308 et greit alternativ til mauseren. Rekylen er til å leve med, og du kan greit bruke natoammunisjon til treningsammo. Du bør absolutt ha kikkertsikte (rødpunkt er også greit hvis ikke det er snakk om lange avstander). Rifla ville jeg kjøpt ny, men hva kikkert angår, så lønner det seg å ta en titt på bruktmarkedet. Jeg fikk en Leopould 3-9x40 som var brukt i en sesong for 900,-.
 2. Arne K.

  foreldre?

  Jeg er 18 år nå, men i en alder av 14 satte jeg og den faste kammeratgjengen rekord i å ligge ute i minusgrader. -15 var det da vi gikk. Om det ble mer en det utover kvelden vet jeg ikke, men det var med mine foreldre sin velsignelse at vi traska av gårde. Alt handler om å ha riktig utstyr. Selv hadde jeg en sovepose som tålte noe rundt 20 minusgrader. Jeg sov med ullundertøy og frøys ikke mer en normalt. Ellers er det viktig å passe på at du ikke fryser på ører, tær og fingre. Kler du deg riktig, så er det ikke noe poblem å være ute i -20 grader. Si til dine forelder at det værste som kan skje er at du blir forkjøla, og det går over.
 3. Arne K.

  Problemer med Primus Nova multifuel.

  Takk for alle svar. Skal forsøke det med å legge det i forgasserrens!
 4. Arne K.

  Problemer med Primus Nova multifuel.

  Det skal prøves ut. Takk for tipset
 5. Mitt første innlegg her Jeg har hatt en Primus Nova (multifuel) til Trangia sitt stomkjøkken i litt over et år nå. Den har fungert smertefritt til alle tider, og jeg har hatt den med på ukeslange turer. Jeg har passet på å rense den etter bruk, men allikevel har det nå oppstått problemer. Jeg forvarmer og pumper trykk etter alle kunstens regler, men brenneren nekter å tenne. Jeg demonterte den og rengjorde den ekstra grundig, og da brant den kun med minimal effekt. Ustabil gul flamme selv på maks effekt. Jeg har aldir fyrt med noe annet en parafin/lampeolje. Etter det jeg ser er det ingen deler som er tette, men er det noen som har vært borti lignede problemer før? Er det typiske deler som ofte går tett eller tar skade?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.