Gå til innhold
 • Bli medlem

Nematoid

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ja okey. Tenker at fyring inne i telt ikke blir nødvendig for min del da jeg ofteste sover i hengekøye. Blir ting for ille, så lager jeg bål, men tenker det er ganske greit å ha en primus som fungerer. Føler at det blir litt teit å gå tilbake til min gamle Optimus 111 når jeg nå har gått til innkjøp av en Primus Omnifuel som burde fungere optimalt. Kan nok hende jeg må teste ut bensin da, om jeg fortsetter å slite med parafinen.
 2. Hvilken type bensin er greiest å bruke da? Aldri brukt bensin på primus før, men hadde jo vært greit å teste det ut en gang.
 3. Nå drivern og kødder igjen. Tips til måter å rengjøre greier på?
 4. Hadde noen typer parafin lignende. Bytta til lampeolje som hadde de verdiene du nevnte her over. Nå brenner den veldig bra.
 5. Da kan det kanskje hende jeg prøver med tennvæske. Ved at både parafin og tennvæske er samme ulla i forhold til kjemisk sammensetning (parafindestillater). Tennvæske brenner jo bra og soter kanskje ikke så mye som den feite parafinen gjør. Men jeg må vel kanskje rense systemet før jeg prøver noe annet?
 6. Tenker å høre med kloke turfolk med erfaring i forhold til kokesystemer på tur. Har i flere år brukt en Optimus 111 som jeg fikk av min far. Denne har jeg brukt fritidsparafin på, og denne har gått og gått helt uten vedlikehold. Hvis den har ligget til lagring en god stund kan det hende den spytter og freser litt ved første opptenning, men ellers har den gått reint og helt uten problemer. Tenkte at jeg skulle oppgradere til en Primus Omnifuel II, men denne krangler jeg litt med. Kjøpte den tidligere i vinter og har brukt den 2 ganger. Nå driver dysa og tuller, og jeg er ikke komfortabel
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.