Gå til innhold
  • Bli medlem

Skauvill

Passivt medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Skauvill

  • Bursdag 27. okt. 1957

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Turer i skog og mark
    Samler "Primus" egnet for turbruk
    Gammelbil
    Historie
  • Sted
    Raufoss på Toten

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Utrolig bare å sette igang en slik prøveordning. En skulle tro, og det er ihvertfall min mening at alle mennesker vil være tjent med å ha lommer og gjerne større områder i utmark der en kan søke seg vekk fra støy av alle slag. Vi mennesker trenger da vel kontraster. Motorisert ferdsel alle plasser vil ikke føre noe godt med seg. Men det er vel de sterkestes rett( les kapitalen) som skal gjelde her også. Ikke tilfeldig at dette kommer med Høyre i regjering. Vil knapt nevne FRP her, men det er nok ingen der som har skjønt dette med å vandre i skog og mark for å nyte kaffekosen, fuglekvitteret og susen i trekronene.
  2. Hei! Fant igjen denne gamle tråden abgående Fuhrmeister. Fuhrmeister er jo et av Norges utgåtte industrieventyr med produksjon av Blåselamper, kokeapparater, jerrykanner og blikkbokser for fiskeboller etc. De forsvant vel rundt 75-76. Ble startet i 1931. Er det noen som evt. ser denne som har noe oversikt over Fuhrmeister sin nummerserie. Vi vet i dag at no. 1 var en varmeovn som gikk på parafin, 4 og antagelig No. 3 var blåselamper, samt at no. 7, 7A var kokeapparat for innebruk, mens No. 8 ver kokeapparat for utebruk. Denne siste kunne brukes som varmeovn, noe som gjorde den intresant for Forsvaret en periode.Men vet noen hva no. 2,5,og 6 var for noe. Blåselamper/motorlamper disse også?
  3. Kommentar.; Mye moderne her. Nevner bare de gode gamle som Optimus 111, Primus 41, Fuhrmeister no, 8 Utmerkede varmekilder, også til oppvarming i telt, opp mot 3000W effekt. Går på parafin. Ikke alle er like lett å få tak på, men Optimus 111 er. Bare som en kommentar
  4. Nostalgi. Passer utmerket i den gamle grå sekken.
  5. Optimus Ranger er en snål sak "midt mellom 111 og 8" Ikke kjent for å være god. Mindre effektiv enn 111, og betydelig tyngre enn Optimus 8, Svea 123 etc. Passer best for samlehylla. Ser at du er bydd kr. 200,- for den. På min samlehylle er den vært litt til. Bare å si fra når du blir "lei den" Ha en ellers utrolig sommer!
  6. Hei! Har alltid vært viktig med en link til fortia på mine dagsturer i skog og mark. Utenkelig med gass, og parafinbrennere er oftest i tyngste laget, og gir unødig effekt. I tillegg krever de forvarming. Er blitt oppriktig glad i bensinbrennere. Disse kan fylles på forhånd, og en opparbeider trykk ved å riste dem før tenning. Så driver de seg selv. Trenger du (om du har det travelt) et par hundre watt ekstra, så finnes minipumper til mange av dem. Jeg like også å veksle mellom dem, alt ettersom humør og anledning. Optimus 8 i ulike utgaver samt kloner av den er alldeles topp turkamerat for å varme kaffevannet samt vannet for turmaten. Svea 123 er bra, men noe ustødig på naturlig underlag. Glemmer heller ikke Radius 46. Er jeg i det nostalgiske hjørnet, kanskje sammen med gammelbilen et stykke på veien, er det Optimus 80, Primus 71, Radius 42 som gjelder. Fine motiver på boksene vet du. Er jeg ekstra sulten når jeg kommer tilbake til bilen, så kan det stå en Optimus 11, 111, eller også en Phoebus 625. Disse gir over 2000w, og går på parafin. Koker fort opp suppa, eller steker for flesket på disse. God tur med riktig utstyr i sommer!! mvh Skauvill
  7. Hei! Den nye heter visst varmeolje. Kan kjøpes på Europris. Fungerer fint. Tennveske lukter pyton for meg som nostalgiker, og er helt unødig å bruke, så lenge det finnes gode alternativer. Blir vel en smak ( og lukte)sak dette som så mye annet.
  8. Hei! Den nye heter visst varmeolje. Kan kjøpes på Europris. Fungerer fint. Tennveske lukter pyton for meg som nostalgiker, og er helt unødig å bruke, så lenge det finnes gode alternativer. Blir vel en smak ( og lukte)sak dette som så mye annet.
  9. Å så rett du har! Bruk heller ordentlik kokeapparat for benzin eller parafin!!! Skal en bruke disse såkalte stormkjøkken, så er det vel det samme hva en bruker. Doktorsprit, teknisk sprit, Rødsprit.
  10. 3 stykk med bråkebrenner og 3 stykk 111T Jævli sent uta da!
  11. Heisan! Her strømmer det på med fristende forslag til turruter. Må sjekke ut disse med hensyn til avstander etc. Takk så lang! Men fyll gjerne på med flere forslag. Tror jeg dropper rømmegrøten. Godt er det, men blir litt for glatt i magan for meg. Ellers kan jeg selv anbefale alle turstier som har kommet på Totenåsen (Østre Toten komune), der er også et eldorado for vandring, men selvsagt helt forskjellig fra å gå i fjellet.
  12. Hei! Mener vel egentlig begge deler som mulgheter. Men har vært en del i området Enden til Folldal på fisketurer, og hadde vel hatt lyst til å bevege meg litt innover i terrenget, og da som uerfaren mest mulig kontrolert. Har vel sett en del forslag til turruter fra Folldal turlag, men har tildels vanskelig for å finne igjen disse stedsnavnene. Derfor vil det også være vanskelig å se muligheter for fisking underveis. Derfor er turforslag med litt info velkomment for meg. Joda jeg vet at Oppdal også blir beskrevet som et fint utgangspunkt, så turruteforslag derfra er også fint.
  13. Hei! Takker for karttips. Slett ikke dårlig disse. Kjekt med en oversikt over områdene. Så får jeg heller kjøpe papirkart for selve turen. Nå mangler bare snøfrihet, feriedager og gjerne noen turløypeforslag.
  14. Hei! Har tenkt at sommeren må inneholde et par turer med overnatting litt høyere opp enn lokalmiljøet på Toten. Har derfor forsøkt å sette meg inn i turruter fra Folldalsida av Trollheimen. Turer fra Gudbrandsdalssida er også aktuelt. Ser mest realistisk ut for meg å gå dagsturer på 1 til 2 mil med et par overnattinger. Ønsker gjerne å spe på kosten med litt fiske på turen. Om noen av Dere som leser dette skulle ha erfaringer å dee med meg når det gjelder valg av rute med overnatting ved et brukbart fiskevann, så ville dette være fint. Finnes brukbare kart på nett? Neppe. Skauvill
  15. Nei, som før skrevet og sagt,: Optimus 8R krever større tålmodighet enn sin storebror 111. Men vekt er viktig på tur. Denne 8R og de kopimodeller jeg har av 8R, er faktisk den kjekkeste kaffekokeren i sommerhalvåret når en ikke kan fyre bål. Måtte faktisk kjøpe meg en ny 8R Hunter her forleden (kjekt å ha!) , og ny boks til min bruks-8R som Rune bidrog med "stickers" til. Svea 123 veier nok litt mindre, og er kjekk med sin toppkopp, men som det her skrives, den er nok ikke så stødig. Velter jo alle steder, særlig om en skulle forsøke å varme noe litt tyngre enn denne koppen. Ellers er det jo samme brenner som i 8R og andre. Er vel nesten samme brenner i Optimus 10....... også, eller dette er kanskje en stillebrenner?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.