Gå til innhold
  • Bli medlem

Øystein_

Aktiv medlem
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Øystein_ vant dagen sist 10. mai 2023

Øystein_ hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

28 Neutral

Om Øystein_

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei. Nå som det så smått begynner å smelte ute så våkner fiskelysten igjen. Fiskepraten går lett i de tusen stuer, utstyret kontrolleres og handlelister gjøres klare. I år har jeg begynt å tenke på å få tak i en skikkelig langstang for å kaste bombere med opphengsflue samt meitemark midtfjords når jeg er på fjellfiske. De vil nok være ganske håpløse hvis man er i skogen. Jeg har allerede en 11 fot Milo Green Spirit så jeg tenker litt på en lengre 13 fot eller 14 fot. Jeg har sett på 2 alternativer som jeg fant i farta: milo green spirit 13' 12-40g Lawson Bait Launcher 14 fot Tenker da å kaste med dupper og bombere på 20 gram +. Er det noen som har erfaring med så lange stenger for innlandsfiske? Får man noe særlig mere kastelengde eller blir det bare træl?
  2. Buksa er nok eldre enn 5 år og godt brukt så tror ikke det er så mye å reklamere på. Hvilken arcteryx modell er det som tilsvarer Falketind?
  3. Jeg gjenoppliver denne tråden fra de døde siden jeg er i samme situasjon. Mine Falketindbukser lekker og ga meg noen kalde og våte dager på fjellet i sommer. Så jeg trenger noe nytt. Er egentlig fornøyd med falketind. Den har gitt grei beskyttelse i forhold til vekt og volum. Så jeg lurer på om det finnes andre alternativer i samme klasse. Trenger jo ikke å gifte meg med Norrøna. Den gamle buksa tenkte jeg å bruke til vindbukse. Jeg synes den er lun og god, selv på vinteren. Eneste er kanskje at den kunne gått litt lengre opp på livet for å stoppe snøfokk, men igjen da går det på bekostning av bruksverdien om sommeren. Da trenger man jo helst regntøy som ikke blir for varmt. I gamle dager fantes det noe som het låringser. Sånne vanntette buksebein man kunne dra på utsida buksa. Har tenkt litt på om det kumme vært et alternativ når det høljer eller man må vasse gjennom vått ris. For det er bo da regnbuksene som oftest settes på prøve.
  4. Det som irriterer meg med stisykling er at noen stier, spesielt myrdrag, blir helt herpa. Jeg har selv sett forfallet på en sti jeg har brukt i mange år og man kan liksom se ødeleggelsene øker for hvert år. Det skal dog sies at overdreven fottrafikk også er et problem på noen stier. Så jeg skulle gjerne ønske at syklistene kunne ta litt mer hensyn sånn sett og prøve å sykle på stier som er litt fastere og tåler belastningen bedre. Så har jeg også opplevd syklister som ikke kan eller vil respektere reglene for sykling i naturvernområder. Det er også litt synd for da blir det fort at man skjærer alle over en kam. Men det er jo bra for folkehelsa at folk er ute i skogen, om det så er med sykkel eller på beina. Det viktigste er at folk kommer seg ut. Og det å bli sure på hverandre hjelper ihvertfall ikke. Så blir det jo sånn med alt at et eller annet sted så blir det for mye av noe og så mye at det ikke er bærekraftig. Slik som det for eksempel ble med disse e-sparkesyklene noen steder. Noen sparkesykler er ikke et problem, men når det blir tusenvis henslengt overalt så går det jo ikke. Sånn kan det jo fort bli med sykler også, at det blir for mye av det. Og det er kanskje derfor misnøyen øker også, at folk er redde for at det skal komme ut av kontroll slik at de mister gleden ved å gå ute i naturen.
  5. Versa har vel integrert pumpe, noe som jeg ihvertfall ikke vil ha. Så tenker jeg kanskje at Dura er av litt bedre kvalitet. Men jeg har ikke prøvd noen av dem.
  6. Hei. Jeg veit ikke om det hjelper deg, men Friluftskompaniet på Kongsberg hadde inn et greit utvalg av Vandra og Forest i fjor vinter. Så mulig at de tar de inn igjen i vinter igjen. De har sikkert noe butikker i Oslo og omegn også så kanskje dem tar de inn. Dog, da jeg skulle kjøpe sko i vår så hadde dem sendt tilbake alt dem hadde så jeg var nødt til å kjøpe på internett. Frakt og tilbakesending var problemfritt, men det er jo det at man må legge ut da. Og skal man bestille 3-4 par for prøving så blir det fort summer. Jeg var litt heldig siden jeg hadde prøvd noen par i butikken da dem hadde dem inn så jeg visste omtrent hva jeg skulle ha. Når du eventuelt finner deg et par så anbefaler jeg at du tar ut sålen og sjekker under for i det ene paret jeg fikk så sto det opp stifter av sålen.
  7. Vi hadde et slikt opkomme/brønn på hytta før der det ble tatt vannprøver jevnlig. Det gikk da sauer rundt i området og det jeg fikk høre da var at man skulle være litt påpasselig når det var mye overvann fordi overvannet kunne dra med seg bakterier og sånt ned i olla.
  8. Jeg søkte litt om vær på PCT og fant for eksempel denne bloggen: https://thetrek.co/pacific-crest-trail/the-weather-that-tried-to-kill-me/ Tarptent som blir gjennomvått av regnvær. Fant også andre artikler om folk som måtte reddes ned etter å ha blitt overrasket av dårlig vær i fjellene langs PCT. I ett av tilfellene hadde teltet gått i stykker i vindvær.
  9. Dette er vel et tilfelle av hydrolyse av mellomsålen. https://blog.hanwag.de/en/hydrolyse-der-zwischensohle/ Er en lengre tråd inne på forumet her om samme sak også. Jeg pleier også å snøre løst. Et triks som jeg bruker er å hoppe over det paret med hemper som sitter rundt ankelen når jeg snører. Da synes jeg ankelen får bevege seg litt friere også blir det ikke så mye trykk bak på hælen.
  10. Vel. Jeg prøvde mine nye Lundhags på fjellet i dag. Etter ca. 4 timer ble jeg våt på beina. Nå når jeg kom tilbake til hytta etter ca 8 timer ute måtte jeg vri opp raggsokkene mine.
  11. Så vidt jeg har skjønt så har alle modellene syntetisk fyll for de med lavere R-verdi, også har de med høyest R-verdi dunfyll. Jeg tenkte å kjøpe en med syntetisk fyll siden jeg ikke har tenkt til å ligge ute i 40 blå(enda ihvertfall). Så blir det sikkert Ultralightmodellen.
  12. Jeg tenker å bruke det i telt på turer i fjell og skog om våren ,sommeren og høsten. Det skal bæres på rygg så vekt er jo viktig. Men samtidig er det jo kjedelig om underlaget ryker midt på vidda. fra før av har jeg en UL7, sikkert 10 år gammel modell. Den har virka greit, men i fjor så gikk den ene kanaldeleren opp så jeg fikk en stor grillpølse ved siden av de små wienerpølsene. Heldigvis var det helt på siden, hadde det vært midt på så måtte jeg kassert det. så da tenker jeg at om de nye ultralette underlagene er like svake så må jeg kanskje vurdere et som er litt mer holdbart. Men er Dura så mye mer robust at det er verdt økning i vekt?
  13. Hei. Hva tenker dere om Ultra vs Dura for turer om vår, sommer og høst på fjellet. Ser at Dura er tyngre, men mer solid. Men er det verdt å dra på den ekstra vekta for litt bedre holdbarhet? Noen som har prøvd begge som kan komme med noen synsinger?
  14. Jeg kjøpte akkurat et par Vandra 2. Se siste svar i: Jeg kjøpte de med nubuck fordi det var det eneste de hadde og de brukte jeg nå i helga på fisketur uten problemer. 3-4 km gange hver vei. Det der to-sokk systemet må jeg eksperimentere med for å finne noen gode kombinasjoner. Selv om jeg hadde to par sokker på så synes jeg ikke støvlene ble mer varme eller klamme enn Hanwag'ene. Jeg vil også slå et slag for Sealskinz membransokker. Dette er en slags membransokk som likner på goretex. Jeg har brukt dem på HV-øvelse i mine M-77 og de har holdt beina mine relativt tørre, selv om jeg har gått i skogen en hel natt i regnvær. Så jeg tenker at om det er veldig vått ute og Lundhags'ene begynner å trekke vann så kan de være et alternativ for å slippe å blir helt klissvåt på beina.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.