Gå til innhold
  • Bli medlem

Trølle og je

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trølle og je

  1. Er jeg helt på jordet, eller kan t-skjorter i bambusviskose være et alternativ? Den har vel noen egenskaper som gjør at den ikke stinker etter bruk. Har sjøl bare prøvd sokker i bambusviskose (ikke på lang gåtur). Syns de er ganske så gode - mye bedre enn bomull i hvert fall. Varme nok, men ikke svett på beina, og lukter ikke tåfis. Har kjøpt billig t-skjorte på Europris (helt uten logo på front) for å teste. Men ettersom de bare har herrestørrelse, så bomma jeg nok litt på størrelsen/snittet, og den ligger og godgjør seg og venter på varmere tider… men har litt trua. Antar den holder fasongen bedre enn t-skjorter i ull, som jeg syns blir fort slaskete hullete. Viskose er jo ellers mykt, luftig og godt å ha på seg når det er varmt. Bare tenke på at det kan krympe i vask.
  2. Footpath Route Planner, kanskje? Der kan du tegne kart på mobilen. For å eksportere til gpx, og for å få skikkelige kart må det betales abonnement.
  3. Hva med å legge turen om Sigdal? Kjør fra Bjørneparken og litt nordover igjen til Bromma, ta Fv 287 over fjellet mot Eggedal. Gåturanbefalinger: • Ta veien mot Sandvassetra (betalingsbom), og gå merka sti inn til Toveseter. Ubetjent DNT-hytte. Eller eventuelt gå i retning Øvre Tovevatnet, Fiskeløysingen og Hesteryggen. Fint fjellområde. Om enn ikke så storslagent og dramatisk som i Jotunheimen og Rondane 😀 • Ta veien mot Vestbygda (betalingsbom), og gå «skjerpatrappene» til Bjønneskortenatten og Madonnaen i Trillemarka. Aktiviteter/severdigheter: To kunstnerhjem verdt et besøk: Hagan (Christian Skredsvig) i Eggedal og Lauvlia (Theodor Kittelsen) i Sigdal. Bading: barnevennlig sandstrand helt i sørenden av Soneren, ved Sandsbråtan. Veien videre fra Sandsbråtan: 1. Kjør over til Flesberg, nordover Numedal, med turmuligheter på f.eks. Blefjell (stien Einarstjønn til DNT-hytta Eriksbu er fin). Kanskje ta en tur innom Langedrag, hvis dere ikke har fått nok av dyr i bjørneparken. Helt sikkert turterreng her også. Kjør til Geilo og over Hardangervidda igjen. 2. Kjør videre nedover til Blaafarveværket i Modum. Teltplasser: Det er mye hytter og bomveier overalt her, så det er ikke bare-bare å få parkert og slengt opp et telt nær bilen, såvidt jeg veit.
  4. Hylsa som fulgte med teltet mitt passa akkurat til stanga, så det var ikke nødvendig å tape, men den som fulgte med Hilleberg-stangseksjonen hadde en del større diameter enn seksjonen, så måtte nok tapes med et eller annet.
  5. Ja, det høres jo fornuftig ut.
  6. Hei Jeg har ei teltstang som har revna noen cm, så jeg vurderer å bytte den ut. Foreløpig er den «reparert» med hylse. Så nå lurer jeg på: Kan jeg bare fortsette å bruke den stanga som er reparert med hylse? Det virker som den sitter godt. Det fulgte ikke med ekstra stangsegment med teltet, så får ikke bytta det. Dvs. jeg kjøpte «9 mm Hilleberg stangseksjon m/hylse» for å prøve å bytte ut, men det passa sjølsagt ikke til mi McKinley-teltstang. (Måtte teste sjøl om jeg målte mi til ca. 8,5 mm diameter 😆) Men nå har jeg jo ei ekstra hylse dersom ei annen stang skulle revne/brekke … Hvis jeg bestemmer meg for å kjøpe ny stang – hva i alle dager skal jeg kjøpe? Ser Helsport selger stenger, men ingen med lik lengde som mi på 271,5 cm. Vil denne på 270 cm funke? Er jo nesten lik lengde. Eller kjøpe ei litt lengre og kappe den til sjøl? Med baufil? 😅 Segmentlengdene er heller ikke lik som på mi gamle, spiller det noen rolle? Og hva betyr egentlig 2pb og 3pb? Jeg blir helt matt av forkortelsene i turutstyrspråket.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.